Santa Coloma celebra una Trobada Comunitària per afavorir la convivència als barris de la Serra d’en Mena

Durant la jornada es presentarà la Monografia Comunitària i s’avançarà en el Diagnòstic dels barris del Fondo, el Raval, Santa Rosa i Safaretjos, un treball obert i en permanent construcció que recopila i organitza un coneixement compartit sobre els barris de la Serra d’en Mena per ajudar a comprendre el seu present i poder abordar conjuntament el futur.  L’objectiu és promoure la convivència ciutadana intercultural a la Serra d’en Mena, un territori amb una gran riquesa i diversitat cultural, ètnica, lingüística i religiosa que requereix de processos d’integració i d’intervenció comunitària perquè sigui un espai on els seus veïns i veïnes se sentin partícips, recolzats i amb oportunitats de desenvolupament.  El Projecte d’Intervenció Comunitària Intercultural , promogut per l’Obra Social “la Caixa” en col·laboració amb administracions públiques, professionals i ciutadania, s’està desenvolupant des de 2010 en 39 territoris de l’Estat espanyol.

Cartell Trobada Comunitària Serra d'en Mena maig 2016

L’Escola Unamuno (Pl. Mossèn Esquirol) acollirà demà dijous a les 18h la presentació de la Monografia Comunitària i el Diagnòstic dels barris de la Serra d’en Mena, una fotografia detallada de la situació actual dels barris de Fondo, Raval, Santa Rosa i Safaretjos que recopila les claus i les estratègies necessàries per fer d’aquest lloc un espai favorable de convivència. En l’elaboració del Diagnòstic han participat més de 300 persones i 24 entitats i prop de 20 recursos tècnics públics i privats del territori.

Aquesta presentació tindrà lloc durant la celebració d’una Trobada Comunitària, un espai de debat i reflexió en el qual s’han convidat a participar prop d’un centenar de persones en el marc del Projecte d’Intervenció Comunitària Intercultural que impulsa l’Obra Social “la Caixa” i desenvolupa l’Ajuntament de Santa Coloma de Gramenet i la Fundació Integramenet. L’acte ha comptat amb la presència de representants institucionals de l’Ajuntament de la ciutat, la Fundació Integramenet, CaixaBank i la Fundació Bancària “la Caixa”, a més d’altres recursos implicats en el procés comunitari.

Descarrega’t la Monografia Comunitària de la Serra d’en Mena (PDF)

Aquest Projecte té com a objectiu posar en marxa un procés comunitari per promoure la convivència ciutadana intercultural a la Serra d’en Mena, uns barris amb una rica diversitat cultural, ètnica, lingüística i religiosa. En aquest context, els processos de cohesió i d’intervenció comunitària es fan imprescindibles perquè aquest territori sigui un espai on els seus veïns i veïnes puguin participar i se sentin integrats, recolzats i amb oportunitats de desenvolupament.

Durant la Trobada, plantejada com un espai de participació obert, es donaran a conèixer els resultats que recull la Monografia Comunitària, un treball en permanent construcció que recopila i organitza un coneixement compartit sobre el territori, per ajudar a comprendre el seu present i poder abordar conjuntament el seu futur. En els següents mesos, aquest coneixement donarà pas a una sèrie d’accions que es concretaran en una Programació Comunitària que doni resposta a alguns dels reptes plantejats a la Monografia.

En aquest sentit, optimitzar les capacitats de resposta, situar els ciutadans com a protagonistes del canvi, connectar i conèixer la realitat, consensuar accions, afavorir la proximitat, crear vincles, reconèixer el que ens uneix identitàriament, posar l’èmfasi en el comú i tenir com a finalitat el benestar i progrés de la comunitat són algunes de les idees clau sobre les que pivotarà aquesta jornada, concebuda com un espai de trobada i presa de consciència de tots els col·lectius i entitats del barri per crear un context que afavoreixi el diàleg per a la construcció de relacions que enforteixin el territori amb la mirada posada en la sostenibilitat dels processos comunitaris.

Projecte d’Intervenció Comunitària Intercultural

El Projecte d’Intervenció Comunitària Intercultural, impulsat per l’Obra Social “la Caixa” a 39 barris de l’Estat espanyol en col·laboració amb diferents administracions i entitats socials, és una iniciativa d’intervenció preventiva que fomenta les relacions interculturals i afavoreix la cohesió social i que pretén l’empoderament de la societat en pro de la convivència i el desenvolupament comunitari. A Santa Coloma, el Projecte es porta a terme des de l’any 2014.

Per a més informació (premsa, entrevistes i reportatges):

 Departament de Comunicació de l’Obra Social ”la Caixa”:

Andrea Pelayo: 93 404 40 87 / 618 126 685 / apelayo@fundaciolacaixa.org

http://www.lacaixa.es/obrasocial

  • Twitter: @FundlaCaixaCAT

Equip del Projecte d’Intervenció Comunitària Intercultural:

Lara Delgado: 660 111 862 / ldelgado@convivenciaciudadana.org

Ajuntament de Santa Coloma de Gramenet:

Dori Morillo / Ana Belén Pérez: 93 462 40 13

morilloga@gramenet.cat / premsa.comunicacio@gramenet.cat

image

Leave A Reply

L'adreça electrònica no es publicarà. Els camps necessaris estan marcats amb *

*

Aquest lloc utilitza Akismet per reduir els comentaris brossa. Apreneu com es processen les dades dels comentaris.