La Guia de Recursos, l’eina que visualitza tot el potencial de la Serra d’en Mena

Presentem la guia de recursos, el directori dels projectes, equipaments, entitats i equipaments de la Serra d’en Mena, organitzats en categories temàtiques, amb la finalitat que el veïnat pugui tenir-los al seu abast i que sigui útil a tothom.

Des del primer batec del procés comunitari, els responsables de l’equip ICI ens van transmetre, a tots els que hi hem col·laborat, dues idees fonamentals i que ens han acompanyat al llarg dels quatre anys que hem estat caminant junts cap a la confecció de la Programació Comunitària.

La primera, que aquest projecte va de teixir relacions, de connectar les persones i posar-les en xarxa. La segona, que aquest projecte parla, sobretot, d’aquestes persones. Parla de que la Serra d’en Mena pot oferir un dels recursos naturals més preuats d’una ciutat com Santa Coloma de Gramenet i que és el brutal potencial humà que tenen els seus quatre barris.

Per respondre a la primera de les idees, ens va quedar clar que havíem de treballar a la Xarxa, per tal de complir el primer dels objectius, que és, precisament el de fer xarxes humanes. Al blog serramena.com hi hem bolcat tot el coneixement que hem adquirit junts i hem escrit, entre tots, el quadern de bitàcora del projecte, narrant el procés que ens ha portat fins aquí dia a dia, entrada del blog rere entrada del blog.

Serramena.com és també on hem volgut visibilitzar tot el potencial del barri, mitjançant la Guia de Recursos. És una eina que, a més de llistar tot l’entramat d’equipaments, serveis, associacions, entitats i projectes, en facilita la consulta, tant pels recursos professionals com pels ciutadans.

I continua teixint relacions i fent xarxa perquè la guia de recursos sorgeix de la necessitat, per una banda, de conèixer més i millor tot el que es fa al nostre barri i tots els recursos que hi existeixen i, per una altra, de facilitar tot aquest coneixement a la ciutadania.

COM S’ORGANITZA

La guia de recursos de la Serra d’en Mena es divideix per àrees temàtiques. Hem triat vuit eixos d’actuació: salut, esports, infància, joventut, cultura, educació, convivència, associacions de veïns i recursos municipals. Cadascuna d’aquestes seccions mostra un llistat de totes les entitats, associacions, projectes i equipaments relacionats amb aquell tema i se n’ofereix una petita descripció. Finalment, es troba la fitxa de cadascún dels recursos.

Fins al febrer de 2017 la guia compta amb 36 recursos, tot i que seguirem ampliant-la amb aquells i projectes que encara no hem pogut incloure i vulguin sumar-se.

Leave A Reply

L'adreça electrònica no es publicarà. Els camps necessaris estan marcats amb *

*

Aquest lloc utilitza Akismet per reduir els comentaris brossa. Apreneu com es processen les dades dels comentaris.