Les taules de la convivència i socioeducativa reprenen la feina per a la Programació Comunitària

Les entitats, professionals i recursos de la Serra d’en Mena han reprès les tasques d’elaboració de la Programació Comunitària. La darrera setmana de setembre, la taula de la convivència i cohesió social i la taula socioeducativa han dut a terme la seva primera reunió després del descans estiuenc, en un ambient de molt bona sintonia entre tots els seus integrants i amb l’objectiu de cercar sinergies que permetin engegar les accions de la programació pels barris del Fondo, el Raval, Santa Rosa i Safaretjos.

El dia 26 de setembre, la taula de la convivència i la cohesió social va donar el tret de sortida al nou curs als barris de la Serra d’en Mena. Es van reunir la Policia Local, la Biblioteca Can Peixauet, el CIAPE, la Xarxa de Valors, l’ELIC, la Fundació Germina, l’Escola Tanit, el Casal dels Infants i el Projecte Vitamina.

FORMACIÓ PER A PROFESSIONALS, GUIA DE RECURSOS I CALENDARI COMUNITARI

Tots 12 van buscar idees de forma conjunta per desenvolupar el programa de formació per a professionals, pel qual van emplenar de contingut accions com una guia per a la gestió de la interculturalitat, un banc de recursos per a professionals en interculturalitat o un espai de llengües.

També es van repassar els avenços en altres iniciatives com la guia de recursos -que pretén ser un directori de la Serra d’en Mena-, i es van assentar les bases del calendari comunitari, una eina compartida entre les entitats i recursos per conèixer aquelles accions, projectes i esdeveniments que tenen a les seves agendes.

Les altres accions que treballa aquesta taula són la participació de la comunitat en les festes i celebracions de la Serra d’en Mena, com la mostrada Diada de la Primavera, el Carnaval o el Ravaleando.

PROJECTE FILS I PROGRAMA DE SUPORT A L’ÈXIT EDUCATIU

Un dia després, el 27 de setembre, va ser el torn dels 13 professionals que van participar en la taula socioeducativa. S’hi van reunir el Servei d’educació i infància, la Fundació Germina, el Servei d’educació, el Centre de Normalització Lingüística l’Heura, la Biblioteca Can Peixauet, la Policia Local, el Projecte Vitamina, l’Escola Bressol Municipal La Cigonya i l’Escola Tanit.

En la trobada es va avançar en el projecte municipal FILS, i en concret d’implementació dels espais familiars a la Serra d’en Mena. FILS té com a objectiu crear, comunicar-se i activar- se per formar un espai d’imaginació, relació i participació amb la comunitat educativa. A la Serra d’en Mena es començarà a implementar FILS a través del programa social de suport familiar a l’èxit educatiu, que pretén millorar la relació i la comunicació entre la comunitat educativa.

S’ha presentat el projecte en una trobada conjunta el dia 10 d’octubre a les 10.00 hores del matí, a la Biblioteca Can Peixauet, amb el suport del Grup de recerca ERDISC de la UAB.
A la tarda, a les 18h es farà una altra presentació a la Biblioteca del Fondo.

Un altre dels projectes que van abordar els professionals que conformen aquesta taula és la programació conjunta de dinamització comunitària a l’espai públic, que requereix d’una comissió més específica.

Leave A Reply

L'adreça electrònica no es publicarà. Els camps necessaris estan marcats amb *

*

Aquest lloc utilitza Akismet per reduir els comentaris brossa. Apreneu com es processen les dades dels comentaris.