La programació de l’Escola Oberta d’Estiu reinventa els espais de la Serra d’en Mena

Acaba juliol, el mes en què hem desenvolupat el gruix de la nostra programació de l’Escola Oberta d’Estiu i és el moment de fer balanç. Setmanes enrera, quan enllestíem les activitats d’enguany vem apostar per la dinamització de l’espai públic per a joves, infants i famílies, mitjançant sis activitats. I ens vam proposar per parlar d’interculturalitat, convivència en diversitat, i estima pels barris. Ens sentim satisfets per la feina feta i per, dia rere dia, veure com hem reinventat els espais de la Serra d’en Mena: el parc del Motocròs o la Pl. del Rellotge i els hem omplert de bon rollo i vida. La dels nois i noies dels nostres barris. I, a més, hem celebrat la tercera Troca del Trikinyaki, que ja és un referent a l’estiu de Santa Coloma de Gramenet.

Access Token not set. You can generate Access Tokens for your Page or Profile on fb.srizon.com. After generating the access token, insert it on the backend

Aquest juliol hem lliscat per inflables al parc de Can Zam com si es tractés d’un parc d’atraccions, hem recuperat els jocs al parc del Motocròs, i amb pilotes, cordes i porteries hem fet nostre l’espai. I també amb grafitis… i sobre rodes! Hem fet d’arquitectes i hem somiat plegats construint amb caixes de cartó a la plaça del Rellotge, i allà mateix hem ficat gols per la convivència amb pallasses socials.

La combinació dels diferents continguts de dinamització de l’espai públic ha visibilitzat les oportunitats que pot oferir la Serra d’en Mena: entitats, associacions, serveis, infants i joves, famílies i veïns i veïnes han participat i s’han implicat a les diferents activitats. Junts i juntes hem pogut gaudir de temps d’oci i de set activitats de qualitat amb més de 500 participants.

Tot això ha estat possible gràcies a la col·laboració de la Fundació Germina, el centre obert Rialles, el Casal dels Infants, el Far Social Moisés, el CRIJ Rellotge XXI, la Biblioteca del Fondo, l’associació juvenil de karate Can Peixauet, l’associació de voluntaris de la Protecció Civil, la colla castellera Laietans de Gramenet, l’associació de veïns del Raval i l’AMPA Antoni Gaudí.

Hem treballat les relacions d’amistat, el lleure familiar, la implicació i responsabilitat sobre el nostre barri i reinventat els espais… Tot un món de possibilitats per fer nostres els barris de la Serra d’en Mena.

Aquestes activitats d’estiu han obert noves possibilitats i són la llavor de projectes més ambiciosos que tots plegats anirem desenvolupant al llarg de la Programació Comunitària a partir de setembre.

Leave A Reply

L'adreça electrònica no es publicarà. Els camps necessaris estan marcats amb *

*

Aquest lloc utilitza Akismet per reduir els comentaris brossa. Apreneu com es processen les dades dels comentaris.