Com neix la Diada de la Primavera?

Jo Sóc Serra d'en Mena Els barris de la Serra d’en Mena celebren una jornada d’unió per la convivència, la Diada de la Primavera, en el marc del Projecte d’Intervenció Comunitària Intercultural que impulsa l’Obra Social “la Caixa” en l’àmbit estatal. Durant els mesos de març i abril es desenvolupen accions comunitàries a 40 territoris dels 31 municipis que formen part del projecte a Espanya, i tots amb un mateix objectiu: junts per la convivència.

La Fundació Integramenet i l’Ajuntament de Santa Coloma de Gramenet en són els promotors als barris de la Serra d’en Mena: Fondo, Raval, Santa Rosa i Safaretjos.

La iniciativa va aconseguir consolidar-se en l’edició 2016, després de celebrar-se per primer cop al 2015, i implicar veïns i veïnes i diferents professionals que viuen i treballen a les quatre barriades. Enguany, celebrem per tercer any consecutiu la gran festa ciutadana de la Serra d’en Mena i el grup motor de ciutadans que treballen per fer possible la Diada de la Primavera ha doblat els seus membres, fins a gairebé 80 persones, que han liderat tot el procés organitzatiu i de preparació de les activitats. A més, com a novetat de la tercera edició -a més de la celebració al Parc dels pins del Motocròs, el dia 22 d’abril, cal destacar un seguit d’activitats dedicades a la cultura amb la incorporació d’una jornada festiva de Sant Jordi a la plaça del Rellotge del barri del Fondo, el 23 d’abril, que complementarà la ja tradicional Trobada Castellera. Però això no és tot, a més, els Laietans de Gramenet, la colla castellera de la Serra d’en Mena, ens proposa el desafiament de construir el “Castell de tothom”, amb el repte d’incorporar 30 nacionalitats a la pinya del castell. També seguirem reivindicant els barris saludables amb la implicació de l’eix de salut, dels CAPs El Fondo i Santa Rosa, que repeteixen per segon cop en aquest 2017.

Llegeix també: Tota la informació sobre l’organització de la Diada de la Primavera 2017

La Diada de la Primavera es tracta d’una mostra dels avenços del procés comunitari posat en marxa en aquest territori des del juliol del 2014. Així mateix, l’acció és fruit del treball conjunt de tota la comunitat en pro de la convivència i la cohesió social. Dins d’aquest marc de treball, es programa també l’Escola Oberta d’Estiu, que se celebrarà durant el mes de juliol i agost. D’altra banda, aquest any també es presentarà la Programació Comunitària de la Serra d’en Mena: un document obert i participatiu que recull un conjunt de propostes i activitats organitzades des del sí de la comunitat i que tenen com a objectiu millorar la convivència, incidint especialment en els infants i joves. S’han incorporat un total de 37 accions i projectes en els àmbits de convivència i cohesió, comunitat educadora i barris saludables i totes compten amb la coresponsabilitat dels protagonistes del territori: institucions, professionals i ciutadania, en totes les seves formes que s’han organitzat en quatre taules de treball.