Projecte ICI a Santa Coloma de Gramenet, properes activitats: trobada comunitària i escola d’estiu

S’està preparant una trobada per presentar una diagnosi de l’estat de la convivència als barris del Fondo, Safaretjos, Santa Rosa i Raval

La Diada de la Primavera que es va celebrar a Santa Coloma de Gramenet el 28 de mar de 2015 ha estat la primera gran activitat del Projecte d’Intervenció Comunitària Intercultural (ICI) que es duu a terme a la ciutat. Tal com destaca Alícia Segura, la responsable d’aquest projecte a la ciutat, ha estat “la llavor que hem sembrat per començar a canviar el discurs que es té sobre els quatre barris de la Serra d’en Mena, que sempre ha estat molt pejoratiu”. Explica Segura que les barriades de Fondo, Safaretjos, Santa Rosa i Raval s’han abordat habitualment “des de les mancances”, però arran de la celebració de la Diada de la Primavera s’ha posat de manifest que tenen moltes potencialitats.

Llegeix també: Els murs ‘Skyline’ i ‘Respecte’: com van sorgir i com es van pintar?

Després de celebrada aquesta festa ciutadana, els tècnics del projecte, que treballen conjuntament amb l’Obra Social de La Caixa, l’Ajuntament de Santa Coloma de Gramenet i la Fundació Privada Integramenet, seguiran col·laborant amb les entitats, associacions i veïns de la Serra d’en Mena par tal de “fer aflorar encara més aquest potencial”. “Farem moltes altres activitats i la Diada de la Primavera es repetirà cada any”, assenyala Segura, que també és tècnica de la Fundació Integramenet, entitat amb experiència i prestigi, molt arrelada al barri del Raval des de fa 12 anys.

Entre les iniciatives que el Projecte ICI durà a terme als quatre barris s’està treballant, per exemple, “en una escola oberta d’estiu que reforçarà tota la feina que ja efectuen les entitats i veïns del barri”, indica Segura. Hi podràn accedir “infants i adolescents”.

A més, avança que “s’està preparant una trobada comunitària on presentarem una diagnosi en la qual estem treballant sobre l’estat de la convivència als quatre barris”.

Llegeix també: ¿Qué es el cultivo hidropónico? ¿Y el Jardí del Barri?

PER QUÈ SANTA COLOMA DE GRAMENET

Arbre dels desitjos de la Diada de la Primavera

Segura també comenta que l’Obra Social La Caixa va triar Santa Coloma de Gramenet com un dels municipis de l’Estat Espanyol on es desenvolupa aquesta iniciativa per la llarga trajectòria que ja té la ciutat en fomentar la convivència i en combatre els rumors. Tasca que s’ha desenvolupat per més d’una dècada a través de la Xarxa de Transmissió de Valors i Missatges Positius del Servei de Mediació i Convivència municipal.

Pel futur, la responsable del projecte ICI a la ciutat creu que es pot arribar fins allà on es vulgui i apunta que “la clau està en no posar-nos fre a l’hora de somiar”. “Ja amb la Diada de la Primavera ens va impressionar molt la capacitat que va tenir tota la gent implicada per crear, somiar i les ganes que hi van posar. Per tant, es tracta de continuar en aquesta línia”, conclou Segura.

Leave A Reply

L'adreça electrònica no es publicarà. Els camps necessaris estan marcats amb *

*

Aquest lloc utilitza Akismet per reduir els comentaris brossa. Apreneu com es processen les dades dels comentaris.