L’èxit de la primera jornada de la Diada de la Primavera 2017, un “subidón” d’adrenalina per a la gent de la Serra d’en Mena

Ja ho podem ben dir. La primera jornada de la Diada de la Primavera 2017 ha estat tot un èxit. Activitats, actuacions en directe, 1.500 assistents i, sobretot, una mostra de l’energia dels veïns de la Serra d’en Mena, que han tornat a demostrar que la força del treball comunitari és imparable. Però atenció! La Diada de la Primavera encara no s’ha acabat, ni de bon tros. Avui diumenge us esperem a la segona jornada, a la Diada Castellera a la Plaça del Rellotge, al barri del Fondo. No us ho perdeu!

Diada de la Primavera 2017 Serra d'en Mena

Ben puntuals, a les 10 del matí, les carpes de les entitats començaven l’activitat de la Diada de la Primavera 2017, mentre que els primers pàrticipants del Cross del Motocrós, els nens i nenes menor de 10 anys, es preparaven a la línea de sortida, que havia de començar mitja hora després. Mentre tant, l’escola de Tai-Txi de Parets començaven la seva exhibició.

Els corredors d’entre 11 i 17 anys i els de la categoria sènior completaven el Cros del Motocrós i els més joves s’apropaven a la part alta del parc per plantar la seva planta al Jardí del Barri. Al baixar, s’apropaven a la carpa Barri Saludable, a la de Salut i Família o a la de Jocs Tradicionals i presenciaven les Danses Xineses. I, finalment, els guanyadors de les tres categories rebien els seus ben guanyats trofeus de mans de l’alcaldèssa de Santa Coloma, Núria Parlón, i la resta de representants municipals.

Diada de la Primavera 2017 Serra d'en Mena

Els assistents, mentre tant, ja podien anar comprant ens tiquets per al Tastet de Tothom, practicaven la Marxa Nòrdica a la part mitjana del parc o agafaven en prèstec els llibres sobre salut que la biblioteca Can Peixauet posava a la seva disposició. A l’escenari, fidels a la seva cita anual, els nois i noies de l’Associació Kàrate can Peixauet deixaven pal·leses les seves habilitats en aquesta art marcial i, gairebé al costat, es lluitava contra els estereotips a la carpa Prejudicis.

I així, vam arribar al fi de fest. Primer, amb la batucada del grup Retumbatú, que va omplir de ritme el parc dels Pins del Motocrós i, per acabar, amb l’actuació del grup de rumba Bambula, que van fer ballar a petits i grans. I així va acabar aquesta primera jornada de la Diada de la Primavera 2017, amb tothomo cansat de ballar i amb la panxa plena gràcies als plats i sabors del tastet de tothom.

Diada de la Primavera 2017 Serra d'en Mena

La força del treball comunitari fa bategar de nou la Serra d’en Mena

La Cristina Martín, tècnica del Projecte ICI, ha volgut destacar que la percepció general és que les entitats organitzadores han pogut gaudir més de la festa, fruit tot plegat de l’experiència dels anys anteriors i del fet d’haver concentrat totes les activitats (menys el jardí del barri) a la part baixa de l’amfiteatre del Parc dels Pins del Motocrós. Tot ha fluit, la feina de voluntaris i entitats ha resultat senzill i això s’ha notat en el resultat final.

La Cristina també ha assenyalat la cada cop més gran complicitat entre les diferents entitats corganitzadores i el creixement en organitzacions i comunitats col·laboradores, com la de sijhk i de Bangladesh. Finalment, ha expressat la seva satisfacció per com la Diada de la Primavera ha esdevingut cita ineludible al calendari, després de la consolidació de la segona edició, i el creixement en la d’enguany; la gent ja espera la Diada i ajuda a que cada any sigui més gran.

En resum, aquesta Diada de la Primavera, segons la Cristina, ha suposat tot un “subidón” d’autoestima per a la gent de la Serra d’en Mena, que veu com la força del treball comunitari dóna fruits i com el procés d’empoderament de la ciutadania cada dia va a més.

I avui… la Diada Castellera a la Plaça del Rellotge

La Diada de la Primavera 2017, però, encara no s’ha acabat. Avui diumenge tenim una cita ineludible a la Plaça del Rellotge, al barri del Fondo. Allà, coincidint amb la Diada de Sant Jordi, ens instalem amb tot d’activitats que tenen la cultura i els llibres i la lectura com a eixos principals. Però, sobretot, celebrarem una nova Diada Castellera d’allò més especials. De la mà de la colla Laietans de Gramenet construirem el Castell de Tothom, el qual vol reunir a la seva pinya a 30 nacionalitats, representatants dels mil colors i cultures que omplen la Serra d’en Mena. De veritat que t’ho perdràs?

El millors moments de la primera jornada de la Diada de la Primavera 2017

Access Token not set. You can generate Access Tokens for your Page or Profile on fb.srizon.com. After generating the access token, insert it on the backend

 

Leave A Reply

L'adreça electrònica no es publicarà. Els camps necessaris estan marcats amb *

*

Aquest lloc utilitza Akismet per reduir els comentaris brossa. Apreneu com es processen les dades dels comentaris.