Com harmonitzem les diferents visions sobre el treball comunitari

El dia 24 d’octubre a la Biblioteca de Can Peixauet, es van aplegar professionals de diferents àmbits , en una sessió de treball que girava al voltant del treball comunitari i les seves diferents mirades.

Jornada per a professionals

Jornada per a professionals


La sessió va començar amb una dinàmica feta en petits grups, on mitjançant unes imatges conceptuals, es dialogava sobre la seva relació i priorització pensant en el treball comunitari com a eix central. Les imatges que ens parlaven de conceptes com ciutadania, relacions i vincles, diversitat, xarxa, objectius comuns o convivència, van servir perquè cada grup en consensues una definició.
A partir de les definicions de cada grup, l’Ivan Alvarado, referent de la DECAF, va fer una exposició per relacionar-les amb el marc conceptual del projecte.
“Partim de la premissa que un procés comunitari genera estructures de participació a diferents nivells: ciutadania, tècnica i política, d’acord amb els tres protagonistes de la comunitat.
Aquests espais generen estructures que disminueixen la desigualtat d’oportunitats i ens han d’ajudar a consensuar una estratègia conjunta que posi l’èmfasi sobre un eix central : Quin tipus de ciutadania desitgem que habiti Santa Coloma de Gramenet”

La 2a part de la jornada va consistir en dues taules rodones on dones professionals del territori, d’àmbits molt diversos, ens van explicar la seva relació amb el treball comunitari des de la seva vessant professional, però també des de la personal, entenent que només des del compromís es construir de manera conjunta .

La Pilar López, ( directora de l’Heura ), la Celia Tajada ( Metgessa ), la Pepa González (educadora social), l’Alba Lorente ( tècnica del projecte Vitamina), la Ruth Soriano (responsable de l’ Espai Situa’t), la Lourdes Reyes ( directora de la Biblioteca Can Peixauet), i la Laura Fraile ((tècnica del projecte pot Calidoscopi).

Leave A Reply

L'adreça electrònica no es publicarà. Els camps necessaris estan marcats amb *

*

Aquest lloc utilitza Akismet per reduir els comentaris brossa. Apreneu com es processen les dades dels comentaris.