La Serra d’en Mena acull una jornada d’educació entre professionals de diferents serveis i recursos

La Biblioteca del Fondo va ser l’escenari per tal que dimecres 24 els i les professionals es trobessin per compartir un moment de reflexió, coneixement i treball.

La jornada va ser dinamitzada pel professor de la Universitat Autònoma de Barcelona (UAB) Xavier Gimeno. Després que el projecte ICI presentés l’estudi que ha realitzat la comissió socioeducativa sobre els recursos de lleure que fan reforç i acompanyament educatiu a la Serra d’en Mena, es va voler treballar per consensuar una perspectiva de treball entorn l’educació.

En grups vam pactar com enteníem l’educació a la ciutat, i ens vam posar d’acord en el fet que era una eina fonamental de transformació social i personal i d’afavoriment de la igualtat d’oportunitats, que des d’una perspectiva comunitària no pot ser unidireccional, sinó que ha d’entendre tots els agents com agents educands i educadors, i que implica un procés de creixement personal i social.

Jornades educació

També en l’educació tothom pot tenir un paper rellevant, amb funcions diferenciades i complementàries, sempre que es comparteixin uns certs valors i s’estableixin relacions de col•laboració i seguretat.

Per últim i molt relacionat, els recursos estan fent una tasca fonamental en aquesta direcció, i a banda de generar espais de trobada, relació i coneixement, s’ha de generar també projectes concrets, tot acompanyant aquesta voluntat amb recursos, per tal que puguin ser sostenibles en el temps.

Leave A Reply

L'adreça electrònica no es publicarà. Els camps necessaris estan marcats amb *

*

Aquest lloc utilitza Akismet per reduir els comentaris brossa. Apreneu com es processen les dades dels comentaris.