La V edició de la Diada de la Primavera es prepara per ser una jornada d’infart

Sota el lema ‘El cor del barri’, les entitats ja treballen en totes les activitats d’enguany
Tornen ‘El jardí del barri’ i ‘El tastet de tothom’ i com a novetats es preparen la gimcana ‘A 100 pulsacions’, ‘l’Espai batecs’ i la zona ‘Cors menuts’

Per cinquè any consecutiu, les entitats i ciutadania dels barris de la Serra d’en Mena de Santa Coloma preparen la Diada de la Primavera. La gran festa ciutadana del Fondo, Raval, Safaretjos i Santa Rosa bufa cinc espelmes aquest 2019, tindrà com lema ‘El cor del barri’ i el seu grup motor ja treballa en totes les activitats que es desplegaran al parc dels Pins (antic Motocròs) el divendres,12 d’abril, a partir de les 16.30 hores i fins a les 19.30 hores.

El passat 20 de febrer, durant la segona de les trobades d’aquest equip de persones format per multitud d’associacions, recursos, equipaments, casals, AMPAS, escoles, CAPs, biblioteques… els participants van protagonitzar una pluja d’idees per esbossar l’oferta d’entreteniment i participació de la Diada d’enguany. Un autèntic ‘brainstorming’ en el que van començar a agafar forma els diferents espais de la festa i es va acordar que es repetiran dues de les activitats veteranes de la festa: ‘El jardí del barri’ i ‘El tastet de tothom’.

Des del 2015, els nens i nenes de la Serra d’en Mena han plantat gairebé dos milers de plantes als parterres del parc dels Pins on descansa el jardí que, any rere any, es va poblant de noves flors. En aquesta edició, se n’esperen vora 500 de noves. Pel que fa a l’àpat per la convivència, el tastet, per primera vegada en la seva història agafa forma de berenar.

GIMCANA, NADÒPOLIS, ESPAI BATECS…

A més, es recuperarà la gimcana, que ja es va incloure per primer cop en la segona edició i durà com a títol ‘A 100 pulsacions’, jugant amb el lema d’aquest any -‘El cor del barri’- que reivindica la festa de la Diada i el parc dels Pins com el centre neuràlgic de totes les accions per la convivència als barris que es duen a terme a la Serra d’en Mena. En formaran part les activitats de l’eix salut, jocs, bitlles humanes o tallers de flors.

Una altra de les novetats és ‘Cors menuts’, una zona infantil que inclou el nadòpolis, per a nadons fins a 3 anys, l’hora del conte i altres activitats pels petits de la casa. I també ‘l’Espai batecs’, on s’agrupen propostes més relaxades i que conviden a la reflexió, com activitats d’acompanyament a la gent gran i intergeneracionals, el mapa de la felicitat del barri o un panell antirumors.

En definitiva, els barris de la Serra d’en Mena celebren una jornada d’unió per la convivència, en el marc del Projecte d’Intervenció Comunitària Intercultural, que impulsa l’Obra Social “la Caixa” en l’àmbit estatal. Durant els mesos de març, abril i maig es desenvolupen accions comunitàries a 36 territoris que formen part del projecte a Espanya, i tots amb un mateix objectiu: junts per la convivència.

La Fundació Carta per la Pau i l’Ajuntament de Santa Coloma de Gramenet en són els promotors. La iniciativa va aconseguir consolidar-se en les edicions de 2016, 2017 i 2018 després de celebrar-se per primer cop el 2015, i implicar veïns i veïnes i diferents professionals que viuen i treballen als quatre barris. S’inclou a la Programació Comunitària que ha sorgit del procés d’empoderament de la ciutadania d’aquests barris.

Leave A Reply

L'adreça electrònica no es publicarà. Els camps necessaris estan marcats amb *

*

Aquest lloc utilitza Akismet per reduir els comentaris brossa. Apreneu com es processen les dades dels comentaris.