L’avaluació comunitària, protagonista de la 4ª Trobada de la Serra d’en Mena

El 26 de juny se celebra la 4ª Trobada d’institucions, professionals i ciutadania de la Serra d’en Mena, a les 18.00 hores, a la Biblioteca de Can Peixauet

La Serra d’en Mena està a punt per celebrar la seva 4ª Trobada Comunitària d’institucions, professionals i ciutadania dels barris del Fondo, Raval, Safaretjos i Santa Rosa de Santa Coloma de Gramenet, el proper 26 de juny a les 18.00 hores, a la Biblioteca de Can Peixauet. En aquest espai es presentarà l’Avaluació Comunitària del procés iniciat el passat 2014 en aquestes barriades.

A més, es farà un reconeixement i un obsequi a les persones implicades al procés comunitari i es podrà gaudir un berenar de cloenda.

L’informe va sorgir de la socialització i posada en comú en diversos espais de dos tipus d’anàlisis; un més objectiu, on s’analitzava la documentació i les fites aconseguides pel procés comunitari, i un de subjectiu on es recollien les opinions i aportacions de les persones implicades. Aquesta part subjectiva del procés d’avaluació es va realitzar per àmbits (educació, salut, convivència i grup ciutadà) i va comptar amb aportacions de prop de 50 tècnics i professionals així com de ciutadans i ciutadanes.

El procès d’avaluació destaca molt positivament les contribucions metodològiques, que han permès estructurar el projecte en etapes i visibilitzar la seva evolució tant pel que fa als seus objectius com als seus resultats. Concretament, es destaca la Programació Comunitària com a resposta conjunta als problemes que s’havien identificat i sobre els quals es van elaborar les 29 propostes de projectes i accions, de les quals 19 (el 65%) ja estan operatives.

La Trobada Comunitària de la Serra d’en Mena és el punt de trobada dels 3 protagonistes (institucions, professionals i ciutadania) implicats d’una manera o altra en el procés comunitari. A través d’aquestes trobades es posen en comú els avenços del procés comunitari de la Serra d’en Mena i es fa balanç del treball realitzat. La Trobada és meta i línia de sortida al temps, i és un moment simbòlic molt important per a la comunitat en el seu conjunt, doncs escenifica el camí vers la transformació social.

Leave A Reply

L'adreça electrònica no es publicarà. Els camps necessaris estan marcats amb *

*

Aquest lloc utilitza Akismet per reduir els comentaris brossa. Apreneu com es processen les dades dels comentaris.