Convivència a la Serra d’en Mena: dues expressions d’art urbà als murs del Parc dels Pins del Motocròs

Els murs ‘Skyline’ i ‘Respecte’ de la Serra d’en Mena: com van sorgir i com es van pintar?

Respecte i convivència a la Serra d'en Mena de Santa Coloma de Gramenet

A la primavera hi ha molts motius per fer una escapada al Parc dels Pins del Motocròs. Un passeig a qualsevol hora del dia ens serveix per gaudir de les magnífiques vistes que aquest indret únic de la Serra d’en Mena de Santa Coloma de Gramenet ofereix. Bona part de la inconfusible silueta de la ciutat es pot observar des del cim del parc, però l’activitat que us proposem és un pèl diferent. Es tracta també de mirar un paisatge, però força especial: un ‘skyline’ de Santa Coloma de Gramenet dibuixat en forma d’un immens mural al mateix parc. Un perfil de ciutat imaginari on el gris de l’asfalt es combina amb una explosió de colors que s’encarna en siluetes humanes, tan reals com ho podria ser la vostra.

Llegeix també: Com va ser la Diada de la Primavera de la Serra d’en Mena: vora 1.000 persones participen en una festa única i integradora

Aquest és el secret que s’amaga rere el ‘Mur Skyline’, un dels dos que es van pintar amb la participació de tots els colomencs que van gaudir de la Diada de la Primavera de la Serra d’en Mena. I és que ells en són els protagonistes d’aquesta mostra d’art urbà que trenca la monotonia del formigó i que es va crear com una acció plàstica col·laborativa amb la voluntat de perdurar en el temps. Berta Núñez, responsable d’aquesta iniciativa que es va dur a terme el passat 28 de març explica el concepte en el qual es fonamenta el ‘Mur Skyline’ i com va ser la seva elaboració, tot un missatge de “que vol deixar palès que la gent pot canviar impregnant-se de positivitat”.

EL ‘MUR RESPECTE’

La crida a la convivència i, sobretot al respecte, s’encarna en la segona de les mostres artístiques que es preserven al parc després de la Diada de la Primavera. Un grafiti gegant que es va batejar amb la paraula que representa y que va ser fruit del treball dels joves del Casal dels Infants del barri del Raval de Santa Coloma de Gramenet. Marta Vallespín, educadora de joves d’aquest casal, explica com va sorgir la idea de dibuixar aquest imponent mural on es llegeix la paraula RESPECTE i un cal·ligrama en diversos idiomes: castellà, català, àrab, urdú, xinès, anglès. L’obra té una tercera part on es permet a d’altres artistes que deixin la seva empremta de manera que es converteix en una expressió artística viva i en evolució constant.

Ambdues accions s’enmarquen en les activitats de la Diada de la Primavera de la Serra d’en Mena, que es va celebrar al Parc dels Pins del Motocròs el passat 28 de març. Amb el lema “Jo sóc Serra d’en mena, Junts per la convivència”.  Aquesta festa ciutadana va ser la primera llavor del Projecte d’Intervenció Comunitària Intercultural (ICI), té com a missió desenvolupar un procés comunitari intercultural a la Zona Sud de la ciutat (barris de Fondo, Raval, Santa Rosa i Safaretjos) amb la implicació d’institucions, recursos tècnics i ciutadania, que generi propostes per millorar la qualitat de vida, la convivència i la cohesió social als barris.

Leave A Reply

L'adreça electrònica no es publicarà. Els camps necessaris estan marcats amb *

*

Aquest lloc utilitza Akismet per reduir els comentaris brossa. Apreneu com es processen les dades dels comentaris.