Com neix la Diada de la Primavera?

Jo Sóc Serra d'en Mena Els barris de la Serra d’en Mena celebren una jornada d’unió per la convivència, la Diada de la Primavera, en el marc del Projecte d’Intervenció Comunitària Intercultural que impulsa l’Obra Social “la Caixa” en l’àmbit estatal. Durant els mesos de març i abril es desenvolupen accions comunitàries a 36 territoris que formen part del projecte a Espanya, i tots amb un mateix objectiu: junts per la convivència.

La Fundació Carta per la Pau i l’Ajuntament de Santa Coloma de Gramenet en són els promotors als barris de la Serra d’en Mena: Fondo, Raval, Santa Rosa i Safaretjos.

La iniciativa va aconseguir consolidar-se en les edicions de 2016, 2017 i 2018 després de celebrar-se per primer cop al 2015, i implicar veïns i veïnes i diferents professionals que viuen i treballen als quatre barris. Enguany, celebrem per quart any consecutiu la gran festa ciutadana de la Serra d’en Mena i el grup motor de ciutadans i ciutadanes que treballen per fer possible la Diada de la Primavera ha liderat tot el procés organitzatiu i de preparació de les activitats. També seguirem reivindicant els barris saludables amb la implicació de l’eix de salut, dels CAPs El Fondo i Santa Rosa.

A través de diverses expressions artístiques, activitats lúdiques i el foment de l’estil de vida saludable el 12 d’abril donarem la benvinguda a la primavera en la festa ciutadana de la Serra d’en Mena. Celebrem junts la V Edició de la Diada de la Primavera a la Serra d’en Mena, El cor del barri.

La Diada de la Primavera es tracta d’una mostra dels avenços del procés comunitari posat en marxa en aquest territori des del juliol del 2014. Així mateix, l’acció és fruit del treball conjunt de tota la comunitat en pro de la convivència i la cohesió social. Dins d’aquest marc de treball, es programa també l’Escola Oberta d’Estiu, que se celebrarà durant el mes de juliol. D’altra banda, aquest any també s’ha presentat la Programació Comunitària de la Serra d’en Mena: un document obert i participatiu que recull l’estratègia que des del sí de la comunitat es vol desplegar amb l’objectiude millorar la convivència, incidint especialment en els infants i joves. S’han incorporat un total de 29 accions i projectes en els àmbits de convivència i cohesió, comunitat educadora i barris saludables i totes compten amb la coresponsabilitat dels protagonistes del territori: institucions, professionals i ciutadania, en totes les seves formes.