Projecte d’Intervenció Comunitària Intercultural

Logo ICI
Santa Coloma de Gremenet es un dels municipis de l’Estat Espanyol on es desenvolupa el Projecte d’Intervenció Comunitària Intercultural (ICI). Es va iniciar al juliol de 2014 i té com a missió desenvolupar un procés comunitari intercultural a la Zona Sud de la ciutat (barris de Fondo, Raval, Santa Rosa i Safaretjos) amb la implicació d’institucions, recursos tècnics i ciutadania, que generi propostes per millorar la qualitat de vida, la convivència i la cohesió social als barris.

El projecte, de l’Obra Social de La Caixa, està cogestionat entre l’Ajuntament de Santa Coloma de Gramenet i la Fundació Privada Integramenet, una entitat amb experiència i prestigi, molt arrelada al barri del Raval des de fa 12 anys.

Àmbits d’intervenció prioritaris: salut comunitària i socioeducatiu.
Nombre potencial de beneficiaris del projecte: 41.032 habitants de la Zona Sud (segons dades del Padró Municipal d’habitants a 1 de Gener de 2014. Anuari estadístic de Santa Coloma de Gramenet).
Anys de durada del projecte: 3

Metodología del Projecte ICI

El projecte ICI es desenvolupa a 39 municipis espanyols gràcies a un model únic que permet compartir una mateixa estratègia metodològica a tots els territoris, basada en la combinació i sinèrgia del model d’intervenció comunitària i la mediació intercultural. Per al seu seguiment, compta amb una direcció científica, encapçalada per Carlos Giménez, catedràtic d’Antropologia Social de la Universitat Autònoma de Madrid.
Aquesta metodologia es concreta en diverses fases que s’aniran concretant al llarg del primer any d’intervenció:

Metodología del Projecte ICI