Escola oberta d’estiu de la Serra d’en Mena: doble Troca del Trikinyaki i reforç dels casals d’estiu

Diversos tallers i activitats itinerants de l’Escola oberta d’estiu de la Serra d’en Mena complementaran l’oferta existent en els casals d’estiu dels barris de Fondo, Raval, Santa Rosa i Safaretjos de Santa Coloma de Gramenet

El dijous, 7 de juliol, arrenca la II Escola d’Estiu de la Serra d’en Mena, un conjunt d’activitats, tallers i trobades que reforcen la programació dels casals d’estiu dels barris de Fondo, Raval, Santa Rosa i Safaretjos de Santa Coloma de Gramenet. Entre les accions que s’han preparat enguany, destaca la trobada de casals d’estiu, la Troca del Trikinyaki. Aquest 2016, amb més de 600 participants en una doble jornada, una infantil al parc de Can Zam, el 7 de juliol, i una juvenil al Parc del Molinet, l’11 de juliol.

Troca Trikinyaki Serra Mena

L’Escola d’estiu durà a terme també diverses accions formatives amb entitats vinculades a la programació comunitària. Aquesta segona edició torna a tenir dos grans eixos: reforçar els casals d’estiu de la zona i vincular les accions formatives per a entitats amb el desenvolupament de projectes col·laboratius i la programació comunitària.

Llegeix també: La Serra d’en Mena es torna a reivindicar en positiu: la Troca del Trikinyaki

Tot un seguit d’activitats que s’han dissenyat amb la col·laboració d’un grup impulsor, constituït per Casal dels Infants, Centre Obert Moisés, Rialles, CIJ Rellotge XXI, AE St. Andreu, Projecte Paidós i Fundació Germina, amb la coordinació del Servei de Convivència de l’Ajuntament de Santa Coloma de Gramenet i tècnics d’educació i infància.

DOBLE TROCA DEL TRIKINYAKI

La trobada de casals d’estiu de la Serra d’en Mena, que ret homenatge amb el seu nom a les primeres programacions d’estiu a la ciutat (el Triquiñaqui), tindrà enguany una doble programació. El dijous, dia 7, de 10 a 13 h al parc de Can Zam, més de 450 infants de 3 a 12 anys podran gaudir de 14 activitats entre jocs d’aigua, guaypaut, tirolina, pista americana, esports i tallers com ara el de coneixement del medi natural del llac, amb la col·laboració destacada del Servei de Medi Ambient de l’Ajuntament.

OLYMPUS DIGITAL CAMERA

El matí del dilluns dia 11 al parc del Molinet, l’activitat estarà dedicada als 130 joves dels casals de la Serra d’en Mena, amb rocòdrom, tirolina, tallers de percussió, zumba, grafitis, hip hop, i la realització conjunta d’un lipdub amb la cançó “Ciudadanos de un lugar llamado mundo”, i amb la col·laboració especial del Centre de Creació Musical Molinet.

L’Escola Oberta d’Estiu s’emmarca en el projecte d’Intervenció Comunitària Intercultural (ICI) que es desenvolupa als barris colomencs de la Serra d’en Mena (Fondo, Raval, Santa Rosa i Safaretjos) des de juliol de 2014. L’Escola aprofundirà al llarg del mes de setembre en les accions formatives per a entitats, enguany vinculades al desenvolupament de la programació comunitària, els projectes col·laboratius, i els fonaments bàsics de la intervenció comunitària intercultural. També s’oferirà un taller bàsic per millorar la promoció i difusió de les activitats i serveis comunitaris.

Leave A Reply

L'adreça electrònica no es publicarà. Els camps necessaris estan marcats amb *

*

Aquest lloc utilitza Akismet per reduir els comentaris brossa. Apreneu com es processen les dades dels comentaris.