On i quan celebrarem la Diada de la Primavera?

On ens trobarem?

La Diada de la Primavera del 2017 torna al Parc dels Pins (més conegut com el Parc del Motocròs), el dia 22 d’abril, que repeteix com l’escenari escollit per a la celebració de la gran festa ciutadana de la Serra d’en Mena. La Diada continua el dia 23 d’abril amb una jornada festiva de Sant Jordi a la plaça del Rellotge del barri del Fondo, que complementarà la ja tradicional Trobada Castellera. Però això no és tot, a més, els Laietans de Gramenet, la colla castellera de la Serra d’en Mena, ens proposa el desafiament de construir el “Castell de tothom”, amb el repte d’incorporar 30 nacionalitats a la pinya del castell.

Com altres anys, també se celebrarà un acte inaugural, el 19 d’abril, a la Biblioteca de Can Peixauet.  Tots tres espais acolliran una trobada de persones que viuen o treballen a la Serra d’en Mena, per mostrar-se i alhora mostrar a la resta del municipi l’orgull de pertànyer a uns barris que treballen cada dia per superar-se.

Arrencarem el dia 19 amb un acte inaugural, a les 18:30 hores, on es durà a terme la presentació de la III Diada de la Primavera. Després, podrem participar en el 1r assaig del “Castell de tothom” amb els Laietans de Gramenet.

La primera part de la festa s’ubica al Parc dels Pins del Motocròs, el dia 22, que rep el seu nom del Circuit de Santa Rosa, un circuit permanent de motocròs situat a l’actual barri de Santa Rosa de Santa Coloma de Gramenet, Barcelonès, que tingué activitat durant la dècada de 1960. Seu durant anys del Motocross de Gramenet, d’ençà de 1964 esdevingué l’escenari del Gran Premi d’Espanya de Motocròs de 250cc -puntuable per al Campionat del Món- en substitució de l’antiga seu, el Circuit de Pedralbes, que havia entrat en fase d’urbanització.

Decarrega’t aquest pànol del Parc dels Pins del Motocròs per no perdre-te’n ni una:

Parc dels pins del motocros diada de la primavera 2017

La cloenda de la gran festa de la Diada de la Primavera anirà de la mà d’una trobada castellera, el dia 23, amb tot un seguir d’activitats de Sant Jordi per reivindicar la cultura, en la qual tots tenim l’oportunitat de fer pinya per portar més alt el nostre missatge de convivència. Amb la colla de Santa Coloma de Gramenet, els Laietans de Gramenet, i la colla castellera convidada: Castellers de Sant Adrià. Recordeu que us esperem a tots per fer pinya!

Què farem?

JARDÍ DEL BARRI. 250 nens i nenes de les escoles del barri i l’oratori Tajdid milloren el Parc dels Pins.

CARPA DEL BARRI SALUDABLE. 6 activitats i accions de sensibilització i informació per fer dels nostres barris uns espais més saludables. Reanimació cardiorespiratòria, higiene bucal, hàbits saludables, piràmide dels aliments…

JOCS TRADICIONALS. Descobrim allò que ens uneix amb els jocs de sempre.

CROS DEL MOTOCRÒS. II Milla urbana del Raval. Posa’t a prova i vine a córrer amb nosaltres per la convivència.

TASTET DE TOTHOM. Petit pica-pica intercultural i saludable, on podreu reposar forces per continuar amb la festa.

SANT JORDI AL FONDO I CASTELL DE TOTHOM. Omplim de roses i llibres la plaça del Rellotge. La colla castellera Laietans de Gramenet tancaran la programació de la Diada de la Primavera amb una Trobada Castellera, enguany amb el repte d’incorporar-hi fins a 30 nacionalitat a la pinya del CASTELL DE TOTHOM. Suma-t’hi!!!

Veure el programa d’activitats