El Grup Ciutadà de la Serra d’en Mena posa fil a l’agulla al calendari comunitari

Amb molta il·lusió i ganes d’explicar-nos els projectes que ja estan escalfant motors o que ja s’han posat en marxa, el Grup ciutadà comunitari va celebrar la seva primera reunió de la tardor. La primera setmana d’octubre, les entitats i associacions de la Serra d’en Mena van trobar-se per compartir les properes fites a assolir i posar fil a l’agulla en el nou calendari comunitari.

La proposta d’una agenda d’esdeveniments compartida pretén posar en comú i fer accessible en una sola eina tota la vida associativa dels barris del Fondo, Raval, Safaretjos i Santa Rosa. Però abans de presentar-la, cal bolcar tot el que ens han preparat les entitats dels nostres barris. Durant un berenar en el qual vam retrobar-nos amb els vells amics després dels mesos de descans de l’estiu, també hi va haver temps per establir sinergies i oferir-se a donar un cop de mà entre entitats per tal de dur a terme totes les propostes presentades.

Grup Ciutadà Comunitari
L’Associació de Veïns del Raval, l’Associació de veïns Fondo Alto, l’Associació Ararat, la colla castellera Laietans de Gramenet, la Fundació Integramenet, l’Associació de Voluntaris de Protecció Civil, Kárate Can Peixauet, l’Associació de Comunicadors sc·media… Es van explicar les activitats i accions els mesos vinents. També van donar la benvinguda a cares noves com la Junta local de Santa Coloma de Gramenet de Catalunya Contra el Cáncer (AECC), que van fer-nos partícips de la seva lluita diària i de la tasca que duen a terme a través de tallers teatralitzats i de l’obra de teatre que el grup ‘Las Creativas’ va escenificar al Teatre Sagarra el passat 14 d’octubre.
CASTANYADA, NADAL I CARNESTOLTES A LES ASSOCIACIONS DE VEÏNS
A la reunió, les associacions de veïns del Raval i Fondo Alto ens van explicar totes les activitats que han preparat per a la castanyada, el pròxim 30 i 31 d’octubre, així com per celebrar els nadals: Pare Noel, caga tió, dinar i sopar de Nadal. I ja de cara al 2018, també es va anunciar que totes les associacions s’aglutinaran a la gran rua de Carnaval de la Serra d’en Mena. Les dates es poden consultar al calendari comunitari.
L’AVV del Raval també va avançar que estan preparant el Ravaleando, que serà entre el 9 i 10 de desembre i altres activitats com la tercera edició del Jardí del barri de la Diada de la Primavera de la Serra d’en Mena, on hi esperen sumar noves escoles. Enguany, els nens i nenes començaran a cuidar de la planta que després col·locaran al parterre del parc dels Pins del Motocròs al mes d’abril. Per últim, igual que l’AVV de Fondo alto també ens van explicar que ja estan en marxa els tallers de tota mena pels veïns dels barris.
100 DEAs PER A SANTA COLOMA
L’Associació de Voluntaris de Protecció Civil, que sempre està present a totes les festes i celebracions que es duen a terme i són una peça indispensable en la seva organització, ens van explicar el projecte cardiosaludable que tenen en marxa. Juntament amb la Fundació La Caixa planegen instal·lar a 100 punts de la ciutat de Santa Coloma desfibril·ladors externs automàtics (DEAs) en els mesos vinents, principalment a parcs, escoles, instal·lacions esportives, zones comercials, etc.
D’altra banda, també ens van anunciar que continuen amb la seva venda de polseres solidàries per fer-se amb un DEA pel vehicle de protecció civil que garanteix el bon funcionament del molts dels esdeveniments que se celebren a la ciutat.
FOMENT DE LA CULTURA ARMÈNIA, CASTELL DE TOTHOM I KÀRATE
El foment de la cultura i l’esport també estan entre els àmbits principals d’activitat de les associacions de la Serra d’en Mena. I a més, adreçades a treballar per la convivència en els nostres barris, com el Castell de Tothom, que els Laietans fa molts mesos que assagen i que per fi arriba el 29 d’octubre, a les 12 hores a la plaça del Fondo. L’objectiu és sumar més de 30 nacionalitats a la pinya d’aquest gran castell i conviden a tots els veïns i veïnes a participar-hi.
L’Associació Ararat va compartir amb nosaltres les seves activitats de promoció de la cultura armènia, per tal que els més petits es mantinguin en contacte amb les seves arrels i la seva identitat, com, per exemple, una escola de llengua armènia. També preparen obres de teatre i tenen un club d’escacs.
D’altra banda, la Fundació Integramenet ens va explicar que ja estan en marxa els cursos de llengües i els serveis d’atenció domiciliària d’enguany.
El Karate Can Peixauet van ser els encarregats de tancar la reunió. Van recordar als assistents el seu projecte solidari d’integració dels joves a través de la pràctica del karate. A més, l’entitat també ofereix repàs estudiantil pels més menuts, un projecte de càtering d’integració laboral, que actualment s’encarrega del palc VIP del Catgas Santa Coloma, participa en diversos actes benèfics i oferirà un curs de defensa personal femenina.

Leave A Reply

L'adreça electrònica no es publicarà. Els camps necessaris estan marcats amb *

*

Aquest lloc utilitza Akismet per reduir els comentaris brossa. Apreneu com es processen les dades dels comentaris.