Centre Obert Rialles

Adreça postal: C/ València, 3 (08924) Santa Coloma de Gramenet
Telèfon: 933929390
e-mail: rialles.dir@maristes.cat
TIPUS D’ENTITAT/RECURS
Entitat privada prestadora de serveis (recurs tècnic)
DESCRIPCIÓ D’ENTITAT/RECURS
Servei diürn preventiu, fora de l’horari escolar, que dóna suport, estimula i potencia l’estructuració i el desenvolupament de la personalitat, la socialització, l’adquisició d’aprenentatges bàsics i l’esbarjo, i compensa les deficiències socioeducatives de les persones ateses mitjançant el treball individualitzat, el grupal, la família, el treball en xarxa i amb la comunitat.
BARRI D’INTERVENCIÓ
Sta. Coloma de Gramenet
PROGRAMES
Suport a l’escolarització
Educació per la salut
Formació en tecnologies de la informació i la comunicació
Educació en valors i competència social
Educació en el lleure i esportiva
Dinàmiques de participació
Orientació formativa i prelaboral (entre 16 i 18 anys)
Atenció a les famílies
Tallers artístics
Aprenentatge per Servei (entre 12 i 18 anys)
Atenció a la diversitat funcional
ÀMBIT D’ACTUACIÓ
Prevenció, detecció i intervenció davant situacions de risc d’exclusió social.
A QUI S’ADREÇA?
Infants i joves de 3 a 18 anys
HORARI
De dilluns a divendres de 9.00 a 13.00 i de 16.15 a 20.45

Notícies

ADÉU ICI, HOLA PLACI!

Aquest mes de desembre tanquem formalment els 6 anys de Projecte ICI a la Serra d'en Mena. Els bons resultats assolits, reconeguts arreu, i que podeu contrastar consultant la memòria gràfica que us hem preparat, no són sinó el reflex de l'esforç col·lectiu envers la consecució d'objectius de consens. Esforç, pel que representa d'implicació i compromís. Col·lectiu, perquè junts hem descobert que les aliances no només són bones, sinó imprescindibles quan les coses es posen difícils. I consens, perquè només focalitzant els nostres esforços vers objectius comuns podíem avançar, com ho hem fet, amb una comunitat més forta, més cohesionada i més resilient.

Amb la vostra complicitat hem canviat la manera de fer les coses, fins i tot el llenguatge que utilitzem a la intervenció social. I som conscients totes i tots que això només ha començat. Els fruits de l'acció comunitària sempre són a mitjà termini i ara tenim la responsabilitat col·lectiva de continuar amb la feina encetada, orientada sempre a la cohesió social. Ara que l'acció comunitària està "de moda" hem de vetllar més que mai per no desvirtuar el seu sentit. Estarem amatents per no deixar mai cap dels protagonistes al marge de la intervenció. Ciutadania, professionals i institucions hem de seguir col·laborant i elevant propostes en un necessari exercici de coproducció de polítiques. Hem de seguir respectant els trets bàsics de la metodologia que hem testat amb èxit i, al temps, incorporant les millores, també consensuades, que ens permetin millorar i esdevenir útils.

Aquest és el repte del nou Pla d'Acció Comunitària per a la Inclusió Social. Un pla que s'ha de construir també en conjunt i que requerirà, tant en la seva definició com en el seu funcionament, de la implicació de tothom. Us afegim aquí un enllaç a les paraules de la Tinenta d'Alcaldessa de Drets Socials i Educació, Bàrbara Ferrer, sobre l'aposta municipal per la intervenció comunitària, en la seva intervenció de la V Trobada Comunitària del passat 1 de desembre.

Que tingueu unes bones festes.

Quadre resum dels avenços del Procés Comunitari a la Serra d'en Mena
Principals fites del procés comunitari a la Serra d'en Mena de Santa Coloma

Principals dades del procés comunitari a la Serra d'en Mena

Llegir més

Gala solidària per enfortir les entitats i les persones

El Projecte 12 mesos solidaris oferirà els dies 16 i 17 d’octubre al Teatre Sagarra dos actes amb una programació musical per seguir apostant per l’acció social a la ciutat.

