Biblioteca Can Peixauet

biblioteca de can Peixauet
Any de fundació: 2001
Adreça postal: Avinguda de la Generalitat, 98-100 08923 Santa Coloma de Gramenent
Telèfon: 93 4665270
e-mail: b.sta.colomag.cp@diba.cat
Web: CanPeixauet
Facebook: CanPeixauet
Twitter: bibstacoloma
TIPUS D’ENTITAT/RECURS
Biblioteca pública
DESCRIPCIÓ D’ENTITAT/RECURS
La Biblioteca vol ser el centre d'informació i formació clau de l'entramat sòcio-cultural de la població a la que serveix. Per poder atendre la diversitat d'usuaris que hi arriben, intenta adaptar-se constantment a les noves necessitats que les persones li plantegen. La Biblioteca, amb absoluta prioritat, és un centre orientat a les persones i això li permet treballar per la cohesió social al barri.
BARRI D’INTERVENCIÓ
Sta. Coloma de Gramenet. Raval, Riu Sud, Safaretjos, Santa Rosa
PROGRAMES
Consulta a sala. Préstec a persones i entitats. Wifi. Internet (ordinadors d’ús públic). Llibres. Revistes. Audiollibres, Pel·lícules. Música. Informació Assessorament en informació i recerca. Sala de treball en grup. Sala infantil.. Cessió d’espais. Racó de mares i pares, Serveis a entitats, Serveis a escoles. Serveis a hospitals, Acollida a persones nouvingudes, Activitats infantils i familiars, Activitats per a adults, Bústia de retorn de documents, Clubs de lectura, Consulta de bases de dades, Cursos i tallers, Formació en tecnologies de la informació, Informació local, Préstec interbibliotecari, Tots els serveis són gratuïts.
ÀMBIT D’ACTUACIÓ
Lectura; aprenentatge al llarg de la vida; alfabetització informacional; cultura; lleure
A QUI S’ADREÇA?
Ciutadania en general. Serveis específics per a infants.
FITES ASSENYALADES
CALENDARI
L’hora del Conte. Cada dimecres a les 18:00h
Tallers manuals: cada dimecres a les 18:30
HORARI
Estiu: Dilluns de 15.30 a 21.00, Dimarts de 15.30 a 21.00, Dimecres de 15.30 a 21.00, Dijous de 10:00 a 14:00, Divendres de 15.30 a 21.00. Dissabte tancat
Hivern: Dilluns de 15.30 a 20.30, Dimarts de 10.00 a 20.30, Dimecres de 15.30 a 20.30, Dijous de 10.00 a 20.30, Divendres de 15.30 a 20.30, Dissabte de 10:00 a 14:00.

Notícies

Programa Èxit Educatiu

El Programa d’Èxit Educatiu avalua el seu primer any d’implementació

Dilluns dia 2 de juliol les tècniques i mares vinculades a aquest Programa van reunir-se per valorar els impactes d’aquesta proposta i veure la seva continuïtat.

Aquest Programa ha generat un espai de trobada, relació i coneixement entre les famílies i tècniques per reflexionar sobre l’educació i construir plegades el camí cap a l’èxit educatiu de la infància i l’adolescència dels nostres barris.

Aquest espai ha ampliat les relacions entre diversos serveis i recursos, ha fet que mares i tècniques treballin des d’un pla d’igualtat per uns objectius comuns, ha generat adhesió educativa al territori, ha aportat continguts, eines i habilitats de qualitat a les activitats, que les famílies poden fer servir, etc.
En termes generals es valora positivament el primer any del programa i es vol continuar amb la seva implementació al territori. Es valora que els continguts a nivell qualitatiu eren molt rics, però hem d’arribar a més públic.

Programa Èxit Educatiu

Els reptes del segon any d’implementació són reforçar tant el grup motor com el públic, implicant altres agents comunitaris i generant noves aliances. Utilitzarem els grups estables dels diferents recursos del territori tant per fer la difusió i convidar com per portar les activitats. I per últim farem un díptic per visibilitzar el treball realitzat i tenir una carta de presentació.

Hem de millorar la planificació de les activitats a principi de curs per tal que aquest programa es pugui encaixar dins els projectes de les entitats participants, per poder aprofitar els continguts, el treball realitzat i el públic.

