Diada de la Primavera 2018: Tornen el Jardí del barri, el Cros del Motocròs i el Tastet de tothom

Són els clàssics de la gran festa ciutadana de la Serra d’en Mena

La Serra d’en Mena de Santa Coloma de Gramenet està a menys de quatre setmanes de la seva diada. La gran festa ciutadana dels barris del Fondo, Raval, Santa Rosa i Safaretjos arriba enguany a la quarta edició i ho fa amb més de 24 activitats organitzades per 18 associacions ciutadanes, 7 centres educatius, 11 serveis i equipaments municipals i 2 centres de salut. Serà el 5 de maig al parc dels Pins del Motocròs.


Entre els tallers, actuacions i activitats n’hi ha tres que capturen d’una forma molt especial l’esperit de convivència, amor pels barris i diversitat. Són els clàssics de la Diada de la Primavera, que des de les dues primeres edicions han marcat el tarannà de la gran celebració urbana i que han convertit la nostra festa en una fita inigualable.

EL JARDÍ DEL BARRI

Diada de la Primavera 2017 Serra d'en Mena

Són el Jardí del barri, el Tastet de tothom i el Cros del Motocròs. Les dues primeres es van celebrar per primer cop a la Diada del 2015. Era el debut de l’esdeveniment i dels tècnics del projecte d’Intervenció Comunitària Intercultural de Santa Coloma com a punt d’enllaç entre entitats, escoles, equipaments i ciutadania. Des d’un bon principi, va quedar clar que la idea de convertir el parc dels Pins del Motocròs en un gran jardí era quelcom únic. I així ha sigut fins avui dia gràcies al lideratge de l’AVV del Raval, l’EBM Els Pins, la Xarxa de Valors i l’AMPA de l’escola Tanit.

Més de 700 plantes noves s’han ubicat a dos parterres del Motocròs i, anualment, entre 300 i 400 nens omplen el parc de flors. Enguany, se n’esperen uns 400 i les entitats promotores porten des del mes de gener preparant l’activitat. A més dels coordinadors, també hi participen infants de l’Escola Miguel d’Unamuno, Escola Ferran de Segarra, Escola Antoni Gaudí, Institut Numància, Casal dels Infants, Fundació Germina i l’Associació La Convivència.

EL TASTET DE TOTHOM

La gastronomia no pot faltar en una celebració com la de la Diada de la Primavera, i més si ofereix l’oportunitat de tastar plats típics d’arreu del món en una gran trobada multicultural en la qual es remarca la diversitat com a tret enriquidor dels barris de la Serra d’en Mena. Concebuda inicialment com la Taula de Tothom el 2015, des del 2016 es va convertir en un vermut saludable on s’hi combinen racions i tapes de diferents nacionalitats.

Enguany, s’oferirà un sol menú amb tres plats que es cuinaran el 4 de maig i hi participen els CAPs del Fondo i Santa Rosa, la Biblioteca del Fondo, la Federació d’Associacions de Bangladesh, Gurudwara Guru Ladho Re i l’Associació de Veïns Fondo Alto Pirineos.

EL CROS DEL MOTOCRÒS

cros motocros diada primavera 2016

El 2016, quan també es va incorporar l’eix salut a la Diada de la Primavera, l’esport va adquirir un protagonisme indiscutible amb la milla urbana de la Serra d’en Mena. Va ser la primera edició del Cros del Motocròs que el 2018 arriba a la seva tercera edició. Implica a l‘Associació La Convivència, el Casal dels Infants, i ‘Associació de Voluntaris de la Protecció Civil. Tots ells fa molts mesos que treballen perquè la cursa sigui possible.

El Cros es corre en tres categories, des de les 10.00 del matí i dóna el tret de sortida a quatre hores de diversió. Després, durant la celebració es fa entrega dels trofeus als guanyadors a l’escenari del parc del Motocròs.

Però no són les úniques cites de la Diada de la Primavera. Diversos tallers, torneig d’escacs, actuacions a l’escenari, un grafiti en viu “La gent que mou el barri” en reconeixement als voluntaris i un gran Holi us esperen el 5 de maig, al parc del Motocròs des de les 10.00 del matí.

Leave A Reply

L'adreça electrònica no es publicarà. Els camps necessaris estan marcats amb *

*

Aquest lloc utilitza Akismet per reduir els comentaris brossa. Apreneu com es processen les dades dels comentaris.