La segona Escola Oberta d’Estiu de la Serra d’en Mena es consolida a la programació comunitària

Enguany l’Escola Oberta d’Estiu del projecte d’Intervenció Comunitària Intercultural (ICI) ha dut a terme una doble trobada de casals d’estiu i diverses accions formatives amb la participació de més de 600 persones de Fondo, Raval, Santa Rosa i Safaretjos.

L’Escola Oberta d’Estiu de la Serra d’en Mena, integrada en el Projecte d’Intervenció Comunitària Intercultural (ICI) de l’Obra Social de la Caixa, desenvolupat a la ciutat per la Fundació Integramenet i l’Ajuntament, pretén millorar el coneixement dels recursos i posar en valor l’oferta socioeducativa dels barris. El seu principal objectiu és complementar la programació dels Casals d’Estiu fent èmfasis en la convivència, la interculturalitat i la salut comunitària, alhora que afavorir noves relacions ciutadanes i nous vincles que enforteixin el procés comunitari engegat a la Serra d’en Mena al 2014. Enguany s’ha dut a terme els mesos de juliol i setembre.

L’escola va començar el dijous 7 de juliol amb la Troca del Trikinyaki infantil que va aplegar 400 nens i nenes al Parc de Can Zam, que van poder gaudir de 14 activitats entre jocs d’aigua, guaypaut, tirolina, pista americana, esports i tallers com ara el de coneixement del medi natural del llac, amb la col·laboració destacada del Servei de Medi Ambient de l’Ajuntament.
L’11 de juliol va tenir lloc una trobada, en aquest cas de joves, al Parc del Molinet, amb 150 participants més dels casals de la Serra d’en Mena, amb un rocòdrom, tirolina, tallers de percussió, zumba, grafitis, hip hop, i la realització conjunta d’un lipdub amb la cançó “Ciudadanos de un lugar llamado mundo”, i amb la col·laboració especial del Centre de Creació Musical Molinet i SC-Media.

This slideshow requires JavaScript.

Al llarg del mes de setembre, 50 persones han participat en les accions formatives per a entitats i professionals vinculats a la salut, l’educació i la convivència. Les accions formatives han pivotat entorn el desenvolupament de la programació comunitària, els projectes col·laboratius, i els fonaments bàsics de la intervenció comunitària intercultural. També s’ha dut a terme un taller bàsic per millorar la promoció i difusió de les activitats i serveis comunitaris de les entitats.

L’Escola Oberta d’Estiu és ja una de les 19 propostes d’organització i desenvolupament que es van definir en el primer document de programació comunitària elaborat per 44 recursos, serveis i entitats de la Serra d’en Mena. La programació s’anirà posant en marxa al llarg del curs 16/17.

L’ESCOLA OBERTA, UN EXEMPLE DE COL·LABORACIÓ

Totes les activitats s’han dissenyat amb la col·laboració d’un grup impulsor, constituït per Casal dels Infants, el Centre Obert Moisés, Rialles, el CIJ Rellotge XXI, l’A.E. St. Andreu, el Projecte Paidós i la Fundació Germina, amb la coordinació del Servei de Convivència de l’Ajuntament de Santa Coloma de Gramenet i tècnics d’educació i infància.

ENTITATS, SERVEIS I INSTITUCIONS COL·LABORADORES DE L’ESCOLA OBERTA: Serveis municipal de Convivència, d’Educació i de Medi Ambient (Centre d’Educació Ambiental Ecometròpoli); Biblioteca Can Peixauet; Biblioteca Fondo; Centre d’Empreses Can Peixauet; Centre Infantil i Juvenil Rellotge XXI; Centre de Creació Musical Molinet; Àrea Metropolitana de Barcelona; El Mirall; Casal dels Infants; Moi Jove; Centre Obert Rialles; Fundació Germina; Ass. Esportiva Sant Andreu; Fundació Champagnat i Càritas (Projecte Paidós)

Leave A Reply

L'adreça electrònica no es publicarà. Els camps necessaris estan marcats amb *

*

Aquest lloc utilitza Akismet per reduir els comentaris brossa. Apreneu com es processen les dades dels comentaris.