El bar Yesterday impulsa aquest projecte des de fa tres anys, amb la vocació d’oferir el seu suport a les associacions de Santa Coloma a través d’actes mensuals solidaris al seu local. En l’actual context de pandèmia, amb imaginació i ferma voluntat, s’ha reorientat per tal de poder seguir construint cohesió social.

El divendres 16 d’octubre seran Javi Jareño i Jose A. Juárez qui oferiran l’espectacle a partir de les 20 h, i dissabte 17 li tocarà el torn a La Extraña Pareja i José Luís Lozano. Cada entrada té un preu de 7 €, que aniran destinats a l’atenció de les persones en risc de vulnerabilitat, a través de les diverses entitats participants.

La venda es realitzarà a la Fundació Integramenet als matins i a les tardes al bar Yesterday. Al cartell trobareu tota la informació:

Us hi esperem!

Llegir més

L'enterrament de la sardina diu adéu al carnaval

El passat divendres 28 de febrer ens vam acomiadar de les festes de carnaval amb la celebració de l’enterrament de la sardina al Parc del Motocròs

Amb una assistència aproximada de 300 persones, la festa va ser un èxit. Famílies i infància van poder gaudir de diversos tallers de manualitats, d’una rua conjunta, la cremada de la sardina, un gran ball, un berenar i un sorteig de disfresses per acabar!!

Vam comptar amb la participació de la colla Castellers de Santa Coloma a la rua, que va tenir lloc al voltant del Parc del Motocrós. Aquesta comparsa va ser una de les tres guanyadores de la rua de la ciutat.

La celebració va ser possible gràcies a la col·laboració del Casal dels Infants, el CRIJ Rellotge XXI, el Centre Obert Rialles, l’Associació de Voluntaris de la Protecció Civil, l’Associació de Veïns del Raval, l’AMPA Tanit, l’AMPA Antoni Gaudí, l’AMPA Miguel d’Unamuno, el Centre Obert Moisès i el Projecte d’Intervenció Comunitària Intercultural.

Llegir més

NO ET PERDIS L'ENTERRAMENT DE LA SARDINA!!

Enguany el Carnaval de la Serra d'en Mena celebra l'Enterrament de la Sardina.

La festa serà el divendres 28 de febrer al Parc dels Pins, on es podrà gaudir de diverses activitats relacionades amb la temàtica del Carnaval arreu del món.

Donarem l'inici a la celebració amb una rua que començarà a les 17:15 h i que comptarà amb alguns dels participants de la rua que va tenir lloc a la ciutat, el passat dia 21.

La sortida serà des de Casal dels Infants, c/Pirineus,32, finalitzant a l'escenari del parc dels Pins on podrem acompanyar a les dues reines Carnestoltes.

Tot seguit e posaran en marxa múltiples tallers on es crearan accessoris per l'enterrament, màscares, pintacares, etc.

Quan acabin els tallers ens acomiadarem del Carnaval, cremant la sardina i fent un ball!!

No us ho perdeu!

Llegir més

El Parc dels Pins, escenari de la Trobada de Casals d’Estiu de la Serra d’en Mena

Els grups
d’infants del Centre Obert Rialles de la Fundació Champagnat, del Centre Obert Moisès
del Far Social Evangèlic i de la Fundació Germina van participar d’aquesta
jornada per compartir de forma lúdica.

La proposta constava
de tres espais d’inflables i dos espais de jocs gegants. Per acabar la festa
els infants van poder remullar-se i passar-s’ho d’allò més bé a la festa de l’escuma.

Amb aquesta
Trobada, que va aplegar un total de 175 infants d’entre 6 i 12 anys es culmina
el treball comunitari que realitzat aquest curs amb aquests recursos
socioeducatius.

També vam poder
comptar amb el suport de l’Associació de Voluntaris de la Protecció Civil del
nostre territori.

Llegir més