Les entitats de la Serra d’en Mena treballen per omplir de vida els espais públics

Neix la ‘Tarda d’Esports al Motocròs’, fruit de la unió dels esforços de les entitats i associacions

Els carrers, places i parcs dels nostres barris són els protagonistes de les feines que encara la Comissió de dinamització de l’espai públic. L’objectiu d’aquest grup de treball, format per entitats i associacions de la ciutat, és posar fil a l’agulla a les accions relacionades amb les activitats que es duen a terme a l’aire lliure dins la Programació Comunitària de la Serra d’en Mena.

Per tal d’avançar en l’elaboració de les propostes lúdiques i socioeducatives, el passat 24 d’octubre es van reunir representants de la Fundació Germina, el Casal dels Infants el Centre Obert Moisès, l’Associació de veïns Fondo Alt Pirineus, Karate Can Peixauet i de la conselleria de Joventut de l’Ajuntament de Santa Coloma de Gramenet. Cadascú va explicar les projectes que duen a terme i que podrien ser susceptibles d’incorporar-se a la programació conjunta.

Aquesta comissió de treball persegueix oferir una programació estable i continuada de dinamització dels espais públics aprofitant aquelles accions que des de les entitats i serveis es porten a terme. Es busca també repensar els espais públics tenint en compte els infants i els joves i consolidar els projectes i millorar la seva sostenibilitat.

QUÈ ES FA AL TERRITORI

I per això és imprescindible conèixer què estan fent ja les associacions i entitats. Germina va presentar el seu projecte “Juguem al Carrer”, que consta d’una sèrie de jocs gegants per a infants i joves que fàcilment poden obrir-se a més públic. I també el projecte “Barri escena”, una activitat oberta a tothom mitjançant la qual, un cop al trimestre, aproximadament, dinamitzen alguna plaça pública de la mà de la Fundació la Roda.

El Casal dels Infants va explicar que tenen interès a dinamitzar la pista de bàsquet/futbol i les terrasses superiors del parc del Motocròs que tenen al costat del Casal. Van compartir amb la resta de membres de la taula de dinamització de l’espai públic que faran una reunió al novembre per continuar-hi treballant.

Al Centre Obert Moisès organitzen cada any un concert nadalenc amb una xocolatada i, als volts de maig la “Festa del Sol”, que consta d’un seguit de tallers i activitats, dues iniciatives que es valoren d’incloure en la Programació Comunitària.

TARDA D’ESPORTS AL MOTOCRÒS

Tarda d'esport al Motocròs

A més de valorar la inclusió de les iniciatives anteriorment descrites i recuperant l’esperit de l’activitat de dinamització que es va dur a terme el mes de juliol al parc del Motocròs, a càrrec del Karate Can Peixauet, neix l’acció mensual ‘Tarda d’Esports al Motocròs’. La primera cita del calendari serà el 23 de novembre de 17 h a 19 h al Parc del Motocròs i es repetirà l’acció de l’estiu centrada en la pràctica del Karate.

La tarda começarà amb un berenar comunitari compartit per totes les associacions de la zona i hi participaran tots els casals, associacions i centres oberts. Us hi esperem!

Leave A Reply

L'adreça electrònica no es publicarà. Els camps necessaris estan marcats amb *

*

Aquest lloc utilitza Akismet per reduir els comentaris brossa. Apreneu com es processen les dades dels comentaris.