El Projecte d’Intervenció Comunitària Intercultural rep un premi a millor model de mediació

En la setena edició dels Premis AMMI, l’Asociación Madrileña de Mediadores ha atorgat el Premi al Millor Projecte Nacional de Mediació al Projecte d’Intervenció Comunitària Intercultural (Projecte ICI) en reconeixement de les bones pràctiques, la metodologia i els resultats obtinguts.

El Projecte ICI que impulsa l’Obra Social ”la Caixa”, juntament amb Fundació Privada Integramenet i l’Ajuntament de Santa Coloma de Gramenet, crea espais de trobada dels veïns del municipi per fomentar la cohesió social i el diàleg intercultural.

Un total de 37 territoris de tot Espanya desenvolupen el Projecte ICI, amb el compromís de moltes entitats locals, per enfortir el teixit social del barri i per prevenir i revertir situacions de desigualtat i conflictivitat social.

AMMI

Carlos Giménez, director científico del Proyecto ICI Francisco Morales, director de CEAIN, entidad gestora del Proyecto ICI en la Zona Sur de Jerez de la Frontera Francesc Ventura, Director del Departamento de Interculturalidad y Cohesión social

L’Asociación Madrileña de Mediadores ha premiat la Fundació Bancària ”la Caixa” pel model de mediació implementat a través del Projecte d’Intervenció Comunitària Intercultural (Projecte ICI) a 37 territoris d’Espanya, entre els quals es troba el reeixit cas de Santa Coloma de Gramenet.

L’Obra Social ”la Caixa” duu a terme el Projecte ICI conjuntament amb l’Ajuntament de Santa Coloma de Gramenet i Fundació Privada Integramenet al municipi amb l’objectiu de millorar les condicions de vida al barri, capacitar els actors locals per afrontar de manera autònoma els reptes de la convivència i prevenir situacions de conflictivitat social.

El Premi de l’Asociación Madrileña de Mediadores reconeix la tasca de la Fundació Bancària ”la Caixa” en la societat, i la posa com a exemple de bones pràctiques en ressaltar la contribució de la mediació intercultural en l’àmbit socioeducatiu, la salut comunitària i les relacions ciutadanes.

Construir llaços entre cultures

El Projecte ICI neix de la necessitat d’afrontar una nova realitat en la qual, com a resultat dels moviments migratoris de la nostra societat, es configuren ciutats cada vegada més diverses. Fruit d’aquest fenomen, es van seleccionar alguns territoris amb una diversitat cultural elevada per treballar de manera específica la integració del teixit social a escala de barri.

El Projecte ICI s’està erigint en un eix fonamental per frenar, evitar i superar processos i situacions d’exclusió social en territoris d’alta incidència de diversitat i multiculturalitat, i es concreta en múltiples activitats per fomentar un teixit social fort a Santa Coloma de Gramenet.

Durant els mesos de primavera se celebren activitats lúdiques i culturals, per a totes les edats, en el marc de la Diada de la Primavera. L’equip ICI, les entitats socials i els serveis municipals s’impliquen en l’organització d’activitats que tenen com a objectiu reforçar la convivència, garantir una cohesió social més forta i donar nou valor a la diversitat cultural, ètnica, lingüística i religiosa de cada barri. Les darreres edicions han estat marcades també per la promoció dels barris saludables.

A més, entre altres activitats, també es programa l’Escola Oberta d’Estiu, una iniciativa formativa i lúdica dirigida als més petits, a partir de la Trobada de Casals de la Serra d’en Mena. La proposta és crear conjuntament una programació de lleure educatiu, saludable i atractiu per als mesos d’estiu.

Enguany l’impuls a projectes innovadors sortits de la programació comunitària s’ha centrat en la dinamització de l’espai públic, a la generació d’espais familiars i al suport a les famílies per a l’èxit escolar.

Leave A Reply

L'adreça electrònica no es publicarà. Els camps necessaris estan marcats amb *

*

Aquest lloc utilitza Akismet per reduir els comentaris brossa. Apreneu com es processen les dades dels comentaris.