Escola Oberta d’Estiu 2017: infància, joves i famílies viuen l’estiu a la Serra d’en Mena

Aquest 2017, l’Escola d’Estiu combina els seus continguts de sempre, com la Troca del Trikinyaki i la formació per a entitats i professionals, amb l’impuls d’una iniciativa de dinamització dels espais públics de la Serra d’en Mena sorgida de la Programació Comunitària.

Per tercer any consecutiu, torna l’Escola Oberta d’Estiu (EOE) de la Serra d’en Mena, una iniciativa que ofereix una completa programació pels mesos de juliol i setembre i que aquest 2017 tindrà com a protagonistes la infància, les famílies i els joves. A més de diverses novetats en la seva oferta, l’EOE no oblida propostes ja consolidades d’altres estius com ara la Troca del Trikinyaki o les accions formatives adreçades a professionals i entitats.La gran novetat d’enguany és l’aposta per la dinamització d’espais públics, dos dies a la setmana, al llarg de tot el mes de juliol. Són un total de sis sessions destinades a parlar d’interculturalitat, convivència en diversitat i estima pels barris en les que aprendrem a fer grafitis, gaudirem d’un espectacle amb clowns, practicarem esport i grans i petits cuinaran plegats.

Totes les activitats són gratuïtes i obertes a tots els ciutadans de Santa Coloma de Gramenet, només cal inscripció prèvia en aquelles que així s’especifica.

Escola Oberta d'Estiu

Les accions de dinamització es concentraran al Parc dels Pins, del barri del Raval, a la Plaça del Rellotge i al Carrer Pirineus, del barri del Fondo i formen part de la Programació Comunitària.

MÉS TROCA DEL TRIQUINYAKI I FORMACIÓ

Novament el parc de Can Zam acollirà la 3a edició de la trobada de casals d’estiu de la Serra d’en Mena, la Troca del Trikinyaki, amb la participació de més de 500 nens i nenes. Com en edicions d’anys anteriors, els infants d’entre 3 i 12 anys podran gaudir d’un matí ple de diversió, amb inflables d’aigua, una pista americana, un espectacle de màgia, lliscadors i molts altres jocs! I per acabar el matí… la festa de l’escuma!

Com en les EOE del 2015 i el 2016, la formació a entitats i professionals tindrà un paper destacat dins l’Escola d’Estiu. En l’oferta d’aquest any, diverses accions formatives relacionades amb la gestió de les emocions i la intervenció comunitària adreçades a professionals i entitats posaran el punt final de la programació a principis de setembre.

La programació compta amb un grup motor compost per la Fundació Germina, el Centre Obert Moisès, el Centre Obert Rialles, CRIJ Rellotge XXI, Casal dels Infants i el servei municipal d’Educació i Infància, i col·laboradors com l’Associació Juvenil i Esportiva Karate Can Peixauet, l’Associació de Voluntaris de Protecció Civil, l’Associació Fondo Alt Pirineus, l’Associació SC-Media o la Biblioteca del Fondo, i ha estat consensuada amb els participants al Grup Ciutadà Comunitari.

AGENDA D’ACTIVITATS

13 de juliol de 10.30h a 13.30. Troca del Triquinyaki. Trobada de Casals d’Estiu de la Serra d’en Mena al parc de Can Zam.

Activitats al parc del Motocròs per a joves: “L’amfiteatre dels joves”:

13 juliol de 19 a 20.30h. Tarda esportiva a càrrec de Karate Dojo Can Peixauet. Diferents activitats relacionades amb el món de l ‘esport.

20 juliol de 19 a 20.30h. Taller de grafittis amb Urban Time. Cal inscripció a ltordera@convivenciaciudadana.org

27 juliol de 19 a 20.30h. Pinta el parc sobre rodes. Porta el teu skate, scooter, bici, patins, etc… i podràs fer grafitti!

Activitats a la Plaça del Rellotge per a famílies els dimecres de juliol:

12 juliol de 17.30 a 20.30. Taller de plats tradicionals de Síria en família. A càrrec de Mescladís. Obligatòria la participació d’un adult amb un nen o nena de 8 a 12 anys. Cal inscripció a ltordera@convivenciaciudadana.org. (Places limitades).

19 juliol de 19 a 20.30h. “El planter de la convivència”. Tarda amb clowns al carrer a càrrec de l’Institut Diversitas.

26 juliol de 19 a 20.30h. Imagina i construeix el barri amb caixes. L’espai que recupera l’essència del joc. A càrrec d’Urban Time.

Leave A Reply

L'adreça electrònica no es publicarà. Els camps necessaris estan marcats amb *

*

Aquest lloc utilitza Akismet per reduir els comentaris brossa. Apreneu com es processen les dades dels comentaris.