Només falten dues setmanes per gaudir de la Diada de la Primavera, ‘El cor del barri’

El jardí del barri, El tastet de tothom, la gimcana a 100 pulsacions… Les entitats treballen per enllestir tots els detalls

Només falten dues setmanes per celebrar la Diada de la Primavera de la Serra d’en Mena. Enguany, torna a oferir dues de les seves activitats més veteranes i que sumen cinc edicions, al igual que ho fa la festa ciutadana dels barris del Fondo, Raval, Safaretjos i Santa Rosa de Santa Coloma de Gramenet. Serà el 12 d’abril, de 17.00 a 20.00 hores al parc dels Pins (Motocròs).

‘El jardí del barri’ i el ‘Tastet de tothom’ bufen cinc espelmes aquest 2019. Com cada any des del seu inici, els infants de la Serra d’en Mena faran una plantada al Motocròs, que ampliarà el gran jardí que els nens i nenes de les escoles i de les associacions han anat omplint des del 2015. Seran 400 noves plantes, que s’uniran a les més de 1.000 que ja estan al parc. Organitzat per l’Associació de veïns Raval, l’Escola Bressol Municipal Pins, el Casal dels Infants i l’AMPA Tanit, també s’oferirà un taller de tanques pel jardí.

Pel que fa al Tastet, per primera vegada en la seva història agafa el format de berenar saludable i divers. Tots els participants de la festa podran assaborir plats de diferents cultures, amb la novetat que enguany s’hi uneix l’Associació Xinesa de Santa Coloma. I repeteixen la Comunitat Bengalí, la Fundació Germina, la Comunitat sikh, l’Associació La Convivència i la Biblioteca del Fondo.

GIMCANA, NADÒPOLIS, ESPAI BATECS, QUE NO S’ATURI EL COR…

A més, es recuperarà la gimcana, que ja es va incloure per primer cop en la segona edició i durà com a títol ‘A 100 pulsacions’, jugant amb el lema d’aquest any -‘El cor del barri’- que reivindica la festa de la Diada i el parc dels Pins com el centre neuràlgic de totes les accions per la convivència als barris que es duen a terme a la Serra d’en Mena. En formaran part les activitats de l’eix salut, jocs, bitlles humanes o tallers de flors.

Una altra de les novetats és ‘Cors menuts’, una zona infantil que inclou el nadòpolis, per a nadons fins a 3 anys, l’hora del conte i altres activitats pels petits de la casa. I també ‘l’Espai batecs’, on s’agrupen propostes més relaxades i que conviden a la reflexió, com activitats d’acompanyament a la gent gran i intergeneracionals, el mapa de la felicitat del barri o un panell antirumors.

El taller de RCP, les activitats esportives o un taller de titelles formen part de l’espai: ‘Que no s’aturi el cor’, mentre l’escenari continuarà sent el lloc per les actuacions ‘El cor a ritme de rap’ i un concert de música tradicional armènia.

En definitiva, els barris de la Serra d’en Mena celebren una jornada d’unió per la convivència, en el marc del Projecte d’Intervenció Comunitària Intercultural, que impulsa l’Obra Social “la Caixa” en l’àmbit estatal. Durant els mesos de març, abril i maig es desenvolupen accions comunitàries a 36 territoris que formen part del projecte a Espanya, i tots amb un mateix objectiu: junts per la convivència.

La Fundació Carta per la Pau i l’Ajuntament de Santa Coloma de Gramenet en són els promotors. La iniciativa va aconseguir consolidar-se en les edicions de 2016, 2017 i 2018 després de celebrar-se per primer cop el 2015, i implicar veïns i veïnes i diferents professionals que viuen i treballen als quatre barris. S’inclou a la Programació Comunitària que ha sorgit del procés d’empoderament de la ciutadania d’aquests barris.

Leave A Reply

L'adreça electrònica no es publicarà. Els camps necessaris estan marcats amb *

*

Aquest lloc utilitza Akismet per reduir els comentaris brossa. Apreneu com es processen les dades dels comentaris.