Convivència i cohesió social

La Programació Comunitària de la Serra d’en Mena, en la que hi han participat 70 professionals i s’han implicat més de 300 persones, s’ha treballat en tres àmbits d’actuación en els quals es despleguen 29 activitats: comunitat educadora, convivència i cohesió social i barris saludables.

La convivència i la cohesió social aplega un percentatge important de la programació que ja està en marxa. Passem a detallar els projectes més rellevants.

Dinamització dels espais públics de la Serra d’en Mena

Després de la bona rebuda per infants i joves a la dinamització de l’espai públic que es va dur a terme al juliol durant l’Escola Oberta d’Estiu, s’ha donat continuïtat a aquest projecte al parc del Motocròs de manera periòdica. Per tirar endavant aquesta iniciativa s’ha creat específicament una comissió per poder mantenir una programació estable l’últim divendres de mes.

Aquesta comissió està formada per Casal dels Infants, l’Associació Juvenil de Karate Can Peixauet, la Fundació Germina, el centre Obert Moisès El Far Social, el projecte Vitamina, el projecte Paidós i el centre Obert Rialles. Junts i juntes van organitzar la III edició del Carnaval de la Serra d’en Mena, que va ser tot un èxit.

Les següents activitats que el programa contempla per dinamitzar el Parc del Motocròs són:

InfografiaDinamitzacióActivitats (2)

La guia de recursos

Ja la tenim aquí. Molts recursos ja s’han incorporat a la guia, que ja té una pestanya al blog comunitari. Encara estan arribant noves fitxes per introduir tota la informació i que aquesta sigui una eina d’utilitat pel coneixement del territori de la Serra d’en Mena, organitzada pels diferents àmbits d’actuació.  Us convidem a fer-nos arribar la vostra si encara no ho heu fet.

El calendari comunitari

Una altra de les eines que ha de servir per coordinar totes les activitats que es fan al territori és el calendari comunitari. Es tracta d’una aplicació al blog que dóna a conèixer les iniciatives de caràcter públic de les entitats i els recursos. Us convidem a continuar actualitzant-lo enviant-hi les propostes.

El Grup Ciutadà Comunitari, l’espai de totes i tots

El Grup Ciutadà Comunitari és una de les novetats d’enguany. És un grup de ciutadania actiu i obert que fa aportacions i valida els avenços del procés comunitari, i que hi té un paper destacat en activitats com la Diada de la Primavera, així com tots els projectes innovadors.