Divendres de joc, activitats i cultura del març al juliol amb el programa de Dinamització de l’espai públic de la Serra d’en Mena

Del març al juliol, un seguit de propostes per gaudir a l’aire lliure en família

El programa de Dinamització de l’espai públic de la Serra d’en Mena ja ha arrancat les seves activitats al carrer amb una agenda que abasta del març fins al juliol. Propostes lúdiques, culturals i divertides els divendres de primavera i estiu per gaudir de diversos espais dels barris de la Serra d’en Mena i passar tardes a l’aire lliure.

La programació es va engegar el 29 de març, amb una proposta de coeducació al carrer i segueix aquesta setmana, el 2 i 4 d’abril, amb una ludoteca itinerant a la plaça Albert Francàs. El 12 d’abril inclou la Diada de la Primavera de la Serra d’en Mena, de 17.00 a 20.00 hores al parc dels Pins (conegut com a Motocròs) i el 23 celebra la diada de Sant Jordi. Conclou el mes d’abril amb una tarda de jocs en família el 27 d’abril.

El 10 de maig pren protagonisme el programa Vitamina al parc dels Pins, per seguir amb la Festa del sol, el 17 de maig, una proposta per gestionar les emocions, el 24, i un certamen de fotografia, el dia 31, ‘Photo Voice’.

El juny, una Tarda de circ (7 de juny), una ludoteca familiar (14 de juny) i el joc Raval’s Talent, seguiran amb el calendari, mentre que al juliol, les activitats aquàtiques prenen protagonisme amb la Festa de l’aigua (5 de juliol) i la Festa de l’escuma (19 de juliol).

La dinamització d’espais públics de la Serra d’en Mena sorgeix de la definició d’una programació comunitària, en el marc del desenvolupament del procés comunitari impulsat per ICI. Parteix doncs del diagnòstic desenvolupat a la Serra d’en Mena, comptant amb la participació dels tres protagonistes (institucions, professionals i ciutadania) i que va determinar una sèrie de reptes del territori i que desprenen també una sèrie d’objectius específics en relació:

Consolidar els projectes existents i millorar la seva sostenibilitat.
Dinamitzar els espais públics amb més oferta d’activitats infantils i juvenils per a fomentar la convivència.

Repensar els espais públics tenint en compte els infants i els joves.
Fomentar la perspectiva inclusiva a l’oferta d’activitats lúdiques del territori i en els projectes socioeducatius per a infants i joves.

Enfortir les iniciatives existents de projectes socioculturals i socioeducatius per a infants joves i famílies.

Dins de l’àmbit de “Convivència i cohesió social” s’ha creat una taula específica per a la concreció de la programació en “Dinamització d’Espais Públics”.

Leave A Reply

L'adreça electrònica no es publicarà. Els camps necessaris estan marcats amb *

*

Aquest lloc utilitza Akismet per reduir els comentaris brossa. Apreneu com es processen les dades dels comentaris.