L’espai tècnic de la Serra d’en Mena aprova el calendari per engegar la programació comunitària

El 9 de Novembre va tenir lloc a la Fundació Integramenet la Segona Trobada de tècnics i professionals de la Serra d’en Mena.

Al voltant de 40 professionals de recursos públics i privats s’han trobat amb l’objectiu de començar a posar fil a l’agulla a les propostes d’acció sorgides a la programació comunitària. Abordant la igualtat d’oportunitats en la infància, l’adolescència i la joventut, les accions giren entorn els barris saludables, la comunitat educadora i la convivència i la cohesió social.

Es van començar a analitzar els abordatges possibles per als principals reptes de la Serra d’en Mena, a partir de les propostes d’acció de la programació comunitària:

– Implementació de la prescripció social a l’àmbit de salut
– Programa de dinamització de l’espai públic
– Articulació d’un espai famílies a l’àmbit educatiu
– Programa de formació intercultural per a professionals
– Reorganització de l’oferta de reforç escolar
– Patis oberts als centres educatius

Espai tècnic Serra Mena

Cadascuna d’aquestes propostes es desenvoluparà en grups de treball oberts específics, que culminaran la seva feina al mes de març, moment en el què estarà operativa la programació comunitària.

Aquesta trobada és doncs l’inici de la viabilitat de les accions fruit del coneixement compartit i del diagnòstic participatiu. La xarxa de recursos del territori mostra de nou el seu potencial i reivindica la necessitat de compartir espais i experiències, intercanviar coneixements i continuar treballant de forma comunitària. El fenomen que s’inscriu en el procés comunitari és la transformació de la feina individual i atomitzada, vers els projectes col·laboratius que milloren l’eficiència dels recursos invertits a través de les sinergies i col·laboracions.

 

Leave A Reply

L'adreça electrònica no es publicarà. Els camps necessaris estan marcats amb *

*

Aquest lloc utilitza Akismet per reduir els comentaris brossa. Apreneu com es processen les dades dels comentaris.