Arrenca la Programació Comunitària de la Serra d’en Mena

Ja la tenim aquí. El procés ha estat llarg, moltes les hores de reunions i feina, però per fi la Programació Comunitària de la Serra d’en Mena ha pres forma. Una forma primerenca i encara sotmesa a molts canvis, ja que estem parlant d’un document obert al qual li manquen encara moltes aportacions. La Biblioteca del Fondo ha acollit el dijous 14 de juliol a les set de la tarda la Segona Trobada Comunitària de la Serra d’en Mena, acte que ha servit per mostrar als veïns i als agents del barri les línies mestres de la Programació Comunitària.

Segona Trobada Comunitària Serra d'en Mena Programació Comunitària

L’acte l’ha obert Lluis Fuentes, regidor de Drets Socials de l’ajuntament de Santa Coloma, que ha destacat el caràcter col·lectiu del projecte i ha continuat amb la intervenció de la Mònica Sas, referent de l’Obra Social La Caixa, qui ha repassat la trajectòria del Projecte ICI arreu del país.

A continuació ha pres la paraula Martín Miralles, coordinador del Projecte d’Intervenció Comunitària Intercultural. En primer lloc ha expressat la seva satisfacció per l’èxit de participació del projecte, demostrat en el fet que un 14 de juliol per la tarda la sala de la Biblioteca del Fondo estès plena de gom a gom. Després  ha volgut expressar el seu profund agraiment a l’equip del Projecte ICI per la feina feta, un camí ple de “somriures i llàgrimes”, per acabar recordant que la feina només acaba de començar i convidant els veïns a continuar aportant idees a partir del setembre.

Seguidament ha parlat l’Ivan Alvarado, de la direcció tècnica del Projecte ICI. Alvarado ha volgut reivindicar la importància del treball col·lectiu i col·laboratiu, sobretot en temps de paràlisi política i social com l’actual. “Si no som capaços d’articular-nos com a societat, no podrem canviar-la”, ha dit, i ha convidat als veïns a continuar treballant. “Aquesta és la seva història i volem que participin d’ella”, ha recordat.

Segona Trobada Comunitària Serra d'en Mena Programació Comunitària

La comunitat educadora, el barri saludable i la convivència i la cohesió social han estat els tres àmbits al voltant dels què ha girat la segona trobada comunitària de la Serra d’en Mena. La Lara Delgado, tècnica del Projecte ICI ha presentat l’àmbit pertanyent a la Comunitat Educadora i ha donat pas a l’Àngel Oreja, Cap del Servei d’Educació, qui ha començat recordant les intervencions i esforços en clau educativa en la Serra d’en Mena. La principal lliçó, ha explicat, és la importància del treball en equip, que tothom s’impliqui en aquest pas “del món escola al món educatiu”.

Segona Trobada Comunitària Serra d'en Mena Programació Comunitària

La Laia Tordera ha presentat les claus de del segon àmbit d’actuació, Barri Saludable, i ha cedit la paraula a Montse Jara, treballadora social del CAP Santa Rosa. Jara ha començat a parlar del nou paper del professional de la salut, i de la prescripció social: ja no només es tracta de receptar mèdicament, també s’ha de conèixer com viu la persona, les seves circumstàncies socials, les característiques de cada cultura, etc. Finalment, amb els més joves en ment, ha destacat l’important paper de l’esport, no només com a element d’unió, sinó com a estil de vida saludable.

II-Trobada-Comunitaria-SerradenMena-4

La Cristina Martín, tècnica del Projecte ICI, ha introduït el darrer àmbit, Convivència i Cohesió Social, sobre el que ha parlat la Pilar Lòpez, directora del Centre de Normalització Lingüística l’Heura. Lòpez ha començat explicant que una de les primeres mesures que es volen dur a terme és la publicació d’una guia de recursos. A continuació ha recordat el fet que els professionals del diferents àmbits d’actuació comparteixen experiències comuns. Uns professionals que necessiten estar continuament formats per ser “més eficaços i eficients”. Per últim, ha volgut destacar la importància dels espais públics de la ciutat com a llocs d’integració, que “dónen la mesura de la maduresa de la societat”.

Segona Trobada Comunitària Serra d'en Mena Programació Comunitària

Com a cloenda de l’acte han pres la paraula la Loli Muñoz, presidenta de l’AMPA de l’escola Antoni Gaudí, i en Carlos Gracia, president de l’Associació de Veïns Fondo Alto Pirineus, que han presentat les accions sorgides de les reunions amb les entitats i associacions de la Serra d’en Mena i han destacat la importància de la feina comunitària i veïnal.

Leave A Reply

L'adreça electrònica no es publicarà. Els camps necessaris estan marcats amb *

*

Aquest lloc utilitza Akismet per reduir els comentaris brossa. Apreneu com es processen les dades dels comentaris.