Fundació Catalunya – La Pedrera

Espai Social Santa Coloma de Gramenet
Avinguda Banús Baixa, 110 08923 Santa Coloma de Gramenet

Telèfon: 93 386 82 46
e-mail: santacolomagramenet@espaisfcatalunyalapedrera.org
TIPUS D’ENTITAT/RECURS
Fundació
DESCRIPCIÓ D’ENTITAT/RECURS
Contribuïm a construir una societat amb més oportunitats per a tothom: ajudem als infants i adolescents a assolir l’èxit educatiu i a les persones grans amb deteriorament cognitiu a millorar la qualitat de vida.
BARRI D’INTERVENCIÓ
Santa Rosa
PROGRAMES
PAE: Acompanyament als infants en la realització de les tasques escolars i en el seu desenvolupament integral per tal de millorar l’èxit educatiu, reforçant i complementant la funció educativa de la família i de l’escola.
REMS: El programa REMS (Reforçar i Estimular la Memòria i la Salut) té per objectiu la millora de la qualitat de vida de persones grans amb graus lleus i moderats de malalties neurodegeneratives.
Dina en Companyia: El projecte ofereix un servei de menjador per a persones grans que viuen soles o que comencen a tenir problemes per a preparar correctament els seus àpats diaris i que desitgen compartir aquest moment del dia amb d’altres persones en la seva mateixa situació.
Voluntariat Social: Els projectes són una realitat gràcies a l’aportació desinteressada de persones que ofereixen el seu temps, experiència, coneixements i compromís.
ÀMBIT D’ACTUACIÓ
Infància i Gent Gran
A QUI S’ADREÇA?
Infància: nens de 3r a 6è de primària / Gent Gran: majors de 65a i persones amb deteriorament cognitiu.
FITES ASSENYALADES
CALENDARI
PAE: d’octubre a juny (inscripcions a partir del 12 de setembre)
REMS: de setembre a juliol (inscripcions durant tot l’any)
Dina: de setembre a juliol (inscripcions durant tot l’any)
HORARI
De dilluns a dijous de 9:30 a 13:30 / 16:00 a 19:00
Divendres de 9:30 a 15:00

Notícies

Després de la III Trobada Comunitària, arriba el moment de donar-vos les gràcies

Gràcies a totes i tots els que ens acompanyeu en el procés comunitari de la Serra d’en Mena:

Llegir més

'Trobades improbables': un homenatge a les més de 300 persones que han participat en la Programació comunitària

A més de en recursos, la Serra d'en Mena és rica en humanitat. No només en individus, que també, sinó en persones que s'esforcen, que ho donen tot i que fan possible que un projecte com la Programació comunitària vegi la llum. És una de les grans idees que transpira tot el procés comunitari: l'immens poder de ciutadania coordinada.

La capacitat transformadora de l'entorn que tenen els veïns i veïnes del Fondo, Raval, Safaretjos i Santa Rosa. Aquest vídeo és un homenatge a les més de 300 persones que participen en el projecte. A tots els que hem crescut i ens hem empoderat aprenent dels altres, construint junts uns barris millors i deixant que el procés comunitari ens transformi també a nosaltres.

El que hem fet junts, durant quatre anys, va de teixir una xarxa i d'unir a persones, de reivindicar-nos, fer-nos valdre i creure'ns-ho. Creure en què plegats ho podem tot. Però va, especialment d'encontres. Va d'haver-nos trobat tots en un mateix espai, treballant per un projecte comú. Va de... Trobades improbables.

https://youtu.be/Ls1Kgnz2ux4

Llegir més

El potencial humà de la Serra d'en Mena s'exhibeix a la III Trobada Comunitària

Més de 120 persones donen la benvinguda a la Programació Comunitària a la sala Joan Brossa de la Biblioteca de Can Peixauet plena de gom a gom

Persones empoderades que fan xarxa i estableixen sinergies per transformar els barris i milloren la convivència. Si una cosa ha quedat clara a la tercera Trobada Comunitària de la Serra d'en Mena, és que aquesta premissa, pedra angular del procés comunitari que es va engegar als barris del Fondo, Raval, Safaretjos i Santa Rosa de Santa Coloma de Gramenet fa quatre anys, s'ha assolit amb escreix.

Llegir més