CRIJ Rellotge XXI

Rellotge XXI
Adreça postal: C/ Rellotge, 21 Santa Coloma de Gramenent
Telèfon: 933921247 / 691048670
e-mail: rellotgexxi@gramenet.cat
Web: Rellotge XXI
Facebook: rellotge21
Facebook: puntxxi
Twitter: rellotgexxi
Instagram: rellotgexxi
TIPUS D’ENTITAT/RECURS
Recurs de l’ Administració local
DESCRIPCIÓ D’ENTITAT/RECURS
El Centre de Recursos Infantils i Juvenils Rellotge XXI ofereix recursos i activitats per a nens i joves.
BARRI D’INTERVENCIÓ
Barri Fondo
PROGRAMES
CASAL INFANTIL DIARI
De 4 a 12 anys. Espai lúdic i educatiu que consta de diferents serveis:
- Espai de deures, dedicat a donar suport en la tasca escolar dels infants. De dilluns a dijous.
- Activitats lúdiques, tot tipus d’activitats i tallers artístics, creatius, grans jocs, cuina...
- casal de divendres. Diferents activitats obertes a la ciutat i de caire familiar.
CASAL DE JOVES
- De 12 a 16 anys: on poden gaudir d’activitats d’informàtica, dinàmiques de grup i reforç.
- De dilluns a dijous espai d’estudi de 17 a 20h, l’horari varia depenent del grup.
- Activitats dels divendres de 18 a 20h.
PUNT D’INFORMACIÓ JUVENIL
- Assessorament als joves en matèria de treball, habitatge, salut, oci, etc.
- Activitats de dinamització al centre i als IES
- Espai wifi
- Servei d’autoconsulta per ordinador
ACTIVITATS PEL BARRI
- Participa a les festes del barri com: a la Rua de Carnestoltes, a la Festa Major del Barri a la Festa Major d’Estiu, a Diades, a mostres, etc.
CASALS D’ESTIU INFANTIL I JOVE
- Projecte organitzat durant el mes de juliol
- Dirigit als infants d’entre 4 i 12 anys
- Dirigit a joves d’entre 12 i 16 anys.(1r a 4t d’ESO)
ÀMBIT D’ACTUACIÓ
Socioeducatiu
A QUI S’ADREÇA?
Infants i joves
HORARI
Dilluns a divendres, en horari de 17 a 21 hores

Notícies

Programa Èxit Educatiu

El Programa d’Èxit Educatiu avalua el seu primer any d’implementació

Dilluns dia 2 de juliol les tècniques i mares vinculades a aquest Programa van reunir-se per valorar els impactes d’aquesta proposta i veure la seva continuïtat.

Aquest Programa ha generat un espai de trobada, relació i coneixement entre les famílies i tècniques per reflexionar sobre l’educació i construir plegades el camí cap a l’èxit educatiu de la infància i l’adolescència dels nostres barris.

Aquest espai ha ampliat les relacions entre diversos serveis i recursos, ha fet que mares i tècniques treballin des d’un pla d’igualtat per uns objectius comuns, ha generat adhesió educativa al territori, ha aportat continguts, eines i habilitats de qualitat a les activitats, que les famílies poden fer servir, etc.
En termes generals es valora positivament el primer any del programa i es vol continuar amb la seva implementació al territori. Es valora que els continguts a nivell qualitatiu eren molt rics, però hem d’arribar a més públic.

Programa Èxit Educatiu

Els reptes del segon any d’implementació són reforçar tant el grup motor com el públic, implicant altres agents comunitaris i generant noves aliances. Utilitzarem els grups estables dels diferents recursos del territori tant per fer la difusió i convidar com per portar les activitats. I per últim farem un díptic per visibilitzar el treball realitzat i tenir una carta de presentació.

Hem de millorar la planificació de les activitats a principi de curs per tal que aquest programa es pugui encaixar dins els projectes de les entitats participants, per poder aprofitar els continguts, el treball realitzat i el públic.

El grup motor actual es reunirà al setembre per tal de pactar els espais i agents on fer difusió del programa. Tot seguit farem aquesta ronda de contactes i invitacions a participar del grup motor i de les activitats. A finals d’octubre farem la primera reunió de grup motor reforçat i pactarem els continguts i activitats del programa pel curs.

JOSOCSM

Llegir més

Escuma troca

La Troca del Triquinyaki assoleix la seva millor edició

La trobada de casals d’estiu de la Serra d’en Mena ha comptat amb 500 nens i nenes que han pogut gaudir d’activitats lúdiques i artístiques durant tot un matí al parc de Can Zam.

