CRIJ Rellotge XXI

Rellotge XXI
Adreça postal: C/ Rellotge, 21 Santa Coloma de Gramenent
Telèfon: 933921247 / 691048670
e-mail: rellotgexxi@gramenet.cat
Web: Rellotge XXI
Facebook: rellotge21
Facebook: puntxxi
Twitter: rellotgexxi
Instagram: rellotgexxi
TIPUS D’ENTITAT/RECURS
Recurs de l’ Administració local
DESCRIPCIÓ D’ENTITAT/RECURS
El Centre de Recursos Infantils i Juvenils Rellotge XXI ofereix recursos i activitats per a nens i joves.
BARRI D’INTERVENCIÓ
Barri Fondo
PROGRAMES
CASAL INFANTIL DIARI
De 4 a 12 anys. Espai lúdic i educatiu que consta de diferents serveis:
- Espai de deures, dedicat a donar suport en la tasca escolar dels infants. De dilluns a dijous.
- Activitats lúdiques, tot tipus d’activitats i tallers artístics, creatius, grans jocs, cuina...
- casal de divendres. Diferents activitats obertes a la ciutat i de caire familiar.
CASAL DE JOVES
- De 12 a 16 anys: on poden gaudir d’activitats d’informàtica, dinàmiques de grup i reforç.
- De dilluns a dijous espai d’estudi de 17 a 20h, l’horari varia depenent del grup.
- Activitats dels divendres de 18 a 20h.
PUNT D’INFORMACIÓ JUVENIL
- Assessorament als joves en matèria de treball, habitatge, salut, oci, etc.
- Activitats de dinamització al centre i als IES
- Espai wifi
- Servei d’autoconsulta per ordinador
ACTIVITATS PEL BARRI
- Participa a les festes del barri com: a la Rua de Carnestoltes, a la Festa Major del Barri a la Festa Major d’Estiu, a Diades, a mostres, etc.
CASALS D’ESTIU INFANTIL I JOVE
- Projecte organitzat durant el mes de juliol
- Dirigit als infants d’entre 4 i 12 anys
- Dirigit a joves d’entre 12 i 16 anys.(1r a 4t d’ESO)
ÀMBIT D’ACTUACIÓ
Socioeducatiu
A QUI S’ADREÇA?
Infants i joves
HORARI
Dilluns a divendres, en horari de 17 a 21 hores

Notícies

Tarda Verda

Arriba una nova proposta que dinamitza el parc dels Pins: la 'tarda verda'

Divendres dia 22 de juny a les 17.30 hores els infants i adolescents podran gaudir de diversos espais organitzats pel CRIJ Rellotge XXI i Ecometròpoli.

Fer un instrument musical amb materials reciclats, fer un menjador d'ocells, fer-te la teva pròpia bandana amb retalls, fer esport i aprendre balls llatins.

Aquesta iniciativa forma part del Programa de Dinamització de l'Espai Públic de la Programació Comunitària de la Serra d'en Mena. Cada divendres al Parc del Motocròs durant juny i juliol tindrem aquest espai amb diferents activitats. Us hi esperem!

Tarda Verda

Llegir més

Holi dinamització

El Parc del Motocròs s’omple de colors amb el Holi

Divendres passat dia 15 de juny va tenir lloc el Holi de la Serra d’en Mena, una proposta del programa de dinamització de l’espai públic. Junts i juntes vam passar un temps lúdic i de qualitat entre colors.

Els infants, adolescents i joves, juntament amb les famílies dels barris van poder gaudir dels pols de colors, que celebren la primavera segons la tradició hindú.

Holi dinamització

Va participar el CRIJ Rellotge XXI, el Centre Obert Moisès i els professionals del CAP del Fondo, implicats en la dinamització a través del ball de Bollywood.

Holi Dinamització

Aquesta tarda de colors i festa és una proposta que va sorgir durant l’organització de la Diada de la Primavera, però que finalment vam haver d’ajornar. Ara l’hem reprès dintre del programa de dinamització de l’espai públic, en concret del Parc dels Pins.

