Formació per a entitats i professionals de la Serra d’en Mena

La formació per a entitats i professionals també és una de les accions de la Programació Comunitària de la Serra d’en Mena.

Es tracta d’una formació adaptada a les necessitats del territori i a on es pot aprofundir en diferents temàtiques: 

Formacions realitzades:

 • Projectes col·laboratius
 • Comunicació 2.0 i xarxes socials
 • Eines bàsiques de comunicació
 • Treball col·laboratiu i acció comunitària
 • Introducció a la Intervenció Comunitària Intercultural
 • Gestió de les emocions per a professionals
 • Visual Thinking per a professionals

Algunes de les formacions que s’han de realitzar pròximament són el “Marc general d’estrangeria” i “Migracions contemporànies, els nostres veïns i veïnes”, que es realitzaran des del Centre d’Informació i Assessorament per a Persones Estrangeres (CIAPE) de la ciutat.

Notícies

Arriba el Programa d’Èxit Educatiu a casa

L’equip de coordinació de la Universitat Autònoma de Barcelona es reinventa i ens proposa un minirepte setmanal per continuar aprenent conjuntament

L’Anna, la Txell i en Miquel ens obren les portes de casa seva cada setmana per tal d’oferir-nos una activitat per fer en família.

Els reptes ens ajudaran a fomentar entorns d'aprenentatges significatius, tot treballant la confiança, el sentit, la motivació educativa i la relació familiar positiva. A què espereu per sumar-vos?

Cada dijous penjaran un nou vídeo al canal de Youtube Aprender en Familia:

Aquí teniu la presentació de la iniciativa: https://www.youtube.com/watch?v=b0IWIppMadw

I el primer minirepte d’aquesta setmana: la nostra casa es diu…. https://www.youtube.com/watch?v=QwvDqX29Tgg&t=2s

Per últim, no oblideu compartir el resultat a les xarxes socials amb les altres famílies: ho podeu fer a través d'Instagram etiquetant el compte Aprender_En_Familia o posant el hashtag #aprenderenfamilia. O bé enviant-nos una foto a ldelgado@cartadelapau.org o a erdiscuab@gmail.com I nosaltres ho pujarem!

Endavant!

Llegir més

La comunicació dins la família

La segona activitat del Programa d’Èxit Educatiu de la Serra d’en Mena arriba aquest febrer.

Dimecres 26 de febrer a les 17.30 hores al Casal dels Infants tindrà lloc l’activitat destinada a les famílies sobre la comunicació dins la família. Com ens comuniquem? En quines condicions? Sobre què ens comuniquem? Quins impactes té la comunicació en la infància i l’adolescència?

Aquesta activitat forma part de la programació d’Èxit Educatiu del territori, i la comissió que l’organitza està formada per les educadores i les mares vinculades a Casal dels Infants i al Projecte Paidos.

Un espai molt proper per a la reflexió conjunta, per compartir el que ens funciona a cada família i que pot servir a les altres, i per aprendre alguns recursos útils!

Tindrem un espai preparat per tal que les famílies puguin venir amb els fills i filles. L’activitat tindrà una durada d’una hora i mitja.

Us hi esperem!

Llegir més

El Programa d’Èxit Educatiu ja té la programació de la seva tercera edició

El grup organitzador realitzarà sis activitats des del gener fins al juny, una cada mes i totes en espais diferents, repartides pel territori.

Les línies de treball mensuals són:

 • La gestió de les tecnologies, 27 de gener a l’escola Unamuno.
 • La comunicació dins la família, 26 de febrer al Casal dels Infants. A càrrec del Casal dels Infants i del Projecte Paidos.
 • La comunicació entre la família i l’escola, 30 de març a l’institut Terra Roja. A càrrec del Institut Terra Roja i el CNL L'Heura.
 • Les eines per prevenir l’assetjament escolar, a l’abril al CRIJ Rellotge XXI
 • Els models de conductes materns i paterns, al maig a l’escola Tanit. A càrrec del CRIJ Rellotge XXI i l'Escola Antoni Gaudí.
 • L’educació corresponsabilitzada, el 12 de juny a la Biblioteca Can Peixauet. A càrrec de la Fundació Germina i la Biblioteca Can Peixauet.

Llegir més

Les claus més importants per gestionar les tecnologies amb la infància i l’adolescència.

Una xerrada de la mà de Cristina Oliva, assessora de criança conscient, periodista i doula dóna inici a les activitats del Programa d’Èxit Educatiu d’enguany.

El passat dilluns 27 de gener a l’escola Miguel de Unamuno va tenir lloc un nou espai amb famílies per parlar sobre la gestió de les tecnologies amb els fills i filles.

Entre els punts més destacats van ser:

 • Tenir unes bases de bona comunicació amb la infància per tal d’acompanyar-los en cada etapa.
 • La importància d’estar al dia en el món de les tecnologies i de fer equip amb la parella.
 • Poder utilitzar les tecnologies com a recurs i no com a recompensa o càstig.
 • Respectar les etapes evolutives dels infants protegint-los de la sobreexposició tecnològica: es va recomanar que dels 0 als 2 anys els infants no estiguin exposats a pantalles com les tablets, els mòbils o la televisió. Mentre que a l’etapa dels 3 als 6 anys és recomanable que estiguin com a màxim 45 minuts davant d’una pantalla.
 • Les famílies són un mirall en l’ús de les tecnologies, alguns comportaments es reproduiran amb més facilitat si els veuen a casa i en els seus referents.
 • És important acompanyar-los en l’ús de les tecnologies, per tal de facilitar continguts adequats a les edats (proveir d’un entorn de seguretat i utilitzar eines de control de continguts com google family link)
 • I per últim tenir altres propostes d’oci sense pantalles
Activitat tecnologies 1

 

Llegir més

Com gestionem les tecnologies amb la infància i l’adolescència?

El Programa d’Èxit Educatiu de la Serra d’en Mena engega la programació amb la primera activitat per a les famílies, el dia 27 de gener a les 9.30 hores a l’Escola Miguel de Unamuno.

Us interessa saber-ne més sobre com aprenen els nostres fills i filles en aquesta societat hiperconnectada? Quines conseqüències té l’exposició a les pantalles i l’ús de les tecnologies en cada etapa evolutiva? Quins continguts són adequats per a cada franja d’edat? Com podem acompanyar en aquests usos? Quin paper tenim els adults?

De tot això en parlarem el dia 27 de gener, de 9:30 a 11 h, a l’escola Miguel de Unamuno (c/Àngel Guimerà, núm. 10).

També serà un espai per compartir experiències i necessitats, tot comptant amb l’expertesa de Cristina Oliva, que és assessora de maternitat, doula i comunicadora.

Us hi esperem!

Llegir més