Associació de veïns del Raval

Associacio de Veïns el Raval

Associacio de Veïns el Raval

Adreça postal: C/Monturiol nº 20, Santa Coloma de Gramenet
Telèfon: 639910230
e-mail: nicassveinsraval@gmail.com
Facebook: AavvElRaval
TIPUS D’ENTITAT/RECURS
Associació de veïns del barri del Raval de Santa Coloma de Gramenet
DESCRIPCIÓ D’ENTITAT/RECURS
Millores al barri, convivència social i cultural, tallers i tot el que estigui relacionat amb els veïns i el barri. Fem tallers, assemblees, reunions al barri amb tots els veïns, esport, cultura, festes del barri…
BARRI D’INTERVENCIÓ
Barri del Raval de Santa Coloma de Gramenet.
PROGRAMES
ÀMBIT D’ACTUACIÓ
A QUI S’ADREÇA?
Ciutadania en general.
FITES ASSENYALADES
CALENDARI
Ravaleando
Tallers
Jardí del barri a la Diada de la Primavera
HORARI

Notícies

El Programa de Dinamització de l’Espai Públic es prepara per engegar motors

Les entitats i associacions poden presentar propostes per passar una tarda lúdica i divertida al Parc del Motocròs amb la infància, la joventut i les famílies.

Obrim un
calendari que abasta des del març fins al juliol amb propostes quinzenals per
oferir continguts socioeducatius, lúdics, esportius, d’hàbits i relacions
saludables, mediambientals, artístics...els divendres al Parc del Motocròs.

Les entitats i
associacions podran comptar amb un marc conjunt més ampli on realitzar les
seves activitats, i amb suport econòmic i possibles col·laboracions d’altres
agents les podrem fer més grans i de més qualitat!!

Recordeu que no cal
inventar res de nou! Es tracta de fer més comunitàries les vostres activitats
pròpies! Obrir-les al barri i reforçar-les!.

L’horari
aproximat serà de 17.30 a 19.30 hores, i hauran de ser activitats obertes al
barri adreçades a la infància, la joventut i les famílies.

A què espereu per participar? Teniu fins al dia 15 de febrer per enviar-nos la vostra proposta de continguts i reservar la vostra data! Ho podeu fer per correu electrònic a: cmartin@cartadelapau.org

Llegir més

El Grup Ciutadà es troba per avançar amb la Programació d'enguany

El Grup Ciutadà planteja les properes fites per aquest trimestre: el carnaval jove, la dinamització del parc del Motocròs, la Diada de la Primavera i la Trobada Comunitària

Dimecres 16 de gener al Centre d’Empreses de Can Peixauet va tenir lloc la
reunió del Grup Ciutadà, on van assistir representants de l’Associació de Veïns
del Raval, de l’Associació La Convivència i ciutadania a títol individual.

El Programa de Dinamització de l’Espai Públic planteja organitzar i
desenvolupar activitats al Parc del Motocròs els divendres des del març fins al
juliol. Les entitats que vulguin formar part es poden posar en contacte amb
l’equip ICI i conjuntament realitzarem una programació amb continguts
socioeducatius, mediambientals, lúdics i cooperatius, etc.

La rua infantil i juvenil dels barris de la Serra d’en Mena engega de nou
amb la participació de diverses entitats i recursos. Enguany la seva
organització ja s’inicia i aviat es tornarà a decidir una temàtica conjunta. És
una activitat oberta i sou a temps de participar! La reunió d’organització serà
el dimarts dia 22 a les 10h al Casal dels Infants.

El grup ciutadà també ha fet esment ja de les possibles dates de la cinquena edició de la Diada de la Primavera. Es vol tornar a proposar per començaments d’abril, i tot indica que es realitzarà en divendres a la tarda. Preneu nota a l’agenda! La primera reunió del Grup Motor serà el dimecres 6 de febrer a les 18.30h al Centre d’Empreses Can Peixauet (Av. Generalitat, 98). Per últim, es va fer esment a l’avaluació del procés comunitari, que ja gairebé entra a la recta final amb la recollida de visions, opinions i veus de la comunitat. Ja es comença a parlar dels espais on es presentaran els seus resultats, com a la quarta Trobada Comunitària de la Serra d’en Mena.

Llegir més

Les 10 fites del procés comunitari de la Serra d’en Mena

El projecte comunitari desplega una avaluació per estimar l’impacte de les accions dutes a terme a la Serra d’en Mena en quatre anys de feina amb la ciutadania, agents comunitaris, professionals i equipaments.

Alguna vegada us heu preguntat per a què serveix en realitat un procés comunitari sostingut en el temps? Aquest mes de desembre estem d’avaluació! Des del setembre l’equip comunitari ha encetat aquesta fita del procés, que durarà fins al febrer. I l’avaluació, que de nou és un procés participatiu, compta amb un grup de tècnics i referents d’entitats que fan el seguiment dels avenços.

Valorem les diferents accions: Diades de la Primavera, Escoles Obertes d’Estiu (les trobades de casals i la formació per a professionals i entitats) i el Programa de Dinamització de l’Espai Públic… Però també tots els procesos que hi ha al darrera i que impliquen a les persones que formen part del procés unitari i transformador que des del 2014 es desplega als barris del Fondo, Raval, Safaretjos i Santa Rosa de Santa Coloma de Gramenet.

Aquestes són les raons per donar continuïtat al procés comunitari: 10 coses que ha guanyat la Serra d’en Mena de Santa Coloma gràcies al de procés comunitari del Projecte d’Intervenció Comunitària Intercultural (ICI).