El grup motor actual es reunirà al setembre per tal de pactar els espais i agents on fer difusió del programa. Tot seguit farem aquesta ronda de contactes i invitacions a participar del grup motor i de les activitats. A finals d’octubre farem la primera reunió de grup motor reforçat i pactarem els continguts i activitats del programa pel curs.

JOSOCSM

Llegir més

Festes Raval 18

Les festes del Raval omplen el barri de propostes per a totes les edats

Divendres 30 i dissabte 31 de juny i diumenge 1 de juliol van tenir lloc les festes de barri, que van aglutinar la gent entorn la bona convivència, les relacions de proximitat i intergeneracionals.

Amb el lideratge de l’Associació de Veïns del barri, i en col·laboració amb l’Associació de Voluntaris de la Protecció Civil, el Casal dels Infants, la Biblioteca Can Peixauet, la Fundació Germina, l’Associació Ararat, la Fundació Grama, l’Associació Open Art, l’Església Evangèlica, la Fundació Integramenet, el CER, Arrels de Barri, la Fundació Betsan, i els Castellers de Santa Coloma.

Festes Raval 18

Junts i juntes van poder oferir activitats de tot tipus: balls de saló, xocolatada, actuacions musicals, torneig d’esports, puntaires, inflables, castells, mercat de segona mà, botifarrada popular...un espai per gaudir del barri en positiu.

Festes Raval 18 (2)

Per moltes edicions més de les festes del Raval!!

Llegir més

Invitació festes RavalCartell

Arriba la Programació d'Estiu de la Serra d'en Mena

La 4a Escola Oberta d’Estiu combina els seus continguts amb la continuitat del programa de dinamització dels espais públics de la Serra d’en Mena sorgida de la Programació Comunitària.

La programació tindrà com a protagonistes la infància, les famílies i els joves, sense oblidar propostes ja consolidades d’altres estius com ara la Troca del Triquinyaki o les accions formatives adreçades a professionals i entitats.

Es consolida el programa de dinamització centrat en el Parc dels Pins, al llarg de tot el mes de juny i juliol. Graffittis, esport, gastronomia, clowns... seran els instruments per parlar d’interculturalitat, convivència en diversitat, i estima pels barris.

Novament el parc de Can Zam acollirà la 4a edició de la trobada de casals d’estiu de la Serra d’en Mena, la Troca del Triquinyaki, amb la participació de més de 500 nens i nenes.

Diverses accions formatives relacionades amb la intervenció comunitària adreçades a professionals i entitats posaran el punt i final de la programació a principis de setembre.
Tots el divendres de juny i juliol, tallers de medi ambient i reciclatge, balls, esports, circ, jocs d’aigua...

MÉS INFORMACIÓ A : ltordera@convivenciaciudadana.org

Cartell

 

Explicació Desplegament

Llegir més

Èxit educatiu 08.06

Aprofundim en com posem les normes i els límits als nostres fills i filles

Tècniques i mares de la Biblioteca Can Peixauet i de la Fundació Germina van oferir aquests continguts educatius de qualitat divendres dia 8 de juny al CIRJ Rellotge XXI.

Vam començar visualitzant un vídeo sobre la imitació entre fills i filles i familiars, i reflexionant sobre la utilitat de les normes i els límits en l’educació. Ens són útils? Ens serveixen? Les compleixen els nens i nenes? Coincideixen amb les de l’escola? Què ens funciona a cada una?

Èxit educatiu 08.06

Tot seguit vam iniciar la dinàmica sobre les estratègies que podem utilitzar, amb les següents claus: ser l’exemple, felicitar els avenços, explicar el perquè i les conseqüències, establir les normes amb anterioritat, fer-les bàsiques, adequades a l’edat, acordades amb l’infant i la família, clares i concretes, de forma positiva i prioritzades.

èxit educatiu 08.06

En grups vam pensar en situacions i exemples entorn aquestes claus, ens sentim identificades? Quines fem servir? També van sorgir continguts relacionats amb la motivació, l’acompanyament, la comunicació, els hàbits i les rutines, les negociacions, etc.

Juntes vam gaudir d’un espai de confiança i de treball molt positiu, i seguirem construint eines per a l’èxit educatiu dels infants i les adolescents de la Serra d’en Mena.

èxit educatiu 08.06

Llegir més