La 3a reunió de l’Espai Tècnic consolida els avenços de la Programació Comunitària

Ahir va tenir lloc la Tercera reunió de l’Espai Tècnic de la Serra d’en Mena. En aquest es van poder validar les propostes, accions, projectes i programes (37 en l’actualitat) que conformen la Programació Comunitària. Fruit del treball realitzat des del novembre (que ha comptat amb la participació i implicació de 65 professionals en les 7 reunions de treball) hem pogut compartir avenços diferents de cada un dels àmbits.

De la mà de la tècnica d’educació Suni Ruíz, hem pogut compartir l’espai socioeducatiu, amb projectes tan ambiciosos com la generació dels espais familiars als barris, el programa de suport a l’èxit educatiu, la generació d’una reflexió conjunta sobre el reforç educatiu…I més projectes existents que s’incorporen per tal de crear sinergies, treballar pels mateixos objectius compartits, enfortir-se i ser més eficients i dotar-se de més xarxa de treball.

En Sergi López, tècnic del Centre d’Informació i Assessorament a Persones Estrangeres (CIAPE), ha destacat el procés de treball de la taula de convivència i cohesió social, que s’ha centrat en establir una programació formativa per a professionals en interculturalitat. Posteriorment, la Lourdes Reyes, directora de la Biblioteca de Can Peixauet, ens ha explicat les propostes que conformaven aquesta aposta i altres que també s’inclouran dins el mateix àmbit, com la guia de recursos o les celebracions simbòliques.

Finalment, l’Àngels Vara, directora del CAP del Fondo, ha destacat projectes innovadors relacionats amb la salut comunitària, com és la implementació de la prescripció social, l’espai de cura dels cuidadors, o el suport a l’alimentació dels 0 als 3 anys. L’Eli Fructuoso, infermera del mateix Centre, va complementar la informació de l’àmbit explicant la participació en una acció formativa sobre interculturalitat i salut que ICI ha posat a l’abast de professionals del territori.

Els professionals han pogut tenir una visió general de la totalitat de la Programació Comunitària: un pas que generarà sinergies i complicitats, corresponsabilitat, interessos compartits i una major transversalitat entre els àmbits de treball.

3er Espai tècnic

Gràcies per fer-ho possible. Seguim!

Leave A Reply

L'adreça electrònica no es publicarà. Els camps necessaris estan marcats amb *

*

Aquest lloc utilitza Akismet per reduir els comentaris brossa. Apreneu com es processen les dades dels comentaris.