Una pallassa, ballarins de break dance, talleristes de ritmes de hip-hop, una masterclass de ritmes urbans, lliscadors inflables aquàtics, pista americana inflable, jocs gegants de taula, un taller per veure les espècies del parc amb el microscopi, carreres de skates i scooters...

De totes aquestes activitats van poder gaudir els nens de 3 a 12 anys dels casals de Fondo, Raval i Santa Rosa.

La Fundació Germina, l’Associació Esportiva Sant Andreu, el Casal dels Infants, el Centre Obert Rialles, el Centre Obert Moisès i el CIRJ Rellotge XXI van participar en aquesta quarta edició de la trobada.

Ecometròpoli troca

Amb la finalitat d’oferir un espai lúdic per la infància i l’adolescència, reforçar les programacions d’estiu dels casals, trobar-nos amb els recursos infantils i juvenils amb els quals treballem tot l’any, reforçar la xarxa socioeducativa, i donar uns nous usos als nostres espais públics, l’Escola d’Estiu de la Serra d’en Mena va oferir aquest dimarts tota aquesta programació.

Inflables troca

Aviat farem l’avaluació i seguirem oferint activitats que construeixin convivència als nostres barris!

Escuma troca

Llegir més

Cartell

Arriba la Programació d'Estiu de la Serra d'en Mena

La 4a Escola Oberta d’Estiu combina els seus continguts amb la continuitat del programa de dinamització dels espais públics de la Serra d’en Mena sorgida de la Programació Comunitària.

La programació tindrà com a protagonistes la infància, les famílies i els joves, sense oblidar propostes ja consolidades d’altres estius com ara la Troca del Triquinyaki o les accions formatives adreçades a professionals i entitats.

Es consolida el programa de dinamització centrat en el Parc dels Pins, al llarg de tot el mes de juny i juliol. Graffittis, esport, gastronomia, clowns... seran els instruments per parlar d’interculturalitat, convivència en diversitat, i estima pels barris.

Novament el parc de Can Zam acollirà la 4a edició de la trobada de casals d’estiu de la Serra d’en Mena, la Troca del Triquinyaki, amb la participació de més de 500 nens i nenes.

Diverses accions formatives relacionades amb la intervenció comunitària adreçades a professionals i entitats posaran el punt i final de la programació a principis de setembre.
Tots el divendres de juny i juliol, tallers de medi ambient i reciclatge, balls, esports, circ, jocs d’aigua...

MÉS INFORMACIÓ A : ltordera@convivenciaciudadana.org

Cartell

 

Explicació Desplegament

Llegir més

Tarda Verda

Arriba una nova proposta que dinamitza el parc dels Pins: la 'tarda verda'

Divendres dia 22 de juny a les 17.30 hores els infants i adolescents podran gaudir de diversos espais organitzats pel CRIJ Rellotge XXI i Ecometròpoli.

Fer un instrument musical amb materials reciclats, fer un menjador d'ocells, fer-te la teva pròpia bandana amb retalls, fer esport i aprendre balls llatins.

Aquesta iniciativa forma part del Programa de Dinamització de l'Espai Públic de la Programació Comunitària de la Serra d'en Mena. Cada divendres al Parc del Motocròs durant juny i juliol tindrem aquest espai amb diferents activitats. Us hi esperem!

Tarda Verda

Llegir més

Holi dinamització

El Parc del Motocròs s’omple de colors amb el Holi

Divendres passat dia 15 de juny va tenir lloc el Holi de la Serra d’en Mena, una proposta del programa de dinamització de l’espai públic. Junts i juntes vam passar un temps lúdic i de qualitat entre colors.

Els infants, adolescents i joves, juntament amb les famílies dels barris van poder gaudir dels pols de colors, que celebren la primavera segons la tradició hindú.

Holi dinamització

Va participar el CRIJ Rellotge XXI, el Centre Obert Moisès i els professionals del CAP del Fondo, implicats en la dinamització a través del ball de Bollywood.

Holi Dinamització

Aquesta tarda de colors i festa és una proposta que va sorgir durant l’organització de la Diada de la Primavera, però que finalment vam haver d’ajornar. Ara l’hem reprès dintre del programa de dinamització de l’espai públic, en concret del Parc dels Pins.

Holi dinamització

Aquesta proposta forma part de la Programació Comunitària de la Serra d’en Mena, que aglutina els objectius i projectes que s’estan engegant a la Serra d’en Mena.

Holi dinamització

 

Llegir més