Centre Paidós

Avinguda Santa Rosa 1-13, Baixos 7 Santa Coloma de Gramenet (08923)
Telèfon: 93 118 30 84 - 711 77 58 35
e-mail: paidos.scg@maristes.cat
TIPUS D’ENTITAT/RECURS
Recurs d’acompanyament a processos familiars.
DESCRIPCIÓ D’ENTITAT/RECURS
El Centre Paidós és un programa d’atenció integral a les famílies amb infants entre 0 i 6 anys. Pretén augmentar els factors de protecció i resiliència dels infants, potenciar les capacitats parentals i marentals dels progenitors i facilitar el contacte d’aquestes famílies amb el seu entorn.
BARRI D’INTERVENCIÓ
Santa Coloma de Gramenet
ÀMBIT D’ACTUACIÓ
Famílies – Socioeducatiu, psicoterapèutic i comunitari.
A QUI S’ADREÇA?
Famílies amb infants de 0 a 6 anys que viuen situacions de pobresa i que tenen dificultats per a l’atenció i cura dels seus fills.

Notícies

Eines per prevenir els conflictes i treballar límits i normes a casa

Aquest divendres dia 14 de desembre treballem conjuntament els conflictes a casa i com posem els límits i les normes. Us hi apunteu?

Divendres dia 14 a les 18 hores ens trobarem a la Biblioteca Can Peixauet per realitzar la primera activitat d’enguany del Programa de Suport Familiar a l’Èxit Educatiu.

El grup motor del programa, en concret la comissió formada per la Biblioteca Can Peixauet i elProjecte d’Intervenció Comunitària Intercultural, ha preparat aquesta activitat per oferir-la a les famílies dels barris de la Serra d’en Mena.

Juntes i junts treballarem per establir estratègies per gestionar i solucionar els diferents conflictes a la llar, en els diferents moments quotidians (vestir-se, anar-se’n al llit, sortir, fer deures, baralles i rebaqueries entre germans...).

Tot seguit continuarem amb la construcció conjunta de claus per posar límits i normes als nostres fills i filles. No us ho perdeu, perquè són eines que segur que ens serviran molt a totes i tots!!

L’activitat començarà a les 18 hores i finalitzarà a les 19.30 amb un berenar conjunt!

Us hi esperem

Llegir més

Ja està aquí el cartell del Programa d'Èxit Educatiu

Ja la tenim aquí, la programació del Programa d'Èxit Educatiu proposa quatre activitats diferents des del desembre de 2018 fins al maig de 2019, amb la implicació de diversos recursos educatius del nostre territori.

Apunteu ja la primera activitat, que ens ajudarà a resoldre temes com les normes i els límits, estratègies per posar-les i per fer-les complir, i com gestionar els conflictes i les baralles a casa.

Us hi esperem a tots i totes divendres 14 de desembre a la Biblioteca Can Peixauet a les 18 hores.

Podeu apuntar ja les quatre activitats:

Cartell èxit educatiu

 

Llegir més

Èxit educatiu 8.11.18

El Programa d’Èxit Educatiu ja té programació per enguany

Mares i professionals de la Fundació Germina, la Biblioteca Can Peixauet, el Casal dels Infants, la Comunitat d’Aprenentatge Tanit, el CIRJ Rellotge XXI i el Projecte Paidos pacten les temàtiques a treballar aquest curs i proposen ja el calendari de realització.

Dijous dia 8 de novembre a la Biblioteca Can Peixauet vam treballar conjuntament la priorització de les necessitats compartides en l’anterior reunió i l’enllaç amb les activitats del catàleg del Programa.

Èxit educatiu 8.11.18

De totes les necessitats, van ser prioritzades les següents:

o Els límits i normes (introduir continguts de gestió de conflictes entre germans) Les expectatives i el rendiment escolar
o Les motivacions
o La gestió del temps lliure i del joc
o La gestió d’emocions i afectes
o El procés evolutiu i la detecció de necessitats
o Conèixer i treballar les responsabilitats segons les edats
o Els hàbits d’estudi

I finalment es van pactar quatre activitats per aquest curs:

Taula

Si vols participar de les activitats del programa o rebre més informació posa't en contacte amb nosaltres enviant-nos un whatsapp o trucant-nos al 660111862.

Ens veiem aviat!!!

 

Llegir més

Èxit Educatiu

El Grup Motor del Programa d'Èxit Educatiu estableix els continguts d'enguany

El passat dilluns 22 d'octubre el grup motor del Programa d'Èxit Educatiu es va reunir per pactar els continguts que donaran forma al programa 2018-2019.

Èxit Educatiu

Llegir més

La Serra d'en Mena celebra el seu Holi el 15 de juny, a les 18.00 hores

El programa de dinamització de l'espai públic acull aquesta tradició hindú al parc dels Pins (Motocròs)

Arriba el Holi de la Serra d'en Mena. En el marc de les activitats de dinamització de l'espai públic encabides dins la Programació Comunitària, el veïnat del Fondo, Raval, Safaretjos i Santa Rosa gaudirà d'aquesta tradició hindú, consistent en celebrar la primavera llençant pols de colors, el divendres, 15 de juny, a partir de les 18.00 hores, al parc dels Pins (Motocròs).

Llegir més