Centre Obert Moisès – Moijove

El Faro
C/ Pirineus, 2 08923 Santa Coloma de Gramenet
Telèfon: 933861048
e-mail: direcció@elfarsocial.cat
TIPUS D’ENTITAT/RECURS
El Far, Servei Social Protestant.
Projectes Infància i Adolescència:
• Centre Obert Moisès
• MoiJove
DESCRIPCIÓ D’ENTITAT/RECURS
El FAR és una entitat social cristiana sense ànim de lucre que es va fundar el 1992 i que té com a objectiu principal atendre a persones en situació de risc social.

El Centre Obert Moisès, va néixer a l’any 2.004, sent un dels eixos d’intervenció de l’entitat del Far, Servei Social Protestant, amb la clara convicció d’intervenir socialment. El nostre propòsit es centra en corregir les desigualtats socials que pateixen milers d’infants a Catalunya. L’any 2011 s’amplia el nostre servei creant el MoiJove, recurs adreçat a joves entre 12 i 16 anys.

Com a recurs, pretenem acompanyar i donar suport a infants i famílies en situació de risc d’exclusió social. Com ho fem? El centre és un espai en el qual es treballa per la inclusió social mitjançant cinc programes d’intervenció social: 1) aprenem junts; 2) suport psicològic 3) sans i contents; 4) temps d’oci i lleure; 5) som una família.

El nostre objectiu aconseguir que infants i famílies s’incorporin a la comunitat i abandonin la zona de marginitat. Per tot això, cal treballar coordinadament amb tots els agents implicats: escoles, serveis socials, salut pública, centres oberts... només així assolirem la “igualtat d’oportunitats” en infants i famílies amb pocs recursos i en situació de vulnerabilitat. Tot això l’assolim a través del treball coordinat de cinc educadors, dos psicòlegs i una directora.
BARRI D’INTERVENCIÓ
Ciutat de Santa Coloma de Gramenet
PROGRAMES
1. Programa “Som una família”: pretenem la integració de les famílies en el procés educatiu dels seus fills, tot fomentant la participació, l’interès, l’autoestima i l’autovaloració.
Compartir en família és un temps anhelat per als infants, però són molts els casos detectats de pares i mares que no han après l’ofici de ser-ho perquè han estat víctimes d’una societat que no els ha proporcionat el suport suficient en el moment oportú per a aprendre a tractar bé els seus fills, i és en aquest àmbit en el qual volem actuar amb l’objectiu de proporcionar espais i eines que permetin construir llaços i vincles entre fills/es i pares/mares.
Activitats: Taller Oasi, sortides/excursions, campaments familiars, sessions terapèutiques familiars.

2. Programa “Sans i Contents” afavoreix la bona alimentació i la higiene dels menors, tot promovent un estil de vida sa i fomentant conductes positives de salut.
Els infants són especialment vulnerables a la falta d’alimentació adequada i, per aquesta raó, entenem que com a entitat hem de vetllar per tal que els menors rebin els aliments necessaris que els permetin créixer sans i contents.
Activitats: Berenar nutritiu, espai de dutxes i activitats educatives.

3. Programa Aprenem Junts: reforça l’ensenyament obligatori, tot promovent hàbits d’estudi i l’adaptació de coneixements a l’escala escolar corresponent.
L’educació és un procés de creativitat, fora de l´estandardització de formes d’existència i d’expressió. L’educació ha de satisfer les necessitats i els interessos de la persona a qui s’està educant.
Activitats: Deures i reforç d’aprenentatges, activitats educatives i cursos.

4. Programa d’educació en el temps de lleure mitjançant jocs, activitats i excursions. L’oci és un dret fonamental que afavoreix el desenvolupament de les persones, incloent els infants que han de poder gaudir de temps lliure. Segons Mundy i Dattilo, l’oci és un espai en el qual està present la lliure elecció per a l’assoliment d’una autorealització, com un dret de la persona i com un mitjà per a la millora de la qualitat de vida.
Activitats: Ludoteca, jocs, tallers, excursions i casal d’estiu.

