Escola Oberta d’Estiu de la Serra d’en Mena

L’Escola Oberta d’Estiu, s’emmarca dintre de la Programació Comunitària de la Serra d’en Mena. S’inicia ara ja fa quatre anys amb dos objectius: per una banda reforçar la programació de casals d’estius existents durant el mes de juliol i per una altra oferir una formació de qualitat a tècnics i professionals vinculats al procés comunitari. L’Escola Oberta compta amb una Trobada de Casals que acostuma a fer-se a Can Zam on tots els casals i centres oberts comparteixen un matí lúdic al parc.

Amb aquest format es pretén reforçar el treball que durant l’any realitzem amb les entitats infantils i juvenils, formar als tècnics i professionals i entre tots millorar aquesta tasca conjunta que és el treball comunitari, i donar continuïtat a la dinamització en un moment molt rellevant de la ciutat (de forma que el projecte innovador de dinamització de l’espai públic i l’escola oberta d’estiu formen un únic tot que treballa amb uns objectius comuns).

Escola Oberta d’Estiu:

5 edicions

+ 70 activitats

8 accions formatives

+2400 participacions

+ 25 agents implicats

Notícies

Un estiu diferent però ple de propostes engrescadores

Des del Projecte d’Intervenció Comunitària Intercultural s’està impulsant un seguit d’activitats infantils, adolescents i familiars que complementen els Casals d’Estiu de la zona.

Aquest mes a la Serra d’en Mena estem recuperant alguns espais d’oci pels infants, amb jocs de taula gegants com el tres en ratlla o el parxís, de circ, d’equilibris, d’agilitat, de cuinetes... sabent la importància d’aquest temps de lleure que proporcionen els Casals d’Estiu i que encara té més sentit reforçar-lo després del confinament que hem viscut.

Però no tan sols la infància ha pogut gaudir de la programació: les famílies han participat d’una activitat sobre l’acompanyament emocional en temps de pandèmia, conduïda per l’equip del CSMIJ, que va servir per resoldre molts dubtes i per oferir algunes eines i habilitats per afrontar amb la infància i l’adolescència aquest temps.

Per últim, els adolescents estan realitzant un grafiti conjunt a la pista de futbol del Parc dels Pins: una proposta artística que gira entorn l’època que estem vivint i la importància de cuidar-nos.

Llegir més

L’acompanyament emocional en temps de pandèmia

Arriba una nova activitat dirigida a famílies en el marc de la programació comunitària d’estiu.

Dilluns 13 de juliol a les 17 hores al Casal dels Infants (Carrer Pirineus número 32) tindrà lloc una sessió conduïda per l’equip d’especialistes del CSMIJ del nostre territori, que donarà resposta a moltes de les preguntes que ens estem realitzant totes les famílies arran de la crisi provocada per la COVID-19 i tots els canvis que s’estan produint.

Es tractaran qüestions relacionades amb l'acompanyem als infants i adolescents en aquests moments de tanta incertesa, pors, dols, inseguretats... i es donaran eines que ens poden resultar útils per afrontar la situació.

Serà una activitat presencial que garantirà totes les mesures de seguretat, per això és important fer la inscripció prèvia enviant un Whatsapp o trucant al 660 111 862.

Tindrem un espai destinat als infants per aquelles famílies que els vulguin portar.

Us esperem!!

Llegir més

Els recursos i entitats de la Serra d’en Mena es retroben

Diversos recursos i entitats de la Serra d’en Mena es reuneixen telemàticament per intercanviar les seves experiències durant l’actual període de confinament.

La trobada, a través d’una videoconferència va tenir lloc el passat dimecres 13 de maig. L’objectiu de la reunió era tornar a arreplegar els recursos que participen del procés comunitari i conèixer l’estat en que es troben actualment amb la crisi sanitària. En aquesta primera trobada hi van participar el Casal dels Infants, el CRIJ Rellotge XXI, la Fundació Germina i el Centre Obert Moisès.

A la reunió també s’ha parlat dels diferents escenaris amb els què ens podríem trobar durant el període estival. Casals, d’estiu, colònies, dinamitzacions, activitats a l’aire lliure... tot un seguit d’accions que caldrà anar programant progressivament segons avanci el procés de desescalada.

Ara és moment de repensar-se, de ser creatius i innovadors. La recerca de noves eines per arribar a la ciutadania és clau durant aquest període i és per això que volem treballar conjuntament totes aquestes possibilitats per tal d’adaptar l’oferta a les necessitats del territori.

Llegir més

El Parc dels Pins, escenari de la Trobada de Casals d’Estiu de la Serra d’en Mena

Els grups
d’infants del Centre Obert Rialles de la Fundació Champagnat, del Centre Obert Moisès
del Far Social Evangèlic i de la Fundació Germina van participar d’aquesta
jornada per compartir de forma lúdica.

La proposta constava
de tres espais d’inflables i dos espais de jocs gegants. Per acabar la festa
els infants van poder remullar-se i passar-s’ho d’allò més bé a la festa de l’escuma.

Amb aquesta
Trobada, que va aplegar un total de 175 infants d’entre 6 i 12 anys es culmina
el treball comunitari que realitzat aquest curs amb aquests recursos
socioeducatius.

També vam poder
comptar amb el suport de l’Associació de Voluntaris de la Protecció Civil del
nostre territori.

Llegir més

Els més petits es remullen al Parc dels Pins

Quina calor! Que fem aquest divendres? Voleu passar una estona divertida, remullant-vos, jugant i passant-ho bé?

El programa de Dinamització dels Espais Públics de la Serra d'en Mena us proposa LA FESTA DE L'AIGUA, aquest divendres 5 de Juliol, al Parc dels Pins, de 17.30 h a 19. 30 h.

Trobareu diferents espais amb jocs d'aigua per a totes les edats. Imprescindible vestit de bany i ganes de gaudir! Us hi esperem!

Llegir més