Final de festa de la Diada de la Primavera amb la Trobada Castellera

Tota gran festa, com és la nostra Diada de la Primavera, necessita un gran final a la seva alçada. I aquest any, igual que a la primera edició, hem volgut que el diumenge sigui el dia dels castells. Així, la Plaça del Rellotge, al cor del barri del Fondo, va acollir la segona Trobada Castellera, on la Colla dels Laietans de Gramenet va poder mostrar les seves habilitats, juntament amb d’altres colles veïnes.

Diada de la Primavera. Trobada Castellera. Colla Laietans de Gramenet

L’acció es va traslladar diumenge 10 d’abril del Parc dels Pins del Motocross a la Plaça del rellotge, al barri del Fondo. Allà, a les 12 del migdia, va començar aquesta segona Trobada Castellera, en la qual la nostra Colla dels Laietans de Gramenet va rebre com a convidades les colles dels Castellers de Montcada i Reixach, Castellers de Sant Adrià i Castellers de Roquetes, les quals van mostrar al numerós públic assistent les seves habilitats.

Els Laietans de Gramenet van iniciar ronda “amb un 4d6 seguit d’un 3d6. Ambdós, són repetits consecutivament però, es queden en un intent”, expliquen al seu blog. “Tot i que no s’ha aconseguit carregar cap del dos, han estat unes proves ben efectuades”, afegeixen, i remarquen “el gran esforç de tota la colla, tant de tronc, com de canalla i pinya, per donat tot i més de si mateixos”.

Juan Rafael Gálvez, membre dels Laietans de Gramenet també destaca “la implicació dels agents comunitaris que van ser presents a la trobada”. Per a la colla colomenca és de gran importància clausurar la Diada de la Primavera, per segon any consecutiu, amb una trobada castellera, perquè poden aportar el seu granet de sorra i, assenyala Gálvez, “ser els representants de la cultura i la tradició catalana la gran festa ciutadana de la Serra d’en Mena“.

Galería de fotos de la trobada castellera:

Access Token not set. You can generate Access Tokens for your Page or Profile on fb.srizon.com. After generating the access token, insert it on the backend

L’ÈXIT DE LA SEGONA EDICIÓ DE LA DIADA DE LA PRIMAVERA

Els barris de la Serra d’en Mena de Santa Coloma de Gramenet han celebrat la segona edició de la Diada de la Primavera al parc dels Pins (motocròs), en mig d’un ambient festiu i de comunió entre els veïns, agents comunitaris, entitats i ciutadans del Fondo, Raval, Safaretjos i Santa Rosa. Sota el lema “Diada de la Primavera de la Serra d’en Mena, salut i convivència als barris”, s’ha emmarcat en el Projecte d’Intervenció Comunitària Intercultural (ICI) impulsat per l’Obra Social ”la Caixa”, l’Ajuntament de Santa Coloma de Gramenet i la Fundació Integramenet.

Amb l’adrenalina encara recorrent les seves venes per l’èxit d’aquesta segona edició, els responsables del Projecte ICI destaquen que accions com aquesta demostren “les ganes de reivindicar espais de trobada en positiu, la col·laboració, cada cop més intensa i cada cop amb més naturalitat, entre agents comunitaris que fa tant no tenien cap tipus de relació”.

Han estat més de 1.500 participants en les 30 activitats organitzades per les entitats de la Serra d’en Mena. A més, “la Diada de la Primavera ha estat una acció transformadora per desfer prejudicis, especialment els vinculats amb l’Islam”, explica Cristina Martín, un dels tècnics que treballen a ICI. Tanmateix, “ha generat espais de relació inèdits que impactaran en positiu en la convivència dels barris”, assenyala Martín.

Llegeix també: Diada de la Primavera 2016: acte de presentació

Leave A Reply

L'adreça electrònica no es publicarà. Els camps necessaris estan marcats amb *

*

Aquest lloc utilitza Akismet per reduir els comentaris brossa. Apreneu com es processen les dades dels comentaris.