5. Programa Psicològic. La nostra acció es dirigeix als nens/es i adolescents que presenten una situació de risc pel seu desenvolupament psíquic i mental. Vetllem per tal que la seva evolució psicològica i mental permeti el màxim de benestar personal i d’adaptació a l’entorn.
Activitats: teràpies individuals amb infants/adolescents, tallers en grup, sessions formatives.

6. Aprenem en família: és un programa que ofereix a les famílies del Centre Obert Moisès i MoiJove la possibilitat de gaudir d’una setmana de vacances a una casa de colònies. En aquest espai es desenvolupen diferents activitats que tenen per objectiu reforçar els vincles paterno-familiars. El programa s’adreça a famílies en situació de risc social.
ÀMBIT D’ACTUACIÓ
La intervenció se centra en l’educació, la salut, la higiene, la família i el temps d’oci.
A QUI S’ADREÇA?
Infants 4 a 11 anys i adolescents de 12 a 16 anys
CALENDARI
Funcionem tot el curs escolar i al mes de juliol es realitza el casal d’estiu.
HORARI
16:45 a 20:00

Notícies

El potencial humà de la Serra d'en Mena s'exhibeix a la III Trobada Comunitària

Més de 120 persones donen la benvinguda a la Programació Comunitària a la sala Joan Brossa de la Biblioteca de Can Peixauet plena de gom a gom

Persones empoderades que fan xarxa i estableixen sinergies per transformar els barris i milloren la convivència. Si una cosa ha quedat clara a la tercera Trobada Comunitària de la Serra d'en Mena, és que aquesta premissa, pedra angular del procés comunitari que es va engegar als barris del Fondo, Raval, Safaretjos i Santa Rosa de Santa Coloma de Gramenet fa quatre anys, s'ha assolit amb escreix.

Llegir més

Més d'un centenar d'infants i joves participen en la Tarda d'Esports de la Serra d'en Mena

Motxilles apilades als laterals de l'escenari del parc del Motocròs, d'altres penjant dels braços de pares i mares, berenar a tota presa per agafar forces i molts infants i joves amb la concentració dibuixada a les seves cares, ben preparats per fer esport. Més de cent, concretament els que es van aplegar, el 23 de novembre, per participar en la 'Tarda d'Esports al Motocròs'.

Llegir més

circ terror

Castanyes, moniatos i túnels del terror per als joves i infants de la Serra d'en Mena

Els casals i centres oberts organizan activitats el 31 d’octubre per celebrar la castanyada

Els joves i infants de la Serra d'en Mena ja tenen les seves disfresses a punt per celebrar la 'castalloween'. O dit d'una altra manera, per gaudir de les tradicionals castanyes, moniatos i panellets mentre passen por, molta por en un dels túnels del terror organitzats als casals i centres oberts de les barriades del Fondo, Raval, Safaretjos y Santa Rosa. 

Llegir més

taula convivencia programació comunitària

Les taules de la convivència i socioeducativa reprenen la feina per a la Programació Comunitària

Les entitats, professionals i recursos de la Serra d'en Mena han reprès les tasques d'elaboració de la Programació Comunitària. La darrera setmana de setembre, la taula de la convivència i cohesió social i la taula socioeducativa han dut a terme la seva primera reunió després del descans estiuenc, en un ambient de molt bona sintonia entre tots els seus integrants i amb l'objectiu de cercar sinergies que permetin engegar les accions de la programació pels barris del Fondo, el Raval, Santa Rosa i Safaretjos.

Llegir més

escuma

La 3ª edició de la Troca del Trikinyaki es consolida a la programació d'estiu

Enguany ha estat el parc de Can Zam l'escenari de la trobada de casals d'estiu de la Serra d'en Mena: la Troca del Trikinyaki. Més de 300 infants i adolescents des dels 3 als 12 anys han pogut gaudir d'un temps d'esbarjo i festa: inflables, tobogans, diversitat de jocs i esports, escuma, espectacle de màgia, etc.

Llegir més