La Diada de la Primavera de la Serra d’en Mena arriba a la quarta edició amb un clam a la convivència, la diversitat i la diversió

  • Sota el lema condiversia (convivència, diversitat, diversió) els barris del Fondo, Raval, Safaretjos i Santa Rosa celebren la seva gran festa

  • A través de diverses expressions artístiques, activitats lúdiques i el foment de l’estil de vida saludable, el 5 de maig donarem la benvinguda a la primavera

  • Es desplegaran 24 activitats organitzades per 18 associacions ciutadanes, 7 centres educatius, 11 serveis i equipaments municipals i 2 centres de salut

La festa ciutadana de la Serra d’en Mena bufa quatre espelmes el 5 de maig al parc dels Pins del Motocròs, des de les 10.00 hores. La Diada de la Primavera arriba a la quarta edició el 2018 i ho fa amb un flamant crit a la Condivèrsia, un lema que sorgeix de la suma dels grans eixos d’aquest esdeveniment que se celebra des del 2015. La convivència, la diversitat i la diversió, a més del foment dels hàbits i l’estil de vida saludables, aglutinen al veïnat, entitats i recursos dels barris del Fondo, Raval, Safaretjos i Santa Rosa.

Enguany, s’han preparat 24 activitats organitzades per 18 associacions ciutadanes, 7 centres educatius, 11 serveis i equipaments municipals i 2 centres de salut. A més, comptarem amb un reconeixement de la Gent que Mou els Barris, als més de 100 voluntaris i voluntàries de l’activitat. Tots plegats reivindiquen amb orgull “Jo Sóc Serra d’en Mena”, com a tret que ens agermana i ens uneix. Sota el lema “Jo sóc” manifestem, plegats, pertinença, identitat, compromís i responsabilitat, “Tots som”, perquè tots creiem en una societat plural més activa.

TORNEN EL JARDÍ DEL BARRI, EL CROS DEL MOTOCRÒS I EL TASTET DE TOTHOM

Dins de l’oferta lúdica de la Diada de la Primavera hi ha tres activitats que capturen d’una forma molt especial l’esperit de convivència, amor pels barris i diversitat. Són el Jardí del barri, el Tastet de tothom i el Cros del Motocròs, que tornen enguany. Les dues primeres es van celebrar per primer cop a la Diada del 2015. Era el debut de l’esdeveniment i dels tècnics del projecte d’Intervenció Comunitària Intercultural de Santa Coloma com a punt d’enllaç entre entitats, escoles, equipaments i ciutadania.

Des d’un bon principi, va quedar clar que la idea de convertir el parc dels Pins del Motocròs en un gran jardí era quelcom únic. I així ha sigut fins avui dia gràcies al lideratge de l’AVV del Raval, l’EBM Els Pins, la Xarxa de Valors i l’AMPA de l’escola Tanit. El 5 de maig s’esperen més de 400 infants que tornaran a omplir el Motocròs de flors.

La gastronomia no pot faltar en una celebració com la de la Diada de la Primavera, i més si presenta l’oportunitat de tastar plats típics d’arreu del món en una gran trobada multicultural en la qual es remarca la diversitat com a tret enriquidor dels barris de la Serra d’en Mena. Concebuda inicialment com la Taula de Tothom el 2015, des del 2016 es va convertir en un vermut saludable on es combinen racions i tapes de diferents nacionalitats. Aquest any s’oferirà un sol menú amb tres plats que es cuinaran el 4 de maig i hi participen els CAPs del Fondo i Santa Rosa, la Biblioteca del Fondo, la Federació d’Associacions de Bangladesh, Gurudwara Guru Ladho Re i l’Associació de Veïns Fondo Alto Pirineos.

El 2016, quan també es va incorporar l’eix salut a la Diada de la Primavera, l’esport va adquirir un protagonisme indiscutible amb la milla urbana de la Serra d’en Mena. Va ser la primera edició del Cros del Motocròs que el 2018 arriba a la seva tercera edició. Implica a l’Associació La Convivència, el Casal dels Infants, i l’Associació de Voluntaris de la Protecció Civil. Tots ells fa molts mesos que treballen perquè la cursa sigui possible.

SALUDEM LA PRIMAVERA AMB UN GRAN HOLI, TALLERS I ACTIVITATS

A més, aquest 2018, torna el Holi de la Serra d’en Mena. El 2016, la segona edició de la Diada de la Primavera es va clausurar amb aquesta tradició hindú i tots vam gaudir d’un esclat de colors per la convivència. Repetim, a més amb una masterclass de Bollywood just abans del Holi.

Però també ballarem al ritme del grup de música tradicional marroquina, Naïm, que ens va acompanyar a l’edició de debut de la Diada de la Primavera. Quan arriben a la quarta edició, volem recuperar les melodies i el bon rotllo que transmeten amb les seves cançons.

A més, l’Església Evangèlica de Catalunya, els Laietans de Gramenet, la Biblioteca Can Peixauet, i l’Institut La Bastida agafen el relleu d’altres entitats organitzadores de la Diada de la Primavera i seran els responsables aquest any d’oferir diversos tallers de treballs manuals. També es podrà participar de jocs de taula. Les bones pràctiques que ajuden a la nostra salut no hi poden faltar, presents des del 2016 mitjançant tallers i activitats, aquest 5 de maig, al Motocròs es podrà participar en un taller d’higiene bucodental a càrrec del CAP Fondo, CAP Santa Rosa, l’Associació de Voluntaris de la Protecció Civil, i Joves Artistes Kolomencs.

TORNEIG D’ESCACS, APRENEM A FER NIUS D’OCELLS I UNA GIMCANA

Però també tenim novetats. L’Asocaició Ararat i la Biblioteca de Can Peixauet organitzen un torneig d’escacs que arrenca a les 10.00 hores i una exhibició d’escacs gegants per mostrar els rudiments d’aquest joc. Els assistents a la festa també podran participar en la Gimcana el tresor de les mil històries, organitzada pel CRIJ Rellotge XXI, i el CNL l’Heura, una activitat que es genera dins el Programa de Suport Familiar a l’Èxit Educatiu de la Programació Comunitària. I per primera vegada s’oferirà un taller de medi ambient, fer nius d’ocells a càrrec del Departament de Medi Ambient, Ecometròpoli.

En definitiva, els barris de la Serra d’en Mena celebren una jornada d’unió per la convivència, en el marc del Projecte d’Intervenció Comunitària Intercultural que impulsa l’Obra Social “la Caixa” en l’àmbit estatal. Durant els mesos de març, abril i maig es desenvolupen accions comunitàries a 36 territoris que formen part del projecte a Espanya, i tots amb un mateix objectiu: junts per la convivència.

La Fundació Carta per la Pau i l’Ajuntament de Santa Coloma de Gramenet en són els promotors als barris de la Serra d’en Mena: Fondo, Raval, Santa Rosa i Safaretjos. La iniciativa va aconseguir consolidar-se en les edicions de 2016 i 2017, després de celebrar-se per primer cop al 2015, i implicar veïns i veïnes i diferents professionals que viuen i treballen als quatre barris.

Leave A Reply

L'adreça electrònica no es publicarà. Els camps necessaris estan marcats amb *

*

Aquest lloc utilitza Akismet per reduir els comentaris brossa. Apreneu com es processen les dades dels comentaris.