El Projecte ICI inicia la segona edició de la Diada de la Primavera

25 agents comunitaris, entitats, centres de salut, escoles i serveis municipals han participat en la primera reunió del Grup Motor de la segona edició de la Diada de la Primavera

.

Es va reivindicar l’esperit de col•laboració que va fer possible l’èxit de la primera edició

.

L’activitat s’hi inscriu en el projecte d’Intervenció Comunitària Intercultural de la Serra d’en Mena.

GrupMotorDiadaLa mateixa il•lusió i empenta, però amb més experiència. Aquest és el punt de sortida del nodrit grup d’agents comunitaris que ahir van celebrar la primera reunió del Grup Motor de la Diada de la Primavera. Els protagonistes van evocar en diverses ocasions “la llavor del Raval”, en referència a l’èxit de la primera edició que va tenir el seu plat fort al parc dels Pins.

Encara que el projecte és més propositiu que reivindicatiu, sí que planteja dues reivindicacions implícites: generar un discurs sobre els barris de la Serra d’en Mena basat en les potencialitats i no en les mancances; i treballar la interculturalitat de debò, no amb manifestos ni mostres de diversitat, sinó generant noves col•laboracions, relacions i complicitats entre col•lectius en tant que iguals, en tant que ciutadans. La Diada de la Primavera no és només una activitat important, no vol només generar un dia festiu per compartir, vol generar una altra manera de treballar més comunitària, més col•laborativa.

Tot i ser la primera trobada del grup, ja s’han pres alguns acords importants. L’edició d’enguany de la Diada de la Primavera comptarà amb dos dies d’activitats, el 2 i el 10 d’abril, i es procurarà que la distribució de les activitats estigui més compensada en els quatre barris que protagonitzen el procés comunitari ICI: Fondo, Raval, Santa Rosa i Safaretjos. L’eix fonamental segueix sent la convivència i la interculturalitat, tot i que s’hi incorpora el tema dels Barris Saludables, així com nous espais com ara el “Zoco de les idees”. D’entre les primeres idees que van sorgir, trobem la repetició de la trobada castellera, activitats de diàleg interreligiós, marxa nòrdica, nutrició i menjar intercultural i fins i tot un holly colomenc.

Per a més informació, poseu-vos en contacte amb l’equip ICI: cmartin@convivenciaciudadana.org

Leave A Reply

L'adreça electrònica no es publicarà. Els camps necessaris estan marcats amb *

*

Aquest lloc utilitza Akismet per reduir els comentaris brossa. Apreneu com es processen les dades dels comentaris.