Formació per a entitats i professionals de la Serra d’en Mena

La formació per a entitats i professionals també és una de les accions de la Programació Comunitària de la Serra d’en Mena.

Es tracta d’una formació adaptada a les necessitats del territori i a on es pot aprofundir en diferents temàtiques: 

Formacions realitzades:

  • Projectes col·laboratius
  • Comunicació 2.0 i xarxes socials
  • Eines bàsiques de comunicació
  • Treball col·laboratiu i acció comunitària
  • Introducció a la Intervenció Comunitària Intercultural
  • Gestió de les emocions per a professionals
  • Visual Thinking per a professionals

Algunes de les formacions que s’han de realitzar pròximament són el “Marc general d’estrangeria” i “Migracions contemporànies, els nostres veïns i veïnes”, que es realitzaran des del Centre d’Informació i Assessorament per a Persones Estrangeres (CIAPE) de la ciutat.

Notícies

Taller d’eines digitals per a entitats i recursos de la Serra d’en Mena

Arriba una altra sessió del Cicle de Formació per a professionals i referents d'entitats: un taller d'eines digitals que consta de dues sessions, els dies 5 i 12 de novembre, de 18 a 20 hores.

En l'actualitat ens trobem amb una dimensió virtual de relació a través de diverses plataformes, i això suposa un esforç d'adaptació i de nous codis que poden dificultar la comunicació. Per això és necessari que els professionals i les entitats que vulguin ser actives en la seva comunicació interpersonal s'adaptin i es capacitin en les diferents eines, per tal de treure el màxim profit d'aquesta nova manera de comunicar-nos.

Aquesta vegada tindrem el suport de les especialistes de la Plataforma de Comunicació. Ho farem a través de la plataforma Zoom, per això necessitem que us inscriviu enviant un correu a ldelgado@cartadelapau.org, indicant el vostre nom i l'entitat o recurs a la qual pertanyeu. Us enviarem un enllaç per poder entrar.

Us hi esperem,

Llegir més

AFAS, aquí teniu el vostre espai per compartir

Dilluns 26 d’octubre de 17,30 i fins a les 19 hores, tindrà lloc una sessió per donar suport a les Associacions de Famílies de la ciutat.

En el marc del Cicle de Formació promogut pel Projecte d’intervenció Comunitària Intercultural, obrirem aquest espai telemàtic amb l’objectiu d’enfortir la gran tasca d’aquestes entitats, escoltar la seva situació pel que fa a la participació familiar a les escoles, veure les diferents necessitats i visions, projectes, activitats i també oferir algunes eines i estratègies per donar suport.

Aquesta sessió serà conduïda per Xavier pujol, professor de la Universitat de Girona i expert en investigació educativa.
Si us plau, si esteu interessats/des a participar, envieu un correu a barbara@cartadelapau.org, i us enviarem l’enllaç per connectar-nos a través de la plataforma Zoom.

Per a més informació de tot el Cicle de Formació i les Jornades d’Entitats, podeu llegir la següent notícia del web de la nostra Fundació Carta de la Pau:

http://cartadelapau.org/el-projecte-ici-centra-els-esforcos-en-el-suport-a-les-entitats-mes-afectades-per-el-covid-19-a-santa-coloma-de-gramenet/

Llegir més

Cuidem-nos: la salut i el benestar emocional

Divendres 23 d’octubre de 10 a 11.30 hores tindrà lloc la primera sessió del nou Cicle de Formació per a Professionals i referents d’entitats de la Serra d’en Mena.

Aquesta jornada neix de la necessitat i demanda compartida de treballar l'acompanyament i la gestió emocional. En aquesta sessió treballarem l'autocura emocional amb mires de comprendre quins són els seus principis bàsics no només per cuidar-nos, cuidar i acompanyar les emocions de les persones del nostre col·lectiu, sinó per esdevenir agents comunitaris en la socialització de l'educació emocional.

A càrrec de Mireia Cabero, experta en cultura emocional i directora de Cultura Emocional Pública.

La sessió es realitzarà per la plataforma Zoom. Per inscriure-us només cal que ens envieu un correu a ldelgado@cartadelapau.org, indicant el nom, cognom i servei, recurs o entitat. Us enviarem l'enllaç per entrar a la jornada.

De ben segur que serà una sessió molt fructífera i oportuna en el context actual,
Us esperem!!

Llegir més

Els recursos i entitats de la Serra d’en Mena es retroben

Dijous 1 d’octubre va tenir lloc un espai comunitari que va aplegar més d’una vintena de referents del territori

Aquesta trobada va comptar amb referents de l’Associació de Veïns/es del barri del Raval, l’associació La Convivència, Òmnium Cultural Santa Coloma, la comunitat Islàmica Tajdid, l’església evangèlica xinesa del Fondo, l’església evangèlica de Catalunya, l’AFA de l’Escola Antoni Gaudí, la colla castellera Laietans de Gramenet, la Fundació Integramenet, el Casal dels Infants, la Xarxa de Valors, la biblioteca del Fondo, el CNL l’Heura, el CRIJ Rellotge XXI, la Fundació Carta de la Pau i els serveis d’Infància i Joventut, de Convivència, Desenvolupament Comunitari i Civisme, i de Cicle Festiu i Biblioteques de l’Ajuntament.

Aquest espai de trobada va servir per reprendre les relacions entre els diferents actors de la comunitat i establir noves línies de treball conjunt per aquests dos propers mesos. Aquesta jornada va ser molt participativa, les entitats van tenir oportunitat de compartir la seva situació actual fruit el context de pandèmia, i va destacar la vocació de servei a la comunitat, la unió, les ganes d’innovar, adaptar-se i col·laborar.

També es van proposar tres línies de treball sorgides del Diagnòstic conjunt de la Serra d’en Mena: un cicle de formació en línia, unes jornades d’entitats i el suport a les activitats familiars socioeducatives del territori.

Un cop més s’ha posat de relleu com la implicació de tots els agents socials és fonamental per oferir respostes complexes i compartides i fer front aquest moment de crisi.

Aviat us podrem compartir la programació!

 

Llegir més

Arriba el Programa d’Èxit Educatiu a casa

L’equip de coordinació de la Universitat Autònoma de Barcelona es reinventa i ens proposa un minirepte setmanal per continuar aprenent conjuntament

L’Anna, la Txell i en Miquel ens obren les portes de casa seva cada setmana per tal d’oferir-nos una activitat per fer en família.

Els reptes ens ajudaran a fomentar entorns d'aprenentatges significatius, tot treballant la confiança, el sentit, la motivació educativa i la relació familiar positiva. A què espereu per sumar-vos?

Cada dijous penjaran un nou vídeo al canal de Youtube Aprender en Familia:

Aquí teniu la presentació de la iniciativa: https://www.youtube.com/watch?v=b0IWIppMadw

I el primer minirepte d’aquesta setmana: la nostra casa es diu…. https://www.youtube.com/watch?v=QwvDqX29Tgg&t=2s

Per últim, no oblideu compartir el resultat a les xarxes socials amb les altres famílies: ho podeu fer a través d'Instagram etiquetant el compte Aprender_En_Familia o posant el hashtag #aprenderenfamilia. O bé enviant-nos una foto a ldelgado@cartadelapau.org o a erdiscuab@gmail.com I nosaltres ho pujarem!

Endavant!

Llegir més