La Diada de la Primavera de la Serra d’en Mena arriba a la seva cinquena edició sota el lema ‘El cor del barri’

  • Per cinquè any consecutiu, la festa ciutadana dels barris del Fondo, Santa Rosa, Raval i Safaretjos donarà la benvinguda a la primavera al Parc del Motocròs
  • Des de les 17 h fins les 20 h del proper divendres 12 d’abril, els veïns i veïnes protagonitzaran una nova jornada lúdica-festiva per la convivència carregada de novetats
  • Es portaran a terme un total de 22 activitats, organitzades per 16 associacions ciutadanes, 6 centres educatius, 18 serveis i equipaments municipals i 2 centres de salut

La Diada de la Primavera de la Serra d’en Mena arriba al seu cinquè aniversari amb una nova edició d’aquesta festa ciutadana que segueix realçant la convivència i la diversitat als barris del Fondo, Santa Rosa, Raval i Safaretjos. A través de diferents activitats lúdiques, festives, artístiques i de foment d’un estil de vida saludable, els veïns i veïnes de la Serra d’en Mena tornaran a celebrar l’arribada de la primavera al Parc dels Pins (Motocròs) des de les 17 hores fins a les 20 hores del proper divendres 12 d’abril. Una jornada que, des de la seva primera edició l’any 2015, s’ha anat consolidant al calendari de moltes ciutadanes i ciutadans i que, aquest any, se celebra sota el lema “El cor del barri”.

En total, es desenvoluparan 22 activitats organitzades per 18 associacions ciutadanes, 7 centres educatius, 11 serveis i equipaments municipals i 2 centres de salut, comptant, a més, amb els més de 100 voluntaris i voluntàries de la festa. Tots plegats reivindicant amb orgull “Jo Sóc Serra d’en Mena”, com a tret que agermana, uneix i manifesta pertinença, compromís i responsabilitat. “Tots som”, perquè tots creiem en una societat plural més activa.

TORNEN, UN ANY MÉS, EL «JARDÍ DEL BARRI» I EL «TASTET DE TOTHOM»

La Diada d’enguany presenta diverses novetats, i alhora continua comptant amb algunes de les activitats més emblemàtiques de les passades edicions. El «Jardí del Barri» i el «Tastet de tothom» que s’han anat consolidant des de 2015 dins de l’oferta lúdica de la Diada de la Primavera i, en aquesta cinquena edició, tornaran un cop més al Parc del Motocròs. I és que, des de la primera edició de la festa, s’ha pogut constatar que són dues de les activitats que millor recullen l’esperit d’estima cap als barris, cap a la convivència i cap a la diversitat que caracteritzen la jornada.

Dotar al Parc del Motocròs d’un espai verd en forma de jardí, va ser l’objectiu amb el qual, l’any 2015 va néixer la iniciativa «El Jardí del Barri». Any rere any, centenars de nens i nenes han anat omplint aquest espai amb milers de plantes en una activitat que es realitza gràcies a la feina conjunta entre l’AVV del Raval i l’EBM Els Pins. Enguany, l’activitat comptarà amb prop de 400 noves plantes i el «Taller de tanques pel jardí» que, un cop més, ompliran el parc de vida i colors.

El «Tastet de tothom» és l’altra activitat veterana de la jornada amb la qual es tornaran a oferir als assistents diferents plats d’arreu del món. Una activitat que posa sobre la taula la riquesa cultural dels barris de la Serra d’en Mena i que comptarà amb plats de països com ara la Xina o Bangladesh. Aquest any el «tastet» pren forma de berenar i serà dut a terme per la Comunitat Sikh, la Comunitat Bengalí, l’Associació xinesa de Santa Coloma, la Fundació Germina i la Biblioteca del Fondo.

