Diada de la Primavera. Salut i convivència, eixos de la segona edició

Aquesta segona edició, sota el lema “Diada de la Primavera de la Serra d’en Mena, salut i convivència als barris”, s’emmarca en el Projecte d’Intervenció Comunitària Intercultural impulsat per l’Obra Social ”la Caixa”, l’Ajuntament de Santa Coloma de Gramenet i la Fundació Integramenet.

Visita el programa d’activitats de la Diada de la Primavera, del 7, 9 i 10 d’abril

La Diada de la Primavera es consolida com la gran celebració de la ciutadania de la Serra d’en Mena, doblant el número d’organitzadors (veïns dels barris de Fondo, Raval, Safaretjos i Santa Rosa), de 40 a prop de 80. El compromís dels ciutadans, que han assumit el lideratge de l’organització, ha estat total. Els protagonistes de l’activitat seran tots els ciutadans i ciutadanes, professionals i associacions, de l’àmbit públic i privat, que treballen junts per a la promoció de la convivència i la cohesió social.

WhatsDiadaPrimavera2016

L’Ajuntament de Santa Coloma de Gramenet, l’Obra Social ”la Caixa” i La Fundació Integramenet promouen els dies 7, 9 i 10 d’abril la segona edició de la Diada de la Primavera. En aquesta ocasió se seguirà fomentant la cohesió social i la convivència i s’incorporarà una nova idea, la importància de la salut comunitària: dels hàbits de vida saludables, l’alimentació equilibrada i l’exercici físic. En aquest sentit ha estat de vital importància la implicació dels centres de salut del barri, com els CAP de Santa Rosa i El Fondo. D’aquí que el lema triat per aquesta edició de 2016 hagi estat “Diada de la Primavera de la Serra d’en Mena, salut i convivència als barris”.

On i quan es celebrarà la Diada de la Primavera? Baixa’t el mapa del Parc dels Pins del Motocrós

El parc dels Pins i la Plaça del Rellotge tornaran a acollir 30 activitats, actes lúdics i festius, organitzats pels propis veïns i entitats de la Serra d’en Mena (formada pels barris Santa Rosa, Raval, Fondo i Safaretjos), en una nova mostra del vigor i l’orgull de pertinença al barri.


VIDA SANA, CONVIVÈNCIA I EL PRIMER HOLI COLOMENC

 El 7 d’abril, a la biblioteca de Can Peixauet, tindrà lloc l’acte de presentació a les 18:30, on s’avançaran els continguts i activitats de la Diada de la Primavera i se celebrarà un col·loqui que, sota el títol “Una ètica per al barri”, pretén prendre el pols a la vida al barri.

Dissabte dia 9 concentrarà el gruix de les activitats de la Diada de la Primavera. Un any més, el Parc dels Pins al barri del Raval serà l’epicentre de la festa. De 10 a 13 hores cal destacar les activitats centrades en el foment dels hàbits de la vida saludable, com els diferents tallers, la milla urbana Cros del Motocros, la Marxa Nòrdica o la Gimcana. A més, també s’ampliarà el Jardí del Barri, es pintarà el mur skyline del barri i serem testimonis de l’actuació del grup de hip-hop The Young Fighters o de l’exhibició de karate de la mà de l’associació Karate Can Peixauet. I com a gran final de festa, el primer Holi colomenc, una festa amb un doble simbolisme: en primer lloc, com a benvinguda de la primavera i, en segon, com a representació dels mil i uns colors que formen part de la diversitat de la Serra d’en Mena.

El diumenge 10 la festa tornarà a la plaça del Rellotge (12.00), on hi haurà una trobada castellera amb la participació de les colles Laietans de Gramenet, Castellers de Montcada i Reixach, Castellers de Sant Adrià i Castellers de Roquetes.

La Diada de la Primavera
PROJECTE D’INTERVENCIÓ COMUNITÀRIA INTERCULTURAL

Les activitats  de la Diada de la Primavera són una mostra dels avenços del procés comunitari posat en marxa en aquest territori el juliol del 2014, en el marc del Projecte d’Intervenció Comunitària Intercultural que impulsa l’Obra Social ”la Caixa” en l’àmbit estatal, i a Santa Coloma amb la col·laboració de la Fundació Integramenet i l’Ajuntament de Santa Coloma, a més de multitud d’entitats i associacions, veïns i veïnes de la ciutat, que hi participen activament.

En el marc del Projecte d’Intervenció Comunitària Intercultural, durant els mesos de març i abril es desenvolupen accions comunitàries similars a 40 territoris de tot el país.

La iniciativa a Santa Coloma ha implicat veïns i veïnes i diferents professionals que viuen i treballen als quatre barris de la Serra d’en Mena. En aquest sentit, els protagonistes de la Diada de la Primavera són els ciutadans i les ciutadanes, professionals i membres de les associacions, tant de l’àmbit públic com privat, que treballen junts en un projecte que promou la convivència i la cohesió social. Aquest any, a més, s’ha volgut posar l’accent en el benestar físic i els barris saludables, d’aquí que el lema triat hagi estat “Diada de la Primavera de la Serra d’en Mena, salut i convivència als barris”.

“JO SOC SERRA D’EN MENA” I ENTITATS PARTICIPANTS

En aquests 4 mesos de feina han intervingut 23 associacions ciutadanes, 4 centres educatius, 11 serveis i equipaments municipals, 2 centres de salut i gairebé 80 organitzadors, veïns del barri, quasi el doble que l’any passat. Tots plegats reivindiquen amb orgull “Jo Sóc Serra d’en Mena”, com a tret que els agermana i els uneix.

AAVV Raval, AAVV Fondo Alt-Pirineus, Asaupam, Associació La Convivència, Associació Karate Can Peixauet, AMPA Unamuno, AMPA Tanit, AMPA Antoni Gaudí,  AV Protecció Civil, Banc del Temps, Biblioteca Can Peixauet, Biblioteca Fondo, CAP Fondo, CAP Santa Rosa, Casal dels Infants, Castellers de Montcada i Reixac, Castellers de Roquetes, Castellers de Sant Adrià, Colla castellera Laietans de Gramenet, CNL L’Heura, Escola Antoni Gaudí, Escola Unamuno, Comunitat d’Aprenentatge Tanit, EBM Els Pins, CIJ Rellotge XXI, Comunitat Islàmica Tajdid, Església Evangèlica de Catalunya, Fondo Comerç, Futurgrama, Gurudwara Guru Ladho Re, Llatins per Catalunya, Joves Musulmanes, Parròquia Sant Jaume, SC-Media, Residència Betsan, Xarxa de Transmissió de Valors, ciutadans i ciutadanes a títol individual

L’acció sorgeix del treball conjunt de tota la comunitat per la convivència i la cohesió social. En aquest marc, s’està programant també una trobada comunitària per dur a terme una reflexió i diagnòstic per part de tota la comunitat, que donarà peu a la programació comunitària de la Serra d’en Mena. El mes de juliol tindrà lloc també la II Escola Oberta d’Estiu.

Podeu accedir a més informació de la Diada de la Primavera (Programa d’activitats previst, entitats participants, entre d’altres) a www.serramena.com.

També podeu seguir la jornada festiva a través del Facebook (Serramena) i twitter amb el hashtags #SerraMena i #DiadaPrimavera.

image

Leave A Reply

L'adreça electrònica no es publicarà. Els camps necessaris estan marcats amb *

*

Aquest lloc utilitza Akismet per reduir els comentaris brossa. Apreneu com es processen les dades dels comentaris.