Casal dels Infants

Casal dels Infants
Any de fundació: 1983
Adreça postal: Pirineus, 32 08923 Santa Coloma de Gramenent
Telèfon: 931980716 – 933170013 – 609523944
TIPUS D’ENTITAT/RECURS
DESCRIPCIÓ D’ENTITAT/RECURS
Concentrem esforços en els barris amb infants, joves i famílies amb més necessitats socials per aconseguir millores concretes i duradores en el seu creixement i en el seu entorn proper, afavorint la transformació social a través d’un projecte compartit que contempla: l’acció social, la incidència política i la sensibilització, i la mobilització ciutadana i el voluntariat actiu.
BARRI D’INTERVENCIÓ
Sta. Coloma de Gramenet. Raval, Riu Sud, Safaretjos, Santa Rosa
PROGRAMES
ÀMBIT D’ACTUACIÓ
Treballem per la transformació social als barris i la igualtat d’oportunitats a partir de l’educadió. Defensem un model d’entitat social arrelada a la comunitat i als barris amb un compromís amb els drets i les oportunitats, amb capacitat d’involucrar la ciutadania i les institucions en aquests objectius i de generar projectes de proximitat.
A QUI S’ADREÇA?
Infants i joves.
FITES ASSENYALADES
CALENDARI
HORARI

Notícies

Programa Èxit Educatiu

El Programa d’Èxit Educatiu avalua el seu primer any d’implementació

Dilluns dia 2 de juliol les tècniques i mares vinculades a aquest Programa van reunir-se per valorar els impactes d’aquesta proposta i veure la seva continuïtat.

Aquest Programa ha generat un espai de trobada, relació i coneixement entre les famílies i tècniques per reflexionar sobre l’educació i construir plegades el camí cap a l’èxit educatiu de la infància i l’adolescència dels nostres barris.

Aquest espai ha ampliat les relacions entre diversos serveis i recursos, ha fet que mares i tècniques treballin des d’un pla d’igualtat per uns objectius comuns, ha generat adhesió educativa al territori, ha aportat continguts, eines i habilitats de qualitat a les activitats, que les famílies poden fer servir, etc.
En termes generals es valora positivament el primer any del programa i es vol continuar amb la seva implementació al territori. Es valora que els continguts a nivell qualitatiu eren molt rics, però hem d’arribar a més públic.

Programa Èxit Educatiu

Els reptes del segon any d’implementació són reforçar tant el grup motor com el públic, implicant altres agents comunitaris i generant noves aliances. Utilitzarem els grups estables dels diferents recursos del territori tant per fer la difusió i convidar com per portar les activitats. I per últim farem un díptic per visibilitzar el treball realitzat i tenir una carta de presentació.

Hem de millorar la planificació de les activitats a principi de curs per tal que aquest programa es pugui encaixar dins els projectes de les entitats participants, per poder aprofitar els continguts, el treball realitzat i el públic.

El grup motor actual es reunirà al setembre per tal de pactar els espais i agents on fer difusió del programa. Tot seguit farem aquesta ronda de contactes i invitacions a participar del grup motor i de les activitats. A finals d’octubre farem la primera reunió de grup motor reforçat i pactarem els continguts i activitats del programa pel curs.

JOSOCSM

Llegir més

Escuma troca

La Troca del Triquinyaki assoleix la seva millor edició

La trobada de casals d’estiu de la Serra d’en Mena ha comptat amb 500 nens i nenes que han pogut gaudir d’activitats lúdiques i artístiques durant tot un matí al parc de Can Zam.

Una pallassa, ballarins de break dance, talleristes de ritmes de hip-hop, una masterclass de ritmes urbans, lliscadors inflables aquàtics, pista americana inflable, jocs gegants de taula, un taller per veure les espècies del parc amb el microscopi, carreres de skates i scooters...

De totes aquestes activitats van poder gaudir els nens de 3 a 12 anys dels casals de Fondo, Raval i Santa Rosa.

La Fundació Germina, l’Associació Esportiva Sant Andreu, el Casal dels Infants, el Centre Obert Rialles, el Centre Obert Moisès i el CIRJ Rellotge XXI van participar en aquesta quarta edició de la trobada.

Ecometròpoli troca

Amb la finalitat d’oferir un espai lúdic per la infància i l’adolescència, reforçar les programacions d’estiu dels casals, trobar-nos amb els recursos infantils i juvenils amb els quals treballem tot l’any, reforçar la xarxa socioeducativa, i donar uns nous usos als nostres espais públics, l’Escola d’Estiu de la Serra d’en Mena va oferir aquest dimarts tota aquesta programació.

Inflables troca

Aviat farem l’avaluació i seguirem oferint activitats que construeixin convivència als nostres barris!

Escuma troca

Llegir més

Festes Raval 18

Les festes del Raval omplen el barri de propostes per a totes les edats

Divendres 30 i dissabte 31 de juny i diumenge 1 de juliol van tenir lloc les festes de barri, que van aglutinar la gent entorn la bona convivència, les relacions de proximitat i intergeneracionals.

Amb el lideratge de l’Associació de Veïns del barri, i en col·laboració amb l’Associació de Voluntaris de la Protecció Civil, el Casal dels Infants, la Biblioteca Can Peixauet, la Fundació Germina, l’Associació Ararat, la Fundació Grama, l’Associació Open Art, l’Església Evangèlica, la Fundació Integramenet, el CER, Arrels de Barri, la Fundació Betsan, i els Castellers de Santa Coloma.

Festes Raval 18

Junts i juntes van poder oferir activitats de tot tipus: balls de saló, xocolatada, actuacions musicals, torneig d’esports, puntaires, inflables, castells, mercat de segona mà, botifarrada popular...un espai per gaudir del barri en positiu.

Festes Raval 18 (2)

Per moltes edicions més de les festes del Raval!!

Llegir més

Invitació festes RavalCartell

Arriba la Programació d'Estiu de la Serra d'en Mena

La 4a Escola Oberta d’Estiu combina els seus continguts amb la continuitat del programa de dinamització dels espais públics de la Serra d’en Mena sorgida de la Programació Comunitària.

La programació tindrà com a protagonistes la infància, les famílies i els joves, sense oblidar propostes ja consolidades d’altres estius com ara la Troca del Triquinyaki o les accions formatives adreçades a professionals i entitats.

Es consolida el programa de dinamització centrat en el Parc dels Pins, al llarg de tot el mes de juny i juliol. Graffittis, esport, gastronomia, clowns... seran els instruments per parlar d’interculturalitat, convivència en diversitat, i estima pels barris.

Novament el parc de Can Zam acollirà la 4a edició de la trobada de casals d’estiu de la Serra d’en Mena, la Troca del Triquinyaki, amb la participació de més de 500 nens i nenes.

Diverses accions formatives relacionades amb la intervenció comunitària adreçades a professionals i entitats posaran el punt i final de la programació a principis de setembre.
Tots el divendres de juny i juliol, tallers de medi ambient i reciclatge, balls, esports, circ, jocs d’aigua...

MÉS INFORMACIÓ A : ltordera@convivenciaciudadana.org

Cartell

 

Explicació Desplegament

Llegir més