La Diada de la Primavera 2017 defineix les seves activitats

El camí cap a la Diada de la Primavera 2017  continua imparable. La feina de les comissions ha donat fruit i avui ja us podem fer el primer avenç de les activitats que formaran part de la gran festa de la Serra d’en Mena. La salut, l’esport i la cultura seran els eixos principals de la Diada de la Primavera. Amb un compromís, per sobre de tot, el de compartir i destacar allò que ens uneix amb l’objectiu de fer una celebració per a tothom.

Reunió Grup Motor Diada de la Primavera 2017

Dilluns 13 de març es va reunir de nou el Grup Motor de la Diada de la Primavera per posar en comú la feina de les quatre comissions de la festa: Zoco de les Idees i elements simbòlics del barri, Tastet de Tothom, Salut i Esport i Sant Jordi. Des de la darrera reunió plenària les comissions han treballat de valent i l’esforç ha valgut la pena, ja que podem explicar-vos com serà, a grans trets, la Diada de la Primavera 2017, tot tenint en compte que la programació no està encara tancada i poden haver-hi novetats.

En tot cas, abans d’anar al detall de les activitats previstes, cal destacar que volem que la Diada de la Primavera 2017 sigui tot un cap de setmana festiu. Volem aprofitar l’avinentesa del calendari per fer del diumenge 23 un altre plat fort, amb tot d’activitats culturals que acompanyin una Diada Castellera que vol ser més integradora que mai. Però comencem pel que tenim previst pel dia 22…

La comissió del Zoco de les Idees i elements simbòlics del barri ens proposa tres activitats. En primer lloc, torna el Jardí del Barri a la part alta del parc dels Pins del Motocròs, un espai on les escoles dels barris de la Serra d’en Mena tornaran a plantar la seva planta.

Per altra banda, el CNL l’Heura, l’Associació de Veïns del Raval i La Bastida ens porten una nova activitat, els Jocs Tradicionals, on ensenyaran aquells jocs de tota la vida que fa uns anys s’havien fet als carrers de Santa Coloma. Per últim, l’escenari principal acollirà el Teatre de l’Oprimit i el joc interactiu de prejudicis, de la mà de l’institut La Bastida, Joves Actives Musulmanes i l’actriu Laura Riera, amb el que es preten lluitar contra els prejudicis que unes comunitats tenen envers les altres.

Reunió Grup Motor Diada de la Primavera 2017

La comissió del Tastet per Tothom torna per fer-nos la boca aigua amb sabors d’aquí i d’allà. Les comunitats sihk i bengalí del barri, l’AMPA de Tanit, l’Associació Tajdid, els CAPs del Fondo i de Santa Rosa, l’Associació de Veïns de Fondo Alto i la Biblioteca del Fondo continuen treballant per tal de presentar-nos un menú variat, sa i deliciós.

La comissió de Salut i Esport, per la seva banda, ens proposa activitats per exercitar el cos i per conscienciar-nos de la importància dels hàbits de vida saludables. Un bon exemple és la Cursa de la Serra d’en Mena, tot un clàssic de la Diada de la Primavera. El Casal dels Infants i l’Associació La Convivència encara treballen en el recorregut i les categories, continuarem informant.

Una altra activitat que repeteix és la Marxa Nòrdica, de la mà dels Centres d’Atenció Primària del Fondo i de Santa Rosa. Tot i que encara queden aspectes per definir, sí que us podem avançar que, enguany, el recorregut serà pel Parc dels Pins del Motocròs. Uns altres que hi tornen són els nois i noies de l’Associació Kàrate Can Peixauet amb la seva exhibició d’arts marcials. Per últim, la part més divulgativa forma part del que hem anomenat Carpa de Salut. Asaupam, els CAP del Fondo i de Santa Rosa i La Bastida faran demostracions pràctiques de la reanimació cardio pulmonar (RCP), explicaran hàbits saludables, sobretot relatius a l’alcohol i el tabac, a la higiene bucal o el cosum de drogues. Torna també la piràmide dels aliments, que ens donarà pistes per mantenir una dieta sana i equilibrada.

Reunió Grup Motor Diada de la Primavera 2017

La Trobada Castellera i el Castell de Tothom, plats forts del dia 23

Les grans novetats d’aquesta Diada de la Primavera 2017 venen de la mà de la nova comissió de Sant Jordi; roses, llibres, dracs, cultura i Diada Castellera són els principals elements d’un diumenge 23 d’abril que vol fer de la plaça del Rellotge del barri del Fondo el centre de la Festa. Tot començarà a preparar-se un dia abans, el 22, amb el Taller de Roses que Onda Santa Coloma, i la Fundació Betsan realitzaran conjuntament a la mateixa residència. Al dia següent, diumenge dia de Sant Jordi, el Taller de Roses obrirà les seves portes a la plaça de Rellotge, acompanyant d’altres, el de punts de llibre i el de guixos de colors, de la mà de La Bastida, Amics de Fondo, Laietans de Gramenet i les biblioteques del Fondo i de Can Peixauet, les quals també instal·laran una paradeta de llibres per regalar.

No serà l’unic que trobaran tots aquells que s’apropin a la plaça del Rellotge, però. La Bastida i la biblioteca Can Peixauet estan preparant l’Hora del Conte, on tothom que s’hi acosti podrà sentir històries i relats, ambientats sobretot en la primavera. L’AMPA de l’escola Antoni Gaudí, la Bastida i l’Associació Kàrate Can Peixauet ens proposaran un taller de maquillatge corporal i facial i un photocall en el qual immortalitzar l’art sobre les nostres pells.

El plat fort de la jornada i, perquè no dir-ho, d’aquesta Diada de la Primavera 2017 és la Trobada Castellera. Com cada any els Laietans de Gramenet i les colles convidades demostraran el seu art a l’hora de fer castells. Però volem que el d’aquest any sigui especial, volem que el nostre sigui un castell de tothom. Així, la nostra colla castellera ha convidat a la resta d’entitats organitzadores a que participin, facin pinya i ajudin a que la gran foto d’enguany sigui la d’un castell de tots els colors. T’ho perdràs?

Leave A Reply

L'adreça electrònica no es publicarà. Els camps necessaris estan marcats amb *

*

Aquest lloc utilitza Akismet per reduir els comentaris brossa. Apreneu com es processen les dades dels comentaris.