 1. Gaudir d’un equip comunitari, que coordina i impulsa el procés. Comença a haver-hi professionals de diversos àmbits amb alliberacions parcials que han assumit que el treball col·laboratiu suma i fa més fàcil la feina.
 2. Un Espai Tècnic de Relació que es reuneix habitualment amb professionals de la salut, l’ educació i la convivència per a treballar objectius comuns.
  En 4 sessions han participat 92 professionals diferents. Actualment molts implementen en els seus respectius àmbits de treball programes vinculats a la programació comunitària.
 3. Un programa de dinamització de l’espai públic en col·laboració amb Casal dels Infants, Moisés, Germina, AAVV Raval, Karate Can Peixauet que ja ha desenvolupat 15 activitats amb +700 participants.
 4. Un projecte de Suport Social a l’Acompanyament familiar per a l’Èxit Educatiu capaç d’implicar recursos tècnics i famílies, que enceta el seu segon any de funcionament. Hi col·laboren: Casal dels Infants, Rellotge XXI, Biblioteca, Paidós, Germina, Escola Tanit i CNL.
 5. Un Grup Ciutadà Comunitari que valida el procés i fa aportacions operatives des del punt de vista de la ciutadania.
 6. Potents accions de treball conjunt que mostren l’energia i el potencial dels barris de la Serra d’en Mena com ara la Diada de la Primavera, que en 4 edicions ha aplegat 97 activitats al Motocròs, sumant 67 agents comunitaris en col·laboració i més de 300 voluntaris i voluntàries.
 7. Iniciatives que apleguen esforços de diversos recursos per tal de fer activitats més importants adreçades als més petits, com ara la Trobada de Casals d’Estiu de la Serra d’en Mena: la Troca del Trikinyaqui.
 8. Una metodologia capaç d’aglutinar ciutadania, institucions i professionals en una estratègia conjunta per superar els reptes dels barris de la Serra d’en Mena de Santa Coloma a partir de la suma de les veus plurals de la comunitat.
 9. Compartir tot el coneixement viu que tenen els barris de la Serra d’en Mena de Santa Coloma i haver tingut l’encert col·lectiu de saber-ho plasmar en una Monografia Comunitària, que va permetre un diagnòstic compartit del territori i que a la seva vegada ens va facilitar la tasca de consensuar els principals reptes i eixos de treball en comú.
 10. Una Programació Comunitària amb 29 propostes concretes d’intervenció en els àmbits de salut comunitària, comunitat educadora i convivència, de les quals ja 19 (65%) són operatives.

Llegir més

Grup ciutadà avaluació 2

Primeres aportacions de la ciutadania a l'avaluació comunitària

Dimecres passat, va tenir lloc la primera de les sessions d’avaluació que el Projecte Ici durà a terme durant aquest mes de Desembre.

Ens hem proposat aturar-nos per mirar entre tots el procés comunitari engegat ja fa 4 anys. Revisar, repensar, millorar, i valorar la feina feta entre tots. L’objectiu és seguir avançant i actualitzar els reptes de la comunitat.

La ciutadania ha sigut la primera a prendre la paraula i explicar-nos com ells ho han viscut i que en pensen.

En primer lloc, ens parlen de la importància del potencial humà, i com aquest és clau pel procés comunitari. Creuen que ja s’han establert uns fonaments bàsics de funcionament i coneixença entre les entitats, que permetrien dur a terme projectes sense el suport econòmic del projecte. Especialment al barri del Raval que gaudeix d’un teixit associatiu més consolidat.

Grup ciutadà avaluació

 

Hi ha el sentiment que en el procés, els professionals del territori tenen més pes que la ciutadania, i que per això cal trobar nous escenaris que facilitin la seva participació.

Es valora la incorporació de nous sectors de població, però s’és conscient que la diversitat del barri no es veu reflectida en les accions que es duen a terme.

Cal doncs per a millorar la participació de la ciutadania i millorar els canals d’informació que han de poder travessar les barreres dels barris d’intervenció i arribar a tota la ciutat.

S’és conscient de les dificultats socioeconòmiques del barri i de l’alta mobilitat de la població, i de com aquests fets condicionen la participació.

Per últim, recollim que es podria comptar amb un espai d’interrelació on abordar qüestions que preocupin a la ciutadania.

Moltíssimes gràcies per la vostra participació i seguim construint el procés comunitari!!!

 

Grup ciutadà avaluació 2

 

Llegir més

El Casal dels Infants, l'Ass. De Veïns del Raval i l'AMPA Tanit ens preparen un Castalloween molt especial

Dimecres dia 31 d'octubre a partir de les 16.30 hores al Parc del Motocròs tindrem una tarda plena de propostes terrorífiques!!

A la plaça davant de Casal dels Infants podrem trobar moltes activitats per passar una tarda molt divertida pels infants i les adolescents dels barris de la Serra d'en Mena.

Podreu participar de diverses proves com el toca-toca, un joc per experimentar sensacions esgarrifoses, escoltar contes terrorífics, fer conjuntament un mural de la tardor, pintar-vos la cara de diferents personatges i animals, participar del photocall col·laboratiu, intentar fer punteria dins una teranyina...i menjar castanyes!!! I encara us ho esteu pensant?

Doncs encara tenim més activitats! Al Passadís del Motocròs tindrem una gimkana terrorífica pels adolescents!! I per si no n'hi hagués prou, acabarem amb un concurs de disfresses i una entrega de premis!!

Us hi esperem!!

 

Llegir més