UNA GIMCANA AMB TRES ÀMBITS I ESPAIS PELS MÉS PETITS

Aquest any la Gimcana continua agrupant els esforços de diverses entitats i recursos dels barris. Sota el títol “A 1000 pulsacions”, podrem trobar diversos àmbits diferenciats: “Salut”, organitzat pels CAPs de Fondo i Santa Rosa, “Jugar en família”, coordinat per la Fundació Germina, el Projecte Vitamina i l’Església Evangèlica i un tercer àmbit d’“Educació viària” que comptarà amb un circuit realitzat pes Joves Artistes Kolomencs i l’Ecometròpoli.

El Casal dels Infants i la Biblioteca de Can Peixauet organitzaran l’espai “Cors Menuts” amb diverses activitats pels més petits, entre les quals hi trobarem el “Nadòpolis” o la realització d’un mural de flors. I, un any més, l’esport tornarà a estar present al Parc del Motocròs de la mà del Consell Comarcal del Barcelonès Nord, l’Associació La Convivència i el Servei d’esports de l’Ajuntament, que realitzaran diverses activitats emmarcades dins l’espai “Que el cor no s’aturi”. Un espai que, a més, oferirà de nou el Taller de RCP, un Taller de titelles i ninots desenvolupat per Centres Cívics i Casals i l’activitat “La fàbrica dels jocs”, que forma part del Programa d’Èxit Educatiu i serà preparada pel CNL L’Heura i el CRIJ Rellotge XXI.

UN CLAM PER LA CONVIVÈNCIA I UNA FI DE FESTA AMB MÚSICA EN VIU

La jornada compta amb desenes d’activitats que, en essència, celebren la diversitat i la convivència, posant aquesta en valor al mateix temps que es reivindica també als mateixos barris. I, a les activitats de l’«Espai Batecs», aquesta posada en valor dels barris es podrà veure reflectida en un mapa de grans dimensions de la Serra d’en Mena que s’ha batejat com a «Mapa de la felicitat». Un plànol dels barris que convidarà a tothom qui vulgui a assenyalar quins són aquells indrets, carrers i places que guarden un significat especial per a ells.

Un joc de filtres antirumors i el taller «Sempre acompanyats» seran les altres dues activitats que formaran part d’un espai que estarà coordinat pel Programa Vitamina, la Fundació Integramenet, la Xarxa de Valors i la Residència Betsan. La fi de festa arribarà un cop més amb les actuacions musicals de diversos col·lectius, una aposta que any rere any ha anat formant part de la festa i que, enguany, seran el Casal dels Infants i l’associació Ararat qui la portaran a l’escenari. Els joves del Casal ens demostraran la seva creativitat a ritme de rap mentre que l’associació Ararat ens portarà a la Serra d’en Mena la riquesa de la música tradicional armènia.

Un any més en el que els barris del Fondo, Santa Rosa, Raval i Safaretjos tornaran a portar al Parc del Motocròs la seva particular celebració de la diversitat i la convivència  en el marc del Projecte d’Intervenció Comunitària Intercultural. Un Projecte impulsat per l’Obra Social “la Caixa” a tot l’Estat i que compta amb diverses accions comunitàries a 36 territoris durant els mesos de març, abril i maig. Tots sota un mateix objectiu, el de treballar per uns barris vius, cohesionats i on es treballi per la convivència.

La Fundació Carta de la Pau i l’Ajuntament de Santa Coloma de Gramenet en són els promotors als barris de la Serra d’en Mena on, per cinquè any consecutiu, s’ha aconseguit dur a terme aquesta Diada de la Primavera. Una iniciativa que des de la seva primera edició l’any 2015 s’ha anat consolidant i implicant, cada cop més, als veïns i veïnes dels barris així com a diferents professionals que viuen i treballen als quatre barris que formen part de la Serra d’en Mena.

Leave A Reply

L'adreça electrònica no es publicarà. Els camps necessaris estan marcats amb *

*

Aquest lloc utilitza Akismet per reduir els comentaris brossa. Apreneu com es processen les dades dels comentaris.