Una xerrada de la mà de Cristina Oliva, assessora de criança conscient, periodista i doula dóna inici a les activitats del Programa d’Èxit Educatiu d’enguany.
El passat dilluns 27 de gener a l’escola Miguel de Unamuno va tenir lloc un nou espai amb famílies per parlar sobre la gestió de les tecnologies amb els fills i filles.
Entre els punts més destacats van ser:
- Tenir unes bases de bona comunicació amb la infància per tal d’acompanyar-los en cada etapa.
- La importància d’estar al dia en el món de les tecnologies i de fer equip amb la parella.
- Poder utilitzar les tecnologies com a recurs i no com a recompensa o càstig.
- Respectar les etapes evolutives dels infants protegint-los de la sobreexposició tecnològica: es va recomanar que dels 0 als 2 anys els infants no estiguin exposats a pantalles com les tablets, els mòbils o la televisió. Mentre que a l’etapa dels 3 als 6 anys és recomanable que estiguin com a màxim 45 minuts davant d’una pantalla.
- Les famílies són un mirall en l’ús de les tecnologies, alguns comportaments es reproduiran amb més facilitat si els veuen a casa i en els seus referents.
- És important acompanyar-los en l’ús de les tecnologies, per tal de facilitar continguts adequats a les edats (proveir d’un entorn de seguretat i utilitzar eines de control de continguts com google family link)
- I per últim tenir altres propostes d’oci sense pantalles
