Hafid Tazeddine, president de La Convivència: “Somio que els nostres infants, diferents en color, pugin iguals en tot”

Autora: Mar Martínez, sc·media

BannerSerraMena

L’activitat en què participa l’Associació Cultural i Esportiva La Convivència va directa al paladar. Aquest dissabte, voluntaris de l’entitat i de l’escola Miguel de Unamuno, al barri colomenc del Raval, s’arromanguen per endolcir la Diada de la Primavera. Tot i els anys participant en la vida associativa, Hafid Tazeddine es mostra sorprès amb la gran quantitat d’entitats i gent de nacionalitats molt diverses que ha aconseguit aplegar la trobada.

L’acció que promouen s’enmcarca en la Diada de la Primavera: dos dies de festa, tallers, música en viu i molta diversió. A través de diverses expressions artístiques, el 21 i 22 de març mostrem la nostra estima pel barri, la interculturalitat i la convivència en una diada única i integradora que se celebra per primera vegada a Santa Coloma de Gramenet.

Hafid tazzeddine la convivencia Santa Coloma Gramenet

Parla’ns de l’activitat que organitzeu.

Juntament amb l’AMPA de l’escola Unamuno organitzem la xocolatada, que es farà a les 10. A primera hora, anirem a buscar les olles a l’associació, la llet i la xocolata. Es preveu que n’haurem de servir per a uns 200 infants, d’escoles i entitats. A més, hi ha voluntaris de la nostra associació que col·laboren tot el dia a la festa.

Llegeix també: El programa d’activitats de la Diada de la Primavera

Ja us coneixíeu amb la gent de l’escola Unamuno?

Ens vam conèixer a la primera reunió organitzativa de la Diada de la Primavera. Després, quan vam decidir que faríem plegats una de les activitats, vàrem anar a reunir-nos a l’escola mateix. A les escoles del barri hi ha una diversitat enorme. Estem destinats a treballar junts algun dia. El nostre somni és que els nostres infants, diferents en color, pugin iguals en tot, en drets, que s’entenguin i parlin.

“A les escoles del barri hi ha una diversitat enorme. Estem destinats a treballar junts algun dia”

Quin impacte espereu que tingui la Diada de la Primavera al barri?

Fa molt de temps que participo en aquest treball de la convivència, i és la primera vegada que es fa una acció tan gran a Santa Coloma, que reuneix tantes entitats i nacionalitats. M’encantaria que continuéssim treballant coses petites i grans junts. No només a la Serra d’en Mena, sinó a tota Santa Coloma. Qui sap si un dia podrem reunir per fer accions d’aquest tipus no barris, sinó ciutats, com Santa Coloma i Badalona, pel futur dels nostres fills.
Alguns dels objectius de la Diada de la Primavera, doncs, ja s’han assolit. Hem aconseguit fites que semblaven bastant llunyanes. Havíem fet activitats abans, però mai amb tanta diversitat. A nosaltres, i al servei tècnic de convivència de l’ajuntament ens espera molta feina.

L’Associació Cultural i Esportiva La Convivència és molt jove…

Té tres anys. Jo vinc d’una altra entitat, la Comunitat Islàmica Tajdid, que fa deu anys que funciona, que també participa a la Diada. La Convivència ha tingut moltes facilitats per treballar amb l’ajuntament. Fem aeròbic per a dones, futbol sala per a infants al pavelló del Raval, classes d’àrab també per als més petits a la biblioteca de Can Peixauet, esplai i classes de reforç per als estudiants d’ESO i Batxillerat. També hem fet informàtica. Fem aquestes activitats als centres cívics i col·laborem en tertúlies sobre diversitat religiosa.
La gent no ha d’anar a l’entitat, és l’entitat que surt…
Les dones de l’associació La Convivència estan representades al Consell de la Dona i participen als actes que s’organitzen entorn del 8 de març, representen a la dona musulmana a la ciutat de Santa Coloma, parlen de temes de violència de gènere…

Llegeix també: Quan i on celebrarem la Diada de la Primavera?

“És la primera vegada que es fa una acció tan gran a Santa Coloma, que reuneix tantes entitats i nacionalitats”

Què més t’agradaria destacar?

Només que, d’aquesta festa, espero, somio i desitjo que sigui un impuls per acabar d’arrencar amb el tema de la convivència a la nostra ciutat. S’ha treballat molt, i mai és suficient.

Què falta?

Una trobada com la que farem. Si s’hagués fet temps enrere, ara estaríem millor.

Enllaços d’interés:

Les entitats organitzadores de la Diada de la Primavera

El Projecte ICI a Santa Coloma de Gramenet 

2 comments on “Hafid Tazeddine, president de La Convivència: “Somio que els nostres infants, diferents en color, pugin iguals en tot””

  1. Pingback: Diada de la Primavera de la Serra d'en mena: prop de 1.000 colomencs omplen el Parc dels Pins del Motocròs en una jornada per la convivència - Sóc Serra d'en Mena

  2. Pingback: Diari Gràfic | AACCASAL

Leave A Reply

L'adreça electrònica no es publicarà. Els camps necessaris estan marcats amb *

*

Aquest lloc utilitza Akismet per reduir els comentaris brossa. Apreneu com es processen les dades dels comentaris.