On i quan celebrarem la Diada de la Primavera?

On ens trobarem?

La Diada de la Primavera del 2019 torna al Parc dels Pins (més conegut com el Parc del Motocròs), el dia 12 d’abril, que repeteix com l’escenari escollit per a la celebració de la gran festa ciutadana de la Serra d’en Mena.

La festa grossa s’ubica en aquest espai que rep el seu nom del Circuit de Santa Rosa, un circuit permanent de motocròs situat a Santa Coloma de Gramenet, Barcelonès, que tingué activitat durant la dècada de 1960. Seu durant anys del Motocross de Gramenet, d’ençà de 1964 esdevingué l’escenari del Gran Premi d’Espanya de Motocròs de 250cc -puntuable per al Campionat del Món- en substitució de l’antiga seu, el Circuit de Pedralbes, que havia entrat en fase d’urbanització.

Què farem?

  • Repetiran dues de les activitats veteranes de la festa: ‘El jardí del barri’ i ‘El tastet de tothom’. Des del 2015, els nens i nenes de la Serra d’en Mena han plantat més d’un miler de plantes als parterres del parc dels Pins on descansa el jardí que, any rere any, es va poblant de noves flors. En aquesta edició, se n’esperen vora 400 de noves. Pel que fa a l’àpat per la convivència, el tastet, agafa forma de berenar.
  •  Recuperem la gimcana, que ja es va incloure per primer cop en la segona edició i durà com a títol ‘A 100 pulsacions’, jugant amb el lema d’aquest any -‘El cor del barri’. En formaran part les activitats de l’eix salut, jocs, bitlles humanes o un circuit d’educació vial.
  • Una altra de les novetats és ‘Cors menuts’, una zona infantil que inclou el nadòpolis, per a nadons fins a 3 anys, l’hora del conte i altres propostes pels petits de la casa.
  • I també ‘l’Espai batecs’, on s’agrupen propostes més relaxades i que conviden a la reflexió, com activitats d’acompanyament a la gent gran i intergeneracionals, el mapa de la felicitat del barri o un panell antirumors.
  • El taller de RCP, les activitats esportives o un taller de titelles formen part de l’espai: ‘Que no s’aturi el cor’, mentre l’escenari continuarà sent el lloc per les actuacions ‘El cor a ritme de rap’ i un concert de música tradicional armènia.

Veure el programa d’activitats