Escola Oberta d’Estiu de la Serra d’en Mena

L’Escola Oberta d’Estiu (EOE) s’emmarca dins del Projecte d’Intervenció Comunitària Intercultural. L’objectiu inicial és el de reforçar la programació d’estiu dels barris, oferint altres activitats i propostes que treballin per la convivència i la interrelació de joves i infants.

Aquests continguts i propostes estiuenques assumeixen els objectius de la Programació Comunitària pel que fa a la dinamització d’espais públics de la Serra d’en Mena, i dona resposta al diagnòstic comunitari realitzat per la ciutadania, els professionals i l’administració.

Escola Oberta d'Estiu

Activitats de l’EOE 2017

Al 2017 hem arribat a la tercera edició de l’Escola Oberta d’Estiu, que combina els seus continguts amb l’impuls d’una iniciativa de dinamització dels espais públics de la Serra d’en Mena sorgida de la Programació Comunitària.

La programació té com a protagonistes la infància, les famílies i els joves, sense oblidar propostes ja consolidades d’altres estius com ara la Troca del Trikinyaki o les accions formatives adreçades a professionals i entitats.

La gran novetat és l’aposta per la dinamització d’espais públics dos dies a la setmana, al llarg de tot el mes de juliol. Grafitis, esport, gastronomia, clowns… seran els instruments per parlar d’interculturalitat, convivència en diversitat, i estima pels barris. Les accions de dinamització es concentraran al Parc dels Pins, del barri del Raval, a la Plaça del Rellotge i al Carrer Pirineus, del barri del Fondo. Totes les activitats són gratuïtes i obertes a tots els ciutadans de Santa Coloma de Gramenet, només cal inscripció prèvia en aquelles que així s’especifica.

Novament el parc de Can Zam acollirà la 3a edició de la trobada de casals d’estiu de la Serra d’en Mena, la Troca del Trikinyaki, amb la participació de més de 500 nens i nenes.

Diverses accions formatives adreçades a professionals i entitats posaran el punt i final de la programació a principis de setembre.

AGENDA D’ACTIVITATS

13 de juliol de 10.30h a 13.30. Troca del Triquinyaki. Trobada de Casals d’Estiu de la Serra d’en Mena al parc de Can Zam.

Activitats al parc del Motocròs per a joves: “L’amfiteatre dels joves”:

13 juliol de 19 a 20.30h. Tarda esportiva a càrrec de Karate Dojo Can Peixauet. Diferents activitats relacionades amb el món de l ‘esport.

20 juliol de 19 a 20.30h. Taller de grafittis amb Urban Time. Cal inscripció a ltordera@convivenciaciudadana.org

27 juliol de 19 a 20.30h. Pinta el parc sobre rodes. Porta el teu skate, scooter, bici, patins, etc… i podràs fer grafitti!

Activitats a la Plaça del Rellotge per a famílies els dimecres de juliol:

12 juliol de 17.30 a 20.30. Taller de plats tradicionals de Síria en família. A càrrec de Mescladís. Obligatòria la participació d’un adult amb un nen o nena de 8 a 12 anys. Cal inscripció a ltordera@convivenciaciudadana.org. (Places limitades).

19 juliol de 19 a 20.30h. “El planter de la convivència”. Tarda amb clowns al carrer a càrrec de l’Institut Diversitas.

26 juliol de 19 a 20.30h. Imagina i construeix el barri amb caixes. L’espai que recupera l’essència del joc. A càrrec d’Urban Time.

Qui ho ha fet possible?

Fundació Germina, el Centre Obert Moisès, el Centre Obert Rialles, CRIJ Rellotge XXI, Casal dels Infants i el servei municipal d’Educació i Infància, i col·laboradors com l’Associació Juvenil i Esportiva Karate Can Peixauet, l’Associació de Voluntaris de Protecció Civil, l’Associació Fondo Alt Pirineus, l’Associació sc·media o la Biblioteca del Fondo, i ha estat consensuada amb els participants al Grup Ciutadà Comunitari.