Comencem el camí cap a la Diada de la Primavera 2017

Primera reunió Diada de la Primavera 2017 Serr d'en Mena

Sembla que era ahir quan vam começar a preparar la primera Diada de la Primavera i resulta que ja fa dos anys d’aquell dia. I ja hi tornem a ser. Reunits la tarda del 6 de  febrer el cada cop més ampli grup d’entitats que organitza la gran festa de la Serra d’en Mena va començar a treballar en com serà la Diada de la Primavera 2017, que ja s’endevina plena de sorpreses i novetats.

En primer lloc, però, tocava agrair i recordar. El Martín Miralles va voler començar la reunió rememorant el fet que, tots just dos anys abans, es feia la primera reunió organitzativa de la primera Diada de la Primavera. I també va voler agrair, en nom de tot l’equip ICI, la participació de tothom que forma part de l’esforç col•lectiu del projecte de la Serra d’en Mena. Va acabar la seva introducció mirant cap el futur, destacant que ens trobem en un moment molt important del procés comunitari, que ha canviat ja la manera de treballar al barri, amb el repte de fer les propostes cada cop més sostenibles. Es va aprofitar per anunciar la tercera Trobada Comunitària de la Serra d’en Mena, que el proper 30 de març posarà en comú el treball que s’està desenvolupant en projectes col•laboratius en l’àmbit de la salut, educació i convivència.
Després de la presentació de les cares noves i les veteranes, va prendre la paraula la Lara. Amb l’experiència de dos anys a la motxilla, va anunciar que posaran a disposició de les entitats una guia d’organització d’activitats comunitàries. A més, va destacar les aportacions que el procés comunitari en general i l’organització de la Diada de la Primavera a la Serra d’en Mena ha fet : canvis positius al barri, ampliació d’horitzons i augment de l’autoestima comunitària. I quina millor mostra de tot plegat que el recull de testimonis fet a   les reunions de valoració que han tingut lloc durant el mes de gener: “No nos conocíamos entre nosotros y nos dió la oportunidad, ahora tenemos las puertas abiertas en otros recursos y entidades”; “Pasamos del trabajo de la entidad al trabajo entre entidades”,  entre d’altres.

Primera reunió Diada de la Primavera 2017 Serr d'en Mena

Interculturalitat, convivència i barri saludable, eixos de la Diada de la Primavera

I ara què? La Cristina va començar la seva intervenció destacant els aspectes clau de la feina d’organització de la Diada de la Primavera, ja sigui a l’hora de constituir el grup motor, o en el moment de pensar i organitzar les activitats. Tot plegat amb uns objectius compartits, millorar encara més la convivència, visibilitzar el potencial de la Serra d’en Mena, enfortir el treball comunitari entre tècnics i ciutadans i, en definitiva, trobar-nos en tot allò que ens uneix. A continuació la Cristina va enumerar algunes conclusions i propostes de canvi de cara a aquesta Diada de la Primavera 2017, tot recordant els tres eixos principals de la festa: la interculturalitat, la convivència i el barri saludable.

La paraula va passar als representants de les entitats, que van proposar les primeres activitats i sobretot, van parlar de quina és la millor ubicació i el millor dia per celebrar la Diada de la Primavera del 2017. Volem que aquesta tercera edició sigui ben especial, i pero això encara us reserven moltes sorpreses. Continuarem informant.

Leave A Reply

L'adreça electrònica no es publicarà. Els camps necessaris estan marcats amb *

*

Aquest lloc utilitza Akismet per reduir els comentaris brossa. Apreneu com es processen les dades dels comentaris.