La gent que mou el barri: la fórmula de la tarda resulta un èxit per a la IV edició de la Diada de la Primavera

El parc dels Pins del Motocròs ha estat, per quart any consecutiu, l’escenari de la celebració per la convivència dels barris del Fondo, Raval, Safaretjos i Santa Rosa

Més de 1.500 persones certifiquen que la Diada de la Primavera és una de les jornades més concorregudes de Santa Coloma de Gramenet

Un projecte comunitari consolidat i que segueix treballant per millorar el dia a dia i l’estima pels barris de la Serra d’en Mena de Santa Coloma de Gramenet. Una festa anual que aquest 2018 ha arribat a la seva quarta edició i que és un cant a la primavera, a la diversitat, a la diversió i a la convivència. I, una altra vegada, un èxit rotund d’afluència, amb més de 1.500 persones gaudint de la gran celebració ciutadana del Fondo, Raval, Safaretjos i Santa Rosa. Novament, la Diada de la Primavera ha esdevingut l’aparador d’uns barris que pugnen per escriure un relat basat en les seves potencialitats, en la identitat positiva i compartida.

La gent que mou el barri diada de la primavera

L’11 de maig va ser el dia escollit finalment per desplegar tot el potencial de la ciutadania de Santa Coloma de Gramenet i perquè la gent que mou els barris es tornés a reivindicar en positiu al tradicional parc dels Pins del Motocròs. Des de les 17 hores de la tarda, van tornar els clàssics a la nostra Diada de la Primavera: el Jardí del barri va ampliar les seves flors, amb una nova plantada en què hi van participar uns 350 nens i nenes. També Es va córrer la tercera milla urbana de Santa Coloma de Gramenet, el Cros del Motocròs, amb 200 participants. I es van gaudir d’actuacions musicals, tallers i activitats per certificar que la fórmula d’una Diada de la Primavera a la tarda funciona d’allò més bé.

I tot és gràcies a l’exèrcit de voluntariat que fa possible la Diada, que va condensar en tres hores el treball de mesos de reunions, gestions i planificació. Especialment important, enguany, és el fet que es van superar els obstacles derivats de l’ajornament de la data original, el dissabte 5 de maig, per motius de la pluja.

UN PÚBLIC BOLCAT EN UNA JORNADA ÚNICA

El públic, com sempre, familiar i divers. Multitud d’infants i adolescents van donar el toc extra de xivarri i espontaneïtat en una de les jornades més mogudes que es recorden al Raval. Al llarg de tota la jornada l’artista local Milu va pintar un mural amb el lema “La gent que mou el barri”, que ja va ser l’eix de la darrera Trobada Comunitària.

Com a novetat d’enguany, es va celebrar el primer torneig d’escacs de la Diada de la Primavera, on els participants van superar totes les expectatives i la competició es va perllongar fins i tot quan la resta d’activitats ja havien recollit. Només una petita mostra de com els assistents van desbordar les previsions d’afluència, que també van causar un petit retard al Cros del Motocròs a causa de les inscripcions de darrera hora.

No només això, la gimcana del Tresor de les Mil Històries, enquadrada en el programa de suport social a l’acompanyament familiar per a l’èxit educatiu, va duplicar el nombre de participants previstos. Una de les estrelles de la tarda va ser la boca gegant dissenyada pel grup Joves Artistes Kolomencs, que va atreure l’atenció dels més petits per tal que els professionals dels CAPS de la zona els poguessin donar informació sobre la importància i la tècnica d’una bona higiene bucodental. i els tallers van esgotar tot el material.

El Jardí del Barri va generar cues de més de 60 nens i nenes i va aconseguir plantar amb èxit més de 300 noves plantes. Amb l’acumulat dels darrers tres anys, aquest espai és un dels destacats del parc, gràcies a l’acció d’escoles, entitats i el lideratge de l’AVV Raval i l’EBM Pins. Enguany s’ha comptat amb la col·laboració de la Xarxa de Valors i l’Institut Numància.

jardi de la primavera

CLAM A LA CONVIVÈNCIA

En definitiva, els barris de la Serra d’en Mena han celebrat una jornada d’unió per la convivència, en el marc del Projecte d’Intervenció Comunitària Intercultural que impulsa l’Obra Social “la Caixa” en l’àmbit estatal. Durant els mesos de març, abril i maig es desenvolupen accions comunitàries a 36 territoris que formen part del projecte a Espanya, i tots amb un mateix objectiu: junts per la convivència.

La Fundació Carta per la Pau i l’Ajuntament de Santa Coloma de Gramenet en són els promotors als barris de la Serra d’en Mena: Fondo, Raval, Santa Rosa i Safaretjos. La iniciativa va aconseguir consolidar-se en les edicions de 2016 i 2017, després de celebrar-se per primer cop el 2015, i implicar veïns i veïnes i diferents professionals que viuen i treballen als quatre barris.

Access Token not set. You can generate Access Tokens for your Page or Profile on fb.srizon.com. After generating the access token, insert it on the backend

Leave A Reply

L'adreça electrònica no es publicarà. Els camps necessaris estan marcats amb *

*

Aquest lloc utilitza Akismet per reduir els comentaris brossa. Apreneu com es processen les dades dels comentaris.