Les entitats de la Serra d’en Mena donen forma a les activitats de la Diada de la Primavera

La Diada de la Primavera, ‘El cor del barri’, se celebra el 12 d’abril de 17.00 a 20.00 hores

Menys d’un mes d’espera perquè els ciutadans dels barris de la Serra d’en Mena gaudeixin de la seva gran festa ciutadana. El 12 d’abril, de 17.00 a 20.00 hores, la Diada de la Primavera arriba a la seva cinquena edició per celebrar ‘El cor del barri’. Un clam a la seva gent, la seva diada i el parc dels Pins del Motocròs com l’escenari, any rere any, de la benvinguda a la primavera que protagonitzen els ciutadans del Fondo, Raval, Safaretjos i Santa Rosa. Enguany, el grup motor ha preparat més de 20 activitats, agrupades en set espais.

Per cinquena vegada consecutiva, tornen dues de les activitats veteranes de la festa: ‘El jardí del barri’ i el ‘Tastet de tothom’. Com cada any des del seu inici, els infants de la Serra d’en Mena faran una plantada al Motocròs, que ampliarà el gran jardí que els nens i nenes de les escoles i de les associacions han anat omplint des del 2015. Seran 400 noves plantes, que s’uniran a les gairebé 2.000 que ja estan al parc. Organitzat per l’Associació de veïns Raval, l’Escola Bressol Municipal Pins, el Casal dels Infants i l’AMPA Tanit, també s’oferirà un taller de tanques pel jardí.

Pel que fa al Tastet, per primera vegada en la seva història agafa el format de berenar saludable i divers. Tots els participants de la festa podran assaborir plats de diferents cultures, amb la novetat que enguany s’hi uneix l’Associació Xinesa de Santa Coloma. I repeteixen la Comunitat Bengalí, la Fundació Germina, la Comunitat sikh, l’Associació La Convivència i la Biblioteca del Fondo.

GIMCANA ‘A 100 PULSACIONS’

A més, es recuperarà la gimcana, que ja es va incloure per primer cop en la segona edició i durà com a títol ‘A 100 pulsacions’, jugant amb el lema d’aquest any –‘El cor del barri’– que reivindica la festa de la Diada i el parc dels Pins com el centre neuràlgic de totes les accions per la convivència als barris que es duen a terme a la Serra d’en Mena.

Organitzada pel CAP FONDO, CAP Santa Rosa, l’Església Evangèlica, el Programa Vitamina, la Fundació Germina, Joves Artistes Kolomencs i Ecometròpoli, es divideix en tres àmbits que contenen les proves a superar. Àmbit salut: ‘La salut és a les teves mans’ (higiene mans) i ‘Les teves dents ben lluents’; àmbit jugar en família: ‘Jugar és saludable’, ‘Espai Vitamina’, ‘Grafitis i bitlles humanes’; àmbit educació viària: ‘Circuit d’educació viària’.

CORS MENUTS, ESPAI BATECS, ACTUACIONS…

Els petits de la casa tindran enguany el seu propi espai: ‘Cors menuts’, amb activitats dissenyades per infants de 0 a 3 anys, com ‘Nadòpolis’, ‘La caseta del barri’, ‘l’Hora del conte interactiu’, i el taller creatiu, ‘Mural de flors’. Ho organitzen el Casal dels Infants i la Biblioteca de Can Peixauet.

També hi haurà un racó dedicat a les activitats reflexives, que conviden al debat. Serà l”Espai batecs’ i els participants podran interactuar amb el ‘Mapa de la felicitat dels barris’, el ‘Joc de filtres antirumors’ o participar en el taller ‘Sempre acompanyats’, destinat a les relacions intergeneracionals amb la gent gran.

‘Que el cor no s’aturi’ és el nom del segment de la diada on s’encabeix el tradicional taller de reanimació cardiopulmonar, ‘La fàbrica dels jocs’ del Programa d’Èxit Educatiu de la Programació comunitària de la Serra d’en Mena, un taller de titelles i diverses activitats esportives. Anirà a càrrec dels CAPs Fondo i Santa Rosa, CNL l’Heura, Rellotge XXI, Centres Cívics i Casals Consell Comarcal del Barcelonès Nord, Associació La Convivència i el Servei d’esports.

Com no podia ser d’una altra manera, tindrem un escenari ben farcit d’actuacions com ‘El cor a ritme de rap’ i un concert de música tradicional Armènia, organitzat pel Casal dels Infants i Ararat.

Leave A Reply

L'adreça electrònica no es publicarà. Els camps necessaris estan marcats amb *

*

Aquest lloc utilitza Akismet per reduir els comentaris brossa. Apreneu com es processen les dades dels comentaris.