Holi dinamització

Aquesta proposta forma part de la Programació Comunitària de la Serra d’en Mena, que aglutina els objectius i projectes que s’estan engegant a la Serra d’en Mena.

Holi dinamització

 

Llegir més

Èxit educatiu 08.06

Aprofundim en com posem les normes i els límits als nostres fills i filles

Tècniques i mares de la Biblioteca Can Peixauet i de la Fundació Germina van oferir aquests continguts educatius de qualitat divendres dia 8 de juny al CIRJ Rellotge XXI.

Vam començar visualitzant un vídeo sobre la imitació entre fills i filles i familiars, i reflexionant sobre la utilitat de les normes i els límits en l’educació. Ens són útils? Ens serveixen? Les compleixen els nens i nenes? Coincideixen amb les de l’escola? Què ens funciona a cada una?

Èxit educatiu 08.06

Tot seguit vam iniciar la dinàmica sobre les estratègies que podem utilitzar, amb les següents claus: ser l’exemple, felicitar els avenços, explicar el perquè i les conseqüències, establir les normes amb anterioritat, fer-les bàsiques, adequades a l’edat, acordades amb l’infant i la família, clares i concretes, de forma positiva i prioritzades.

èxit educatiu 08.06

En grups vam pensar en situacions i exemples entorn aquestes claus, ens sentim identificades? Quines fem servir? També van sorgir continguts relacionats amb la motivació, l’acompanyament, la comunicació, els hàbits i les rutines, les negociacions, etc.

Juntes vam gaudir d’un espai de confiança i de treball molt positiu, i seguirem construint eines per a l’èxit educatiu dels infants i les adolescents de la Serra d’en Mena.

èxit educatiu 08.06

Llegir més

Programa Èxit Educatiu

Aquest divendres 8 treballarem les normes i els límits que posem als nostres fills i filles

El grup motor del Programa de Suport Familiar a l’Èxit Educatiu prepara una nova proposta per a les famílies aquest divendres dia 8 a les 18 hores al CRIJ Rellotge XXI.

Com posem les normes i els límits? Per a què ens serveixen? Com les fem complir? Com podem fer per millorar-les amb els nostres fills i filles? Són les mateixes que posa l’escola? I la resta de membres de la família?

Junts i juntes tindrem ocasió de treballar i construir les respostes que ens serveixin per seguir caminant cap a l’èxit educatiu.

Aquesta és l’última activitat del grup motor d’èxit educatiu prevista per aquest curs, després de treballar la comunicació i la criança positiva, i l’acompanyament i els vincles familiars. Aquest cop seran les tècniques i mares de la Fundació Germina i de la Biblioteca Can Peixauet qui estan treballant la proposta per poder oferir-la.

Si ets mare, pare, avi, àvia, tiet, tieta...aquest espai és per a tu! Esperem poder trobar-nos i seguir compartint. Tindrem servei de ludoteca pels més peques i berenar.

Animeu-vos!!!

 

Programa Èxit Educatiu

Llegir més

La gent que mou el barri diada de la primavera

La gent que mou el barri: la fórmula de la tarda resulta un èxit per a la IV edició de la Diada de la Primavera

El parc dels Pins del Motocròs ha estat, per quart any consecutiu, l'escenari de la celebració per la convivència dels barris del Fondo, Raval, Safaretjos i Santa Rosa

Més de 1.500 persones certifiquen que la Diada de la Primavera és una de les jornades més concorregudes de Santa Coloma de Gramenet

Un projecte comunitari consolidat i que segueix treballant per millorar el dia a dia i l'estima pels barris de la Serra d'en Mena de Santa Coloma de Gramenet. Una festa anual que aquest 2018 ha arribat a la seva quarta edició i que és un cant a la primavera, a la diversitat, a la diversió i a la convivència. I, una altra vegada, un èxit rotund d'afluència, amb més de 1.500 persones gaudint de la gran celebració ciutadana del Fondo, Raval, Safaretjos i Santa Rosa. Novament, la Diada de la Primavera ha esdevingut l'aparador d'uns barris que pugnen per escriure un relat basat en les seves potencialitats, en la identitat positiva i compartida.